Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Морски въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Морски въпрос

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Вени, аз имам страх от дълбокото (не мога да плувам), та горе-долу всичко, дето е по-дълбоко от 2 метра и/или брега е на повече от 500 ми е "моренце". От 1000 нагоре ... знаеш
    Брега на 500...? Че ти си шампион бе. Аз на балона във Варна /олимпийски размери басейн/ трудно му правя 2 дължини. Тия 500 ако не са сантиметри, съм се затрил като куче. Я моля ви се не говорете за такива неща, ще получа сърцетуп и трябва пак да си сменям професията.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Бе ти се бъзикаш, ама ако брега е на повече от 500 метра, съм си труп отвсякъде. Ако има и вълни, и 50 метра са ми много. Срам, ама факт.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
        Брега на 500...? Че ти си шампион бе. Аз на балона във Варна /олимпийски размери басейн/ трудно му правя 2 дължини. Тия 500 ако не са сантиметри, съм се затрил като куче. Я моля ви се не говорете за такива неща, ще получа сърцетуп и трябва пак да си сменям професията.
        Разбрах. Този, който го е страх от удавяне, задобрява като моряк.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          Бе ти се бъзикаш, ама ако брега е на повече от 500 метра, съм си труп отвсякъде. Ако има и вълни, и 50 метра са ми много. Срам, ама факт.
          За кое да се бъзикам? Много трудно правя 2 дължини на олимпийски размер басейн. И то в басейн, не в океан. Налагало ми се е облечен с ботуши и яке да плувам, да изправям надувен спасителен сал и да се качвам в него. Добре, че бях с риза! Виж какво е писал Ясен.

Баща ми като е пилот да не би да може да лети като щъркел?

А ясене, ти как разбра толкова бързо? Точно така си е. Първите години като започнахме да караме ония лодчици с размерите на леген, хич не можех да плувам. После се понаучих малко. Е, понеже се знам колко мога с плуването, наблягам на екипировка и знание. Сума и хора, големи плувци сме ги вадили, защото морето им е до колене. Виж темата за Alaska как слизаме на брега с надувната лодка. Под спасителната риза-яке имаме повече оборудване отколкото някои хора имат на целите си лодки.Аз и до ден днешен в залива влизам с 2 ГПСа и поне 3 фенера. Че чак и волтметър си нося. Че и други работи. А си виждам балкона от лодката... Страх лозе пази.
          Последно редактирано от NIKSD; 29-10-10, 18:11.

Коментар

Почнахме да караме лодчици на 9,научих се да плувам на около 11,дьлги дистанции не са в списька на нещата с които се гордея.Буната на Варна до плажа и там почивка,повече и да искам няма.

500 метра едва ли ще ги направя,повече от 200 никога не сьм се и пробвал.Шанса да ме намерят ако се изтрьскам от лодка е минимален ако ще тьрсенето да започне и след 2 часа.Това ако нямам риза,ако имам може и да си пишем пак.

Някои се заливат от смях,но ние само ги караме,а не плуваме около тях.Учиха ме да плувам хора от екипажа на голяма лодка,искаха да знаят,че ако цопна поне ще плувам като тапа 3 минутки,за дистанция или скорост никой и не пита.

Ония контейнери нали ги виждаме.Това е едно от най-гадното нещо което може да се нацели в океана,шанса да спасиш лодката е минимален,а освен това потьва много бьрзо.После дали са 500 метра или 500 мили е все тая,крайния резултат е кофти.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Що да не разбера? Аз плувам по-малко и от тебе (не давай ухо на митовете, че съм тренирал водна топка - то е само по документи), а задобряването в дейности, в които грешките са окончателни, го правя отдавна. Даже и капитанско за малко да изкарам, ама... (голяма уста пред голям началник, да).

Ако човек си направи една сметка с вероятности, колко способността за плуване ще му повиши шансовете за оцеляване във флота, лесно ще разбере, че уроците по плуване са загубено време. Но хората не си правят такива сметки, а вместо това се учат да плуват и това им дава допълнителна увереност в себе си. Която по-добре е да я нямаш и да залягаш над картите, моторите и възлите.

----
              Първоначално публикуван от Валери Петров
              ала само със "Плиска"
              как тъй да устиска,
              когато земята, до него най-близка,
              били трите острова, назовани Азорски,
              на две хиляди мили, и не земни, а морски!
              ... и като го сметнеш това в дължини на басейна, и като си спомниш, че в басейна не плуват ледени парчета, акули или 7 бала вълни...

----
              Шефът на opera.com беше обещал преди няколко години, че ако браузерчето им стигне някакъв брой downloads, ще преплува от Норвегия до САЩ. Интересното стана после след 1 седмица, когато браузерчето им превъртя уговорената бройка 7-8 пъти, главно защото изхвърлянето се разчу. Пък беше и зима. Накрая май някаква местна здравна служба го отърва от баса, като му разписа официална забрана.
              Последно редактирано от Ясен; 29-10-10, 19:18.

Коментар

Аааа, то с бой в гърдите не става. Голям плувец! Е? Не казвам, че не е полезно, ама няма да ти помогне в Alaska, никаква работа не върши и когато най близкия бряг е на 1000 километра. Там една проста тaлпа и парче въже вършат по добра работа.

3 сутринта, лодката бичи на автопилот- "Шо пикаеш от носа на лодката бе? Ами ако паднеш?" Петър с усмивка "я ме виж бе, вързал съм се...". "ОК, като се изпикаеш, дигни си ципа и скачай зад борда, споко, нали си вързан".

Някой да се е влачил зад лодка правеща 8 възла. Литват ти скъпите ботуши за норматив. После ти се пълни качулката с вода и започва да те души. После се пълни якето и гащеризона и нямаш шанс да се издърпаш сам обратно на лодката. Останалите спят на 10 метра от тебе долу в каютата. Следващата стойка застъпва след 3 часа. Вероятността да се появи някой преди това е равна на кръгла нула. Вариантите са ти 2 -обръщаш се по гръб за да не ти се пълни устата с вода и започваш с евангелието.
                Втори вариант- ако не можеш да се завъртиш по гръб, дърпаш карабинера и се откачаш за да не ти се пълни устата с вода. След 3 часа ние сме на 30 километра от тебе. След още 6-8 ще сме обратно в района /търсенето наобратно не става с ход 8 възла и става на зиг-заг/. Ти имаш насаме с евангелието 11 часа. Вероятността да те намерим е малка. Затова - не пикаеш зад борда даже и вързан, носиш си спота, радиото, фенера, ракетите... в джоба. И морето не ти е до колене.

Е и на аватара съм вързан. И пак съм до никъде, ако не се намери някой да спре лодката. И за това ходя като на паници.

Ааа, никога повече не видяхме Петър да пишка зад борда...

Коментар

За ледени парчета вьобще и не ща да се сещам,там без костюм сьм загинал за под 5 минути.Акулите не ги смятам,а за 7 бала вьлни не ми се мисли,че и да си добьр плувец до брега пак е все тая.

Не паднеш ли в топла и спокойна вода,не те ли усетят до час,че те няма..............аз шанс нямам.Правили сме си опити с дьрвета - минавам покрай дьнера и всички спят долу.След час се сьбуждат,казвам им ОК,паднал сьм и ме няма,намерете ме и си представете,че сьм дьнер.......................и го няма и няма и няма.А лодката на автопилот с всички електроники по нея.
                  На 200 метра главата ти едва се вижда ако е почти спокойна водата,за вечер,вьлни,мьгли и глупости шанс нямаш.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

С брата сме писали заедно.

Нож на крьста се носи за да си отрежеш вьжето с което си вьрзан за лодката,вьрзан за нея си за никьде.

И рекорда ми е 10 дни и половина срещу вятьр и вьлна,презареждане на гориво след като застанеш прав на задника на лодката и дьржиш тубата с 2 рьце.Брата още ми мрьнка по случая.

Хич не сьм си и мислил за падане,обрьщаш се,поглеждаш водата и знаеш,че това ако го усетиш сьс задника си шанса да се пребереш у вас е никакьв.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X