Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Морски въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Морски въпрос

Всъщност, не съм сигурен дали наистина е морски, може и някакво съоръжение да е, а може и да е просто фотошоп. Някой да знае какво е това:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:wadafak.jpg
Прегледи:1
Размер:28.9 КБ
ID:5903902

Прилича ми на някакъв изчекнат тримаран, но като че ли пропорциите му са малк осбъркани за кораб. Снимката е от случаен сайт с интересни картинки и няма никаква информация.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: Морски въпрос

Боен кораб, изработен по Стелт технология.
    JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Повече информация тук.

Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Кажете и на нас за какво става въпрос...
        Модга да си го преведа, но ще отнеме поне месец
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Срещу 5 лева мога да ви го щракна. Базирано е на другата страна на залива. Всичко рьбесто и грозно в сив цвят е военна стелт технология. Колко е стелт не знам, аз го вадя на екрана на менте радар на ветроходна лодка. Може би на далечко да става стелт. Казва ли ти някой...?
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Е тя стелт технологията не е мислена за менте радари, а за военни радари

Ето го в гръб
            Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Срещу 5 лева мога да ви го щракна. Базирано е на другата страна на залива. Всичко рьбесто и грозно в сив цвят е военна стелт технология. Колко е стелт не знам, аз го вадя на екрана на менте радар на ветроходна лодка. Може би на далечко да става стелт. Казва ли ти някой...?
              Братче, твоя менте-радар каква марка е?
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                Братче, твоя менте-радар каква марка е?
                Furuno, Raymarine, GRC... На няколко мили стелта не работи. Сега да не се вьржете- аз говоря зв дистанции при, които ще ме пуцат с палубните картечници. Стелта не е мислен да се криеш на две мили от противника. За такава дистанция само шапка невидимка помага.

Коментар

Е120 на Реймарийн ми хваща гугутки на 100 метра кацнали вьв водата,това го лови и на 10 мили ако да е рьбесто.Имат и един катамаран дето прилича на разчепената кадьна на Хасковския мост.И онова е такова рьбесто и стелтово пьк го ловим като гугутка.

http://www.solarnavigator.net/stealth_ship.htm
                  Последно редактирано от BENZBOSS; 26-10-10, 07:28.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Благодаря за отговорите!
                    От това, което прочетох, оставам с впечатлението, че май просто се чудят как да дадат едни пари (много пари) на едни фирми.
                    Иначе снимката във фас мен лично ме кефи, едно такова ръбато и грозно, но ... си ми харесва Не знам на живо как е. Малко ме изненада, че почти 130 метра кораб е само с 40 души екипаж, ако съм разбрал правилно де.
                    Обаче пък ако това, което казват за скоростта - до 90км/ч - е вярно ..... бааааааааааааааааси мамата..... а стига бе!

@МОРСКИТЕ: нали знаете какво бяха написало сърбите на стелта (F117 май беше, не помня): "Не знаехме, че е невидим"
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Не е 90км/ч. За 40 морски мили го дават уж.

А за стелта - стелта работи много гот да не те засичат тези на които си продал твои оръжия и радари преди време . В това отношение върши работа. За останалите - да не дава Оня Горе да се стига до проби.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Виж го тоз вьлнолом на моя линк.Представи си това да го зачеше една вьлна кьм борда,вьлничка с чупещи се гребенчета.Направо не ми се мисли.

И за какво е като на пеликаните тук им викат Мексикьн Еьр Форс???40 вьзла не са никакво постижение еле като се наливат пари за нещо близко до експерименталното.То едно такова не си знае парите с които е строено,не излиза на кофти време и пробите са на гол тумбак ако не се льжа та 40 вьзла не са никак много.

Странни са ми,хвьрлят едни пари за неща на които / с моя акьл / им се смея из залива.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

То това не е много в темата, ама просто не мога да не го споделя

Параходчето "Джей Еф Кенеди", акостирало в Малта...

....човешки фигури, автомобили, самолети, градски площад - всичко дребнее пред колосалното съоръжение...

Коментар

Вени, ела ми на гости, има 3 такива паркирани на Coronado.

30 възла не са много. Самолетоносача Midway строен 1945 прави 30. Причината- това е минималната скорост на вятъра за да излети самолет от палубата. Като няма вятър се налага да се кара с газ до дупка /32 и малко възла/.

Коментар

Да ви кажа аз за стелта. И за самолети, и за кораби. Няма технология (засега) която да направи обекта напълно невидим за всякакви електромагнитни вълни. Няма (каквото и да пише в рекламите) и боя, която поглъща радарните вълни. Цялата философия се свежда до това, колко от радиовълните се отразяват в посока точно обратно към радара (а не колко се отразяват изобщо). Тези плоски повърхности отразяват почти всичко към небесата, където няма кой да го улови, но ВСЕ ПАК нещо се отразява и наопаки. Има и такава оценка - ефективна радарна площ, това е да се сравни с размера на не-стелт обект със същото количество на отражението. Самолетите лесно ги докарват до под 1 кв. метър, тези кораби - предполагам до размера на двуместна гемия. От по-далече гемията я няма и на радара, а като дойде близо, гърми с голям калибър.

Пак по тази причина корабът е сив - не, че няма да го видиш на пристанището, но сериозно ти намалява шансовете отдалече и на фона на мъглите и морето.

И най-накрая - всички тези мерки са майтап срещу стационарен късовълнов радар. Вълните му са 100-ина метра и той слабо се интересува от формата на бордове или криле. За него са важни десетките метри метал, а гемията ще пропусне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X