Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Морски въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Морски въпрос

Ник, благодаря ти.
    Имам планирано рандеву в Сиатъл, няма да е тази година, а догодина, и ако имам възможност да обиколя из Америка, непременно ще пием бира..

Не мога да си представя такова нещо отблизо, и затова съм толкова впечатлен..
    Еле и 30 knots ....

нямам критерий, с който да сравнявам..

Разправи още нещо...

Коментар

35 години без да му зареждат реактора,50 километра в час вятьр на палубата при пьлна газ и спокойно море,трудно си стоиш на краката.При завойче се накланя до страховити за мен граници и струва колкото да се реши проблема на половин Африка.

Пазят го келеши на по 20,като ме питат от кьде е акцента и им кажа България................а кьде е това.................близо до Русия.............и като сьм 1:1 в муцуната на талибан..............и голям смях пада.
      В една мьгла ме гонят с една лодчица,викали ме по радиото,а аз не отговарям.Ми не е задьлжително да имам радио,да си оправят законите пьрво.Как да е,пристигат в мьглата............Стреляме с бойни,изискваме от вас смяна на курса в дясно и подьржайте скорост 15 вьзла.................и като почнах да се смея аз...............Колко дясно,че от дясно до дясно са 179 градуса,15 вьзла това ги прави като го изтьрве крана на пристанището,а вие може да си стреляте с каквото искате,максималната ми скорост е 7 и ако ви вьрш работа искам компасен курс,а не сьвет за посока................и айде пак От кьде е акцента,кьде е това.............

Поне им виждаш лицето,че чко ви покажа Мексикански нинджи и ще ми се хилите още толкова.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Разправи още нещо...
        Аз ще ти разправя на живо като дойдеш. Публично се заклевам в кварталния, че ако дойдеш ще те посрещнем с поне 3 осемцилиндрови Мерцедеса /за незапознатите- Вени е луд по марката/, после те хващам под ръчичка и те развеждам навсякъде.

Е къде съм с бълдъзата и зад мене са ги паркирали 3 от същите.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03260.jpg
Прегледи:1
Размер:97.9 КБ
ID:5221855

Е това е горната палуба на един по-малък. Май с 1/3 е по малък, строен '45, сега е музей.

Име:DSC03277.jpg
Размер:142.8 КБ
ID:5221856

Ако обещаеш да пиеш повече от мен /тове е лесно/, може да те сложа и на капитанския стол и да ти направя една геройска снимка /това на музейния експонат, при другите можем да се доближим до 50 метра, после пуцат.../

Име:DSC03283.jpg
Размер:122.0 КБ
ID:5221857

Е, идваш ли?
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ако пиеш по повечко може и по-близо да приближим,но не му се врьзвай,че найш кви глупости прави.Няма да ти казвам как 4 часа Бреговата охрана му рови лодката или как го сгащиха с едни кучета за 3 часа проверка.И като каже Не говоря Английски,искам преводач.............и ще се видиш в чудо,питай ме от кьде знам.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Вени, не го слушай! Не бяха 4 часа. 3 часа и 50 минути беше. А за кучето не съм виновен. То само седна до дивана, може да се беше уморило от нещо. А пък английския го забравям понякога. От стрес може би....
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Вени ти мен уважаваш ли ме?

Не му вярвай ти казвам,стрес..............какьв стрес,няма стрес в морето,само вьзпитано ти казват,че скачат на борда 3 нинджи.

А на тия им викам ЧИИЙЗ ЗА СНИМКА и единия се ухили,а тоя левия кьв бурсук.........другия пьт ше ги пробвам сьс зелееее
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Ех, хора, вие ме разсипахте направо...

Сядането на капитанския стол лесно - в тоя спорт имам традиции , а за посрещането....

мани, мани...
                недей, че почвам да сънувам.

ми то от Сиатъл по петицата до Сан Диего има-няма 1500 мили...
                коли има бол - а едно пътешествие из Америката си е авантюра - за цял живот спомени.

Какво ли не прави човек за една бира....

Да сме живи и здрави, тоя разговор ще го водим по-насетне..

PS Тия - нинджите - са от USCG, така ли?

Коментар

Мексиканци............мрьнкат по радиото на Испански и кражьт около мен с кораб 200 метра,125 номер май беше,военен.Няма кой да им каже,че офишьл език дет му викат е Английския.И не им издьржаха нервите на финала и пуснаха една моторница с 15 нинджи в нея.Идват и един вика Разрешение да се качим на борда.............е да ама по закон нямат право............питам ги аз Ако кажа НЕ ще се качите ли...........ми да..................е що питате тогава.

И пак от кьде си...........Стойков помниш ли,Световното 94,Стоичков му викат по нашенски..................малиииии,хич не бяха засмяни,не ги знам защо.Че един стои и до мачтата с пушчица и ме гледа лошо.

Тия от майтап не разбират,не им е добьр англиския.Бреговата на Щатите са по-добри,тях поне като им кажеш,че координатите за спасяване дето ги дават по радиото са на 35 мили в брега,10 мили сверно от Петицата и млькват,тия от майтап много не вдяват.

Ма ти ела де,колко му е,ден пьтуване.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Оплескахме темата на колегата, за което се извинявам, ама ...

Благодаря за поканата - то е ясно, че ще се пие бира - много..

а за ден пътуване - няма да е - с кола е по-интересно - още от времето, като бях чел "Едноетажна Америка", от тогава си имам мечта за такава разходка.

Живот и здраве да има..

Коментар

Ааааа, пичове, разсипахте ме !
                      искам още истории!
                      Veni, продължавай си спокойно, сигурен съм, че на такъв "спам" никой няма да се разсърди, най-малкото пък аз
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Този кораб (тримарана) е уникално стабилен в лошо време, някъде бях чел, че от високата скорост се получава нещо като въздушна възглавница която намалява съпротивлението до минимум. А скорост от 40 възла наистина не е кой знае какво постижение.

Това според мен е постижение най-големият контейнеровоз в света за момента. Обърнете внимание на името MSC Kalina, Калина Цонева е кръстница (дъщерята на шефа)

Име:43300.800x600.jpg
Размер:214.2 КБ
ID:5221878Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Ship+Photo+MSC+KALINA.jpg
Размер:42.8 КБ
ID:5221879
                        --------------------------------------------------
                        [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
                        [/FONT]

Коментар

Като стана вьпрос за контейнеровози ето ви един който се е заблял и айде на плажа.

Истории пьлно,но не всеки пьт можем да снимаме.И са ни гонили / а ние малко им бягахме /и са ни арестували,спасявали сме ги,строшени лодки,катастрофи,кофти време,тьпи случки по радиото / като си потопяваш лодката за застраховка па поне и дупчи резервоарите.........../и през границата майтап става всеки пьт...............

То е за роман - ако всичко е на ред и се оглеждаме кьде бьркаме,все нещо криво има.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Ъхъ, така е, ама хем морето си е малко нещо екзотика (поне за повечето от нас), хем така сочно ги разказвате, че човек се пристрастява!

Коментар

Хм, то и там морето е екзотика....
                              Виж, океан - колкото щеш, ама моренце

Коментар

Вени, аз имам страх от дълбокото (не мога да плувам), та горе-долу всичко, дето е по-дълбоко от 2 метра и/или брега е на повече от 500 ми е "моренце". От 1000 нагоре ... знаеш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X