Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми в работата на портала. V3

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Re: Проблеми в работата на портала. V3

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Може да ти прекъсва връзката, в лог файловете няма записи за тайм аут.
    Кажи ми по кое време горе долу се случва за да се опитам да го проследя.
    Ами сутринта след 10 до 12:30, стана и вечерта след 6:30, час точен, не мога да кажа.. Но е в този диапазон
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

• Re: Проблеми в работата на портала. V3

Боби хвани и зачисти кеша, може да се е презадръстила и да става по бавно отварянето от кеша отколкото от интернет.
      Аз ще погледна каква ти е връзката и ще видим. 99% съм сигурен, че в момента не е от форума.

Коментар

• От: Re: Проблеми в работата на портала. V3

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        Боби хвани и зачисти кеша, може да се е презадръстила и да става по бавно отварянето от кеша отколкото от интернет.
        Аз ще погледна каква ти е връзката и ще видим. 99% съм сигурен, че в момента не е от форума.
        Може...Я кажи как да го направя, че съм бос с комПОТЕРИТЕ..
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

• От: Проблеми в работата на портала. V3

Привет, откакто направихте онова с смс-ите в обявите редовно се получава да се вижда линк към тема, която още не е "одобрена" (платена).
          пример от преди малко:
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:snapshot9.jpg
Прегледи:1
Размер:11.6 КБ
ID:5349417
          И като цъкнеш на линка (този вдясно, последна публикация) ти казва, че няма такава тема.
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Знам за това и го търся откъде е, аз не мога да го репродуцирам при мен. Темите които са за модерация не се виждат пеи мен, но имаше оплакване за това и от други потребители.

Коментар

Защо много от линковете към стари теми са невалидни? А пък на други не се виждат снимките?
              Например http://www.offroad-bulgaria.com/show...778#post948778
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                Защо много от линковете към стари теми са невалидни? А пък на други не се виждат снимките?
                Например http://www.offroad-bulgaria.com/show...778#post948778
                Специално снимките може да изчезнат, ако са сложени на друг сървър и после са изтрити от там. За дадения линк снимките са качени на bgphoto.net
                Много е вероятно авторът на снимките да ги е изтрил от там, докато е разчиствал галерията си.

Линкове към стари теми могат да изчезнат при смяна на софтуера на форума при преминаване от една major версия към друга или преминаване към изцяло друга платформа. Друг вариант е при промяна на адреса на форума от forum.offroad-bulgaria.com/ на www.offroad-bulgaria.com/forum.php. Така линка е невалиден като цяло. Трети вариант е преиндексиране на форум при промяна към по-нова версия, като там примерно t=95909 (в линка към тази тема) е сменено на t=372316 или изцяло сменено като друг параметър (например topic=234567).

Коментар

Нищо не разбрах от цялото писание. А и не ми е работа. Ваша работа е да направите нещата да работят.Разбрах, че поради някакви си приумици е заминала тонове информация. Все правите разни настройки, а не можете да се усетите, че старите теми са по-важни от новия спам, политика, новини и търговия. Ама той форума си е ваш и се оправяйте.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Аз съм само един читател тук, така че и на мене са ми правили впечатление въпросните проблеми. Относно темите, които се губят, те са от преди 2006-та (това по спомени). Наистина е имало много интересни неща преди, които биха били от полза за такива като мен, които не разбират от коли и няма нужда да се задават едни и същи въпроси хиляди пъти с все по-изнервени отговори след хилядното повтаряне. Но така се случва. Приемам го и си спамя из компютърните теми, не че и там имам някакви знания

По-горе се опитах да обясня технически някои от причините, които съм забелязал, но може би не мога да го обясня кратко и в същото време разбираемо

Относно новините, политиката и търговията - трябва да има за всички по малко. Лошото наистина е спамът, който дори в този така добре модериран форум, е нарастнал до досадно ниво. Но все пак се вижда, че бива ограничаван, за разлика от други форуми, където е станал на 99.99999% и никой нищо не прави.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Нищо не разбрах от цялото писание. А и не ми е работа. Ваша работа е да направите нещата да работят.Разбрах, че поради някакви си приумици е заминала тонове информация. Все правите разни настройки, а не можете да се усетите, че старите теми са по-важни от новия спам, политика, новини и търговия. Ама той форума си е ваш и се оправяйте.
                      Това което колегата се е опитал да обясни е, че снимките авторът е бил разположил на сървър някъде си в Интернет. После ги е изтрил... Ние нито можем нещо да направим, нито можем да ги възстановим... Те никога не са били при нас... Колкото до невалидните линкове, всички които намерим ги поправяме, за което се иска и сериозно съдействие ако пък някой от Вас първи ги забележи...
                      VPetrov.photography

Коментар

За невалидни линкове съм получавал репорти само в раздели Купувам/Продавам (за изтрити или архивирани обяви).
                        При нас няма никаква загуба на информация от пускането на форума, всички линкове от старите домейни се редиректват към новия.
                        Липса на снимки има в теми в които, снимките за качени от други сървери и съответно после изтрити.
                        В посочения пример
                        HTML Код:
                        src="http://bgphoto.net/photos/7344/o633957202481978229.jpg"
                        За да няма такива проблеми сме пуснали достатъчно голямо място за прикачане на снимки както и ФТП акаунти.

Коментар

Днес добавих към RSS рийдъра си форума "Трябва ми помощ! (не спешна)". Преди малко получих в RSS-а някаква промяна на правилата на раздела със следния линк:
                          http://www.forum.offroad-bulgaria.co...d.php?t=139212

Правилният линк е:
                          http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=139212

Допълнение:
                          Разликата между двата поста в RSS-а е никаква, което е странно защо клиента ми я показва като отделен пост. Ползвам Opera 11.61 за Windows.
                          Последно редактирано от pecix; 21-02-12, 19:52. Причина: За разликата в RSS постовете

Коментар

http://www.forum.offroad-bulgaria.co...d.php?t=139212

Интересно откъде го взе този линк - такъв линк никога не е имало www.forum.offroad-bulgaria.coм ще го следя но направи си наново РСС а, интересното е че при мен си е нормално - ще помисля как да го оправим.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ofr_rss_wrong_link.jpg
Прегледи:1
Размер:101.1 КБ
ID:5350202
                              Долу на Full article е линкът към сайта, за да може да се отговори примерно в броузера. Горе в ляво от червената стрелка е самият линк (при скрийншота липсва мишката, която е върху Full article).

Сега пробвах с друг форум (за компютри, пда, т.н.) и там линковете са си коректни.

Допълнение: Странното е, че при първия пост в RSS-a за "Трябва ми помощ (не спешна)" линка си е нормален.

Коментар

Аз първо се зачудих защо имам два еднакви поста с правилата, като единият пристигна няколко часа по-късно. Текстово нямат разлика, но нещо е станало с генерирания RSS. Операта принципно пази всички промени на даден пост като отделни в самия рийдър (случва се при новините от дир.бг, дневник.бг и доста други новинарски сайтове, където коригират грешките си при писането след пускането им онлайн ) и сигурно е открила разлика в линка към сайта за дадения пост.

Приемаме, че е станало нещо странно и необяснимо и няма нужда да се губи време да се търси причината, но ако се появи пак, веднага ще пиша

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 9 потребители онлайн. 0 потребители и 9 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X