Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За правилата във форума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За правилата във форума

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
    ... с това си пиперливо злорадство ...
    Злорадство?!? Грешка! По-точно ще е "отвращение". Отвращение от двуличното лицемерие, което се опитва да използва недоволството на обществото само за да могат едни правоимащи да бъдат заменени от други правоимащи без да се промени нещо по същество ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      ....И престанете да бъркате форума с армия. ........
      ........Правилата са като парапет над пропаст. Като се облегнеш на него ще знаеш къде почва опасната зона. Като се засилиш срещу него - ще се удариш, но пак няма да си паднал долу. Отвориш ли вратичка в него - ЩЕ ПАДНЕШ ДОЛУ.
      Добре де. Никой не се чувства като в казарма.

Сравнението ми е крайно хиперболизирано, мисля че е ясно. Както и твоето с пропастта.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение

Правилата са като парапет над пропаст. Като се облегнеш на него ще знаеш къде почва опасната зона. Като се засилиш срещу него - ще се удариш, но пак няма да си паднал долу. Отвориш ли вратичка в него - ЩЕ ПАДНЕШ ДОЛУ.
        Добре си го казал.
        Съберете се, поумувайте и преценете как да прилагате правилата в посока на Насърчаване и развитие на това място, а не като " наказателна акция" срещу провинили се.Трудно е , да не засегнеш този когото наказваш.Може би , преди да го "накажете" му изпратете едно Лично съобщение, като му обясните грешката човешки...
        Ако има люти спорове...вижте всички страни и на всичките пратете Лични..
        Това нека да е ясно и да залегне във правилата.
        След такова учтиво и човешко предупреждение, спокойно си наказвайте ако продължи.Винаги обяснявайте във пълнота ситуацията пред останалите , за да не остават задни мисли и догатки , за да няма съмнения в справедливостта..Нека има отделен раздел за тази цел - и пълна яснота по въпроса с наказанията..
        Така Правилата ще се УВАЖАВАТ!
        СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Естествено , че трябва да има. В момента на анархията съм сигурен , че тук ще се напълни с безброй смъкнати плаши пу$арници , дето по цял ден смучат марихуана и ще ми почнат някакви фрази от рода:"човече, колко вдига тоя мотор бе, мен" като след като ми скъса нервите ще бъда принуден да се занеса до леговището му и да му сложа личен бан от 74 чимбера. Гадна работа е тва. Или пък н някой малък хейтър, дето техните в безсилието си да го откъснат от предстоящите хероинови проблеми, вместо да го запишат на борба, са му купили компютър и по цял ден цъка и ми се прави на хакер Ще почне да ми флоди, а вече страдам от тях и в Кънтъра и в Уъркрафт-а като си слагат читове.

Изобщо форумо го разглеждайте не като нарушение на права и свободи и цензура на печата, ами като нощен клуб. Със собственик Венци и охрана и управител-модовете. Еми като идете у заведение никой няма ви разреши да се изплюете на стената или да дърпате сервитьорки-така и тука-веселите се, ама ако някой вече почне да се улива-наказание. Като някой иска да си тръгне от заведението-еми тръгва си-нали не сте видяли в Червило да се спира музиката, защото Гената си тръгва(а трябва) и после цялото червило да дискутира що съм си тръгнал и подобни-нищо подобно-купона си продължава.

Коментар

Нека си има правила. И нека да си важат за всички, даже еднакво.
            Какъв е проблема? Някои не се понасят. Някой говори постоянно глупости и дразни. Има хора които предпочитат да си претраят. Има други дето му кажат един , два пъти, по заобиколен начин, ма оня си знае неговото. На бялото вика черно. И какво, не изтраеш вече и му кажеш точно как стоят нещата. Ами ще те накажат, там картони, БАН, незнам какво си, няма да пишеш няколко дена, голяма работа! С извинение, местиш си го...
            Те колегите съфорумци не са малки деца, могат да преценят кой крив, кой прав.
            Живота продължава.

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
              ...
              Може би , преди да го "накажете" му изпратете едно Лично съобщение, като му обясните грешката човешки...
              Мога да те уверя, че в подфорума за модератори се водят също достатъчно разгорещени спорове дали даден пост/мнение противоречи на правилата или не. Има и механизъм за взимане на решения дали да се налага тежко наказание и т.н., което помага лични вражди да не се отразяват на налаганите наказания.
              Конкретно Стефан е бил обект многократно на обсъждане във връзка с начина си на изразяване, отправяне на обиди и дори заплахи. Не ми се рови да проверявам, но съм убеден, че е бил предупреждаван многократно.

Не би ли могло цивилизовано да игнорираме хората, които не ни понасят/харесват/допадат и да се съсредоточим върху основното, за което е този форум? Да си помагаме когато можем, да си прекарваме времето заедно, споделяйки общата страст и по този начин да намалим стреса и напрежението от напрегнатото ежедневие?

Надявам се да можем!

Коментар

Ще цитирам свое мнение по една друга тема...

Отскоро съм регистриран в този Форум, но го чета отдавна и определено правилата в него ми допадат. Това е една от причините да участвам тук с личните си данни, а не анонимно.

Всеки може да сбърка по една или друга причина... Всеки трябва да има способността да се погледне отстрани малко по-критично, всеки трябва да може да каже поне едно: "Съжалявам"...

Заставам твърдо зад правилата на този Форум! Щом те са валидни за всички, по-добра демокрация от това на мен не ми е нужна!
                Поздрави от Lincoln, UK! :)

Mitsubishi Pajero II 2.8 TDI GLS '95 (дълга база)

Коментар

Твърдо съм за това да има правила и те да важат еднакво за всички!
                  Въпреки че аз изобщо не съм си направил труда да ги прочета правилата на този портал откакто ме регистрираха! Просто няма смисъл да ги чета, защото има само два възможни варианта - или правилата на портала съвпадат с моите собствени правила на поведение, което означава че си ги знам и че ще ги спазвам, или пък имат частично или пълно разминаване с моите, което означава че така или иначе няма да ги спазвам и рано или късно ще се усетя че не съм на мястото си, пък ако не се усетя на време ще ме подсетят!
                  Досега винаги съм се усещал сам, навреме, пък тука още не са ме подсетили (изхвърлили)! Значи явно правилата съвпадат с моите правила. Така че, няма смисъл да ги чета тепърва!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Андро Паджеро ме изкефи,заставам зад неговата позиция.
                    От доста време се чудех как да го напиша ,че да кажеш на глупака глупак не е обида.
                    Даже търсих в интернет тълковен речник какво значи думата глупак ,но не успях да намеря.
                    Не може постоянно да пишеш и говориш глупости или демек неверни и несъществуващи неща и да държиш на това и да не си глупак.Има хора по учени те могат да кажат нали за това са ходили на училище.Но да спориш без да имаш най малка представа за нещата и да държиш на мнението се като че ли е меродавно това ако не е глупост аз друго не знам.
                    Аз в случая гледам максимата на глупака не можеш да му докажеш че е глупак.

Но има хора които от това се дразнят и мисля,че трябва да бъдат разбирани.
                    Збитсам си има решение- занася се до леговището да му сложи личен бан.Други реагират по спокойно просто се махат и го местят от единия в другия.И какво става накрая кучето си лае кервана си върви.Останалите губим от неучастието на някого във форума и вече форумът не е това което беше.Нормално е и той се развива.
                    Моите уважения към модераторите и администраторите правят страшни усилия за да го има форума но той не е техен.Технически форумът е на Венци идеята е негова реализацията е негова и той го прави всичко само от желание да го има.Но все пак ако никой не участва в него то форумът изчезва.Някои оффроад приятели се опитаха да си направят техен форум ,но той си остана лишен от съдържание.
                    Нека се уважаваме взаимно и да сме тук за удоволствие ,да си помагаме един друг.
                    А относно правилата те са за това да се спазват две мнения няма.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                      Андро Паджеро ме изкефи,заставам зад неговата позиция.
                      От доста време се чудех как да го напиша ,че да кажеш на глупака глупак не е обида.
                      Даже търсих в интернет тълковен речник какво значи думата глупак ,но не успях да намеря.
                      Не може постоянно да пишеш и говориш глупости или демек неверни и несъществуващи неща и да държиш на това и да не си глупак.Има хора по учени те могат да кажат нали за това са ходили на училище.Но да спориш без да имаш най малка представа за нещата и да държиш на мнението се като че ли е меродавно това ако не е глупост аз друго не знам.
                      Аз в случая гледам максимата на глупака не можеш да му докажеш че е глупак.

Но има хора които от това се дразнят и мисля,че трябва да бъдат разбирани.
                      Збитсам си има решение- занася се до леговището да му сложи личен бан.Други реагират по спокойно просто се махат и го местят от единия в другия.И какво става накрая кучето си лае кервана си върви.Останалите губим от неучастието на някого във форума и вече форумът не е това което беше.Нормално е и той се развива.
                      Моите уважения към модераторите и администраторите правят страшни усилия за да го има форума но той не е техен.Технически форумът е на Венци идеята е негова реализацията е негова и той го прави всичко само от желание да го има.Но все пак ако никой не участва в него то форумът изчезва.Някои оффроад приятели се опитаха да си направят техен форум ,но той си остана лишен от съдържание.
                      Нека се уважаваме взаимно и да сме тук за удоволствие ,да си помагаме един друг.
                      А относно правилата те са за това да се спазват две мнения няма.
                      Да наречеш някого глупак е обида, също както и да му лепнеш някакъв друг епитет! Да се опиташ да убедиш глупака че е глупак, пък е непосилно, което означава че е безсмислено, което пък означава че самия опит би бил обида за опитващия се!
                      Единствения, според мене правилен подход, е да убедиш останалите, които уважаваш и не ги мислиш за глупаци, че онзи е глупак! А ако не си направиш този труд, а просто лепнеш епитета "глупак", това означава просто че никого не уважаваш и мислиш всички пишешти или четящи в спора (темата), за глупаци!
                      Аз лично не мога да си представя че един, двама или десет човека, с които имаме различия в мисленето и представите, биха ме отказали да пиша и чета тука. Виж ако дойде ден когато останат 5-6 човека заслужаващи (според мене) уважението ми, тогава бих си тръгнал!
                      Във връзка с това и във връзка с други пуснати теми, държа да кажа че на никого и по никакъв повод не бих се молил за уважение и приятелство, колкото и да го уважавам! Приятелството се дарява и който иска приема подаръка, а който не иска - здраве да е! А пък уважението се печели и ако не съм успял да го спечеля, подаръци не желая!
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Когато някой нарече някого глупак, в едно общество от мислещи индивиди,то това не винаги, непременно е обида!
                        Такова заявление, може да се приеме и за теза - такава теза /както всяка друга/, подлежи на утвърждаване, чрез аргументи.

Когато някому липсват аргументи и всяка втора реплика е изградена от атрибути на каруцарския речник, това вече говори за него, но все още не го прави глупак /може да се приеме, че е "средно" неспособен да общува в общество, може да се реши и, че е просто невъзпитан/.

Но когато се припознава и защитава елементарна теза, в която има предостатъчно логичност, и дори удовлетворява масовите настроения, и възприятия за правдивост, и въпреки това не се намират смислени доводи, и аргументация /а отново се прибягва до гореспоменатият речник/ - това вече говори много показателно за присъщ интелектуален капацитет...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Правилата важат за всичи еднакво а?? Щом казвате... Ама само с думи не става май?
                          За думата "глупак" се изписа май прекалено много в други теми. В друга една тема днес попаднах на реплики и обръщения между участниците ( и то явно не на шега), в сравнение с които думата "глупак" е толкова обидна колко думата "майна" в обръщението "как си бе майна".....

Правилата са за всички , нали.... Щом казвате .... ще видим....
                          Don't hunt IF you can't kill
                          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            ...но тази тема/анкета - не е онази...
                            Съжалявам! Не бях прочел другата тема. А правила - разбира се, трябва да има и да се спазват от всички. Най-демократичните организации имат и най-сурови правила.
                            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X