Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми в работата на портала

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

от 1 седмица имам проблем с FTP-то много често ме изхвърля примерно през 10-15 секунди, и трудно се закачам от 2-5 път, пробвах с друг клиент същата работа? някакви идей.
    no signature no problems

Коментар

И аз съм така от доста време.
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Novice
        Има ли някакъв начин да си вдигна скоростта.
        Аз съм с ADSL(5120), но конкретно този сайт ми е страшно бавен?
        Аз имам същия проблем! С ADSL(512) съм. доставчик бтк.Със нито един един сайт от 4 те посоки на света нямам проблеми, само offroad-bulgaria.com се влачи като костенурка! Дразнещо е! Към кого да се обърна и какво да направя.Обаждах се на моя доставчик,казаха че всичко е ок , но сайта бил прекалено "тежък"
        Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от mac
          Обаждах се на моя доставчик,казаха че всичко е ок , но сайта бил прекалено "тежък"
          Не ще да е от това. Има някакъв проблем с връзката със сървъра на сайта от ADSL . Докато бях на морето ползвах БТК-айски нет (ADSL), от който така и не можах да сваля 1 филмче с някакви си 75 МВ - скоростта беше все едно съм на dial-up връзка .
          Ние не сме неутрални!

Коментар

простото обяснение е че БТК е противник на пиъринга и връзката им с него не е гарантирана защото правят сечено на другите провайдъри искаха да лицензират мрежата между провайдърите която е частна това не стана и сега си патят по-скоро техните клиенти, затова зарежете БТК, всеки друг провайдър е страшно бърз към форума, аз от офиса свалям/качвам във форума с 500 к. а от вкъщи с 400 така че не е проблема в хостинга на форума/сайта.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
              простото обяснение е че БТК е противник на пиъринга , затова зарежете БТК, всеки друг провайдър е страшно бърз към форума, аз от офиса свалям/качвам във форума с 500 к. а от вкъщи с 400 така че не е проблема в хостинга на форума/сайта.
              Нямам друг избор! В провинцията няма много алтернативи.Половината от времето ми в НЕТ-а е в този сайт,така че ако някой има идея как да се подобрят нещата - да казва!
              Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от mac
                простото обяснение е че БТК е противник на пиъринга , затова зарежете БТК, всеки друг провайдър е страшно бърз към форума, аз от офиса свалям/качвам във форума с 500 к. а от вкъщи с 400 така че не е проблема в хостинга на форума/сайта.
                Нямам друг избор! В провинцията няма много алтернативи.Половината от времето ми в НЕТ-а е в този сайт,така че ако някой има идея как да се подобрят нещата - да казва!
                за съжаление другия вариант е да се хоства сайта/форума навън но това е невъзможно за собствениците и лошо за всички други които не са с ADSL от БТК a те са повечето. сори
                no signature no problems

Коментар

Е има и трети вариант, да си пуснем отделна оптика до БТК и да рутираме трафика към и от абонати на БТК натам. Това би значело още по около ~600-700 лв. месечно + 2000лв за откриване... Ще помислим и по тази алтернатива но ще отнеме и време пък и идва малко скъпо...

За хостинг навън не можем и да мислим. Все пак в момента използваме над 200GB пространство и правим по 4-5 терабайта месечно...
                  VPetrov.photography

Коментар

точно това имах в предвид.
                    no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                      Все пак в момента използваме над 200GB пространство и правим по 4-5 терабайта месечно...
                      М/у другото, защо не помислите за въвеждане на някакви ограничения в размера на снимките, които се качват във форума.
                      То демокрацията е хубаво нещо, ама сега някой път като метнат хората снимки направо, както са свалени от апарата по 1-2 МВ ...
                      Ако се сложи ограничение, да речем, ширина до 800 пиксела (или дори по-малко) хем няма да се налага да лазиш наляво-надясно да четеш, щото се разтяга екранът; хем страниците ще се отварят по-бързо (важно за тези, които са на по-бавна връзка); хем натоварването на сървъра и трафика ще са по-малки (което пък на вас вероятно не ви е безразлично).
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Дадено, ще автоматизираме даже процеса по промяната на размера и всичко ще стане по-лесно. Но като тръгне новият софтуер, още малко търпение...
                        VPetrov.photography

Коментар

ee стига де, много се дразня на малки снимки, то за кво да се пускат само да гледаме някакви малки квадратчета от които нищо не се разбира, аз държа да си останат големи, който не му харесва да си пусне по-бърз интернет или да си купи по-голям монитор.
                          no signature no problems

Коментар

ee стига де, много се дразня на малки снимки, то за кво да се пускат само да гледаме някакви малки квадратчета от които нищо не се разбира, аз държа да си останат големи, който не му харесва да си пусне по-бърз интернет или да си купи по-голям монитор.
                            какво разбираш под "малки"
                            за мен 50-100-200кБ е нормално голяма снимка за гледане в и-нет... тия по 800-1000кБ и нагоре са просто излишни - няма да си ги печатаме на фотохартия!
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

предлагам да се направи анкета и да се види, няма да са за печат ама става растерни на огромни пиксели и нищо не се вижда, дали ще чакаш 10 секунди повече ли е проблема?
                              no signature no problems

Коментар

Че кой казва да са малки снимките?!? Просто трябва да са с някакъв разумен размер. Какво му е малкото на 800х600 напр.?
                                Мене ако питаш, постване на снимки с размери по над 1200 пиксела и с по 1.5, 2, 3, че и 4 МВ не е особено разумно.
                                Пък и не е много любезно. Както по отношение на останалите потребители (някои от които просто нямат друг избор освен АДСЛ-а на БТК или друг не особено качествен доставчик), така и по отношение на собствениците на сайта, защото ТЕ плащат за дисковото пространство и трафика, който НИЕ ползваме.

А иначе, аз особен проблем нямам - с 1024 kbit нет и 19" монитор съм.
                                Ама все пак мисля, че например снимката на твоята Фронтера ще даде една и съща информация и при 800 х 600, 170 килобайта и ако беше 2592 х 1944 и 1.5 - 4 МВ. Само дето във втория случай някои хора ще я отварят доста дълго или направо няма да могат да я видят, а пък трафикът, който ще се генерира, ще е с много пъти по-висок.
                                Какъв е смисълът?!? И защо? Само защото на някой му е по-лесно да метне снимките както са си направо от апарата, вместо да отдели 5 минути да им промени размера?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X