Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внимание! Офроуд бандити!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Внимание! Офроуд бандити!

Обикновено, когато в планината срещнем друг джип, сме склонни да приемаме отсрещния като колега и едва ли не приятел.
    За съжаление, далеч не всички са такива и днес имах съмнителното удоволствие да го установя по трудния начин.

Решихме днес да се възползваме от хубавото време и да направим една лека разходка пешком във Витоша.

Качихме се с Галопера на 1,5-2 км нагоре над района на ресторант "Белите брези", оставихме колата край пътя на първата равна поляна и продължихме нагоре пеша.

Малко преди 15 ч. покрай нас мина синьо Паджеро І, бензинов двигател V6, вътре с 4-ма младежи на видима възраст около 20-те. Дойдоха някъде от високата част на планината и се движеха в посока асфалтовия път за Ярема.

Малко след това решихме да променим първоначалните си намерения и лека-полека да се връщаме към колата. По случайност решихме да направим едни шорткът и да минем напряко през една полянка. Докато се оглеждахме за някоя гъба, чух отдалеч звук от автомобилна аларма.
    Когато вдигнах поглед, видях, че през един баир на малко над километър отсреща се вижда поляната, на която бях оставил Галопера. А до Галопера беше спряло синьото Паджеро.

Комбинацията от чутото и видяното ни изпълни с лоши мисли. По най-бързия начин се смъкнахме до пътя и с ускорено темпо се отправихме обратно към колата. Естествено, с ясното съзнание, че времето, което ми трябваше за да измина около 2-та километра, е достатъчно дълго за да съм безнадеждно закъснял да попреча на каквото и да правеха бандитчетата.

Когато най-сетне стигнах до колата, установих, че на мястото на ключалката на шофьорската врата зее дупка, патронът се търкаляше в тревата, а предният капак е отварян и сирената на алармата е откъсната.

След беглия първоначален оглед реших да се обадя на 112 за да ме свържат с подходящото полицейско управление. Така и направих. Благодаря на девойката, която прие обаждането, за бързите действия, с които ми осигури директна връзка с дежурен от полицията, на когото да съобщя за случая и да уточня какви действия да предприемем.

Първоначално бяхме решили, че апашите са били стреснати от минаващи хора (имаше доста народ днес във Витоша, а наблизо се чуваха и мотори или АТВ).

Много скоро разбрах, че предположението ми е било грешно. Отдолу се чу приближаващ се шум на джипов двигател и вече не бях изненадан, когато иззад завоя се появи синьото Паджеро. Явно, след като са отворили колата, на офроуд бандитите не са им стигнали инструменти или умения за да запалят двигателя, а само бяха повредили ключалката на контактния ключ, поради което са отскочили до долу (базата им ще да е някъде много наблизо в района) за да си попълнят липсите, а след това са се върнали, за да довършат започнатата кражба.

Общо взето, ситуацията не беше от най-приятните. Съотношение 4:1 в моя вреда някакси не ми хареса. При това положение единственото, което можех да направя, е демонстративно да вкарам патрон в цевта и да държа желязото добре видимо с ясното намерение да бъде използвано, ако се наложи.

Е, не се наложи да влизаме в криминалните хроники със стрелба и ръкопашен бой. Минаха с газ покрай мене, изгледахме се от упор, след което Паджерото се спусна надолу към асфалта. При това установих, че номерата на регистрационните табели отпред и отзад са различни.

Последва ново обаждане до 112, но, както после разбрах, най-близкият полицейски патрул е бил твърде далеч за да може да прехване веселата компания.

Та това е положението. Явно около София и големите градове дори и в планината няма отърване от боклуците.
    Трябва си повишено внимание, а едно желязо на кръста се оказва необходим атрибут за околоградския турист ...

Моля колегите, които карат по-често в района на Железница, "Белите брези", вилната зона "Ярема", да се оглеждат за дърто синьо Паджеро и, ако мернат такова, да се опитат да запомнят номера и т.н. подробности.

П.П. И да изпреваря въпросите. Да, колата има валидно пълно Каско в "Армеец".
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 21-09-09, 21:21.
    Ние не сме неутрални!

До: Внимание! Офроуд бандити!

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    ...едно желязо на кръста се оказва необходим атрибут за околоградския турист...
    Тъжна истина,спазвам я-до степен да ти се счупи настроението за разходки,теферич и прочее нормални желания...недай Боже да влезеш в новините,почивайки си изначално...

Коментар

Имал си късмет, че си бил въоръжен и че те са го забелязали. Иначе днес новините можеха да бъдат много неприятни.

Коментар

Хубаво е че не се е наложило да използваш личното...
        Лошо ,много лошо е останалото...
        0+,Bombardier DS650,Discovery II.

Коментар

ЕИИИИИИИИИИИИИИИИИИ много се ядосах от прочетеното.Трябва да приемат строг закон за личната самоотбрана и охраната на личното имущество. И такива отрепки да си получат заслуженото на мястото на престъплението,без да чакаш помощ от полицията.

Коментар

Брей, голяма беля !
            Дали не е наша работа да ги издирим ?

И да ги предадем на полицията.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Наистина си извадил късмет,че си взел ютията.Явно базата наистина не трябва да им е по-далеч от десетина километра,ако сега и полицията вземе да се поразмърда малко,току виж се намерили и други откраднати джипове.

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav13 Преглед на мнение
                Трябва да приемат строг закон за личната самоотбрана и охраната на личното имущество.
                От това безпаричие(криза)хората са полудели напълно.Явно,че повечето предпочитат да мързелуват(в това време да правят простотий),а не да си вадят нормално пари.Да по лесное да си откраднеш вместо да си изкараш пари сам.Факт е,че хората са озверели и много мързеливи,като се съберат тези фактори сбора е виден!Стана или ще стане като в дивия запад!Извод от дадената ситуация:Даже и на разходка минимум 3-4 души

Коментар

Освен да им се спретне една клопка с джип примамка в района.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                    Брей, голяма беля !

Ми аз утре съм свободен през деня
                    Та ако се заформи нещо сбирка........
                    Мен други мисли ме спохождат дали не е възможно и да четат тука разни бандюги, кой какво има в джипката за кое колко се изръсил.......
                    Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                    Honda CB 919 Hornet
                    0898849413-Светльо
                    Кръвна Група: 0+

Коментар

Бъди сигурен че е така,те да не са от вчера.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        Брей, голяма беля !

Подкрепям Ник!
                        Май трябва да се разчуе сред гадовете, че сме задружни и да не посягат на подготвени машини с белези на форума. Мамка им!
                        VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от vasko jonchev Преглед на мнение
                          Освен да им се спретне една клопка с джип примамка в района.
                          Взе ми думите от устата!

А,дали застрахователите няма да направят нещо-все пак по този начин авторитета им отива на кино,нали?То полицията няма да си даде зор,ами ако има някой от службите измежду нас,та да тури едно рамо да се изловят келешите,мамичката им....у нас без връзки не става...
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav13 Преглед на мнение
                            ... без да чакаш помощ от полицията.
                            Един от изводите в случая е: Не чакай помощ от полицията в подобни обстоятелства!
                            При по-неблагоприятен развой на събитията, дори и свовременно уведомената полиция:
                            първо, щеше има нужда от твърде дълги обяснения как да стигне до мястото (проблемът е описван в друга тема);
                            второ, ще има проблем да стигне до мястото, защото по пътя имаше малък участък, който щеше да е проблемен за лека кола;
                            трето, дори и да стигне до мястото, щеше да стигне безнадеждно късно и да изпълни ролята само на регистратор на това, което е станало.

Лошото е, че като вземе някой закона в свои ръце после ще си отнесе последствията по пълна програма. Безнаказаността в тази страна е привилегия само на бандитите и политиците ...

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                            ...Явно базата наистина не трябва да им е по-далеч от десетина километра ...
                            Не знам дали има и толкова. Между момента, в който чух алармата и ги видях около джипа, до момента, в който Паджерото се появи отново на сцената, беше изминал не повече от половин час. Сложи им поне едно 15-20 минути каране надолу и нагоре общо (около 2 км по черен път в едната посока), значи им остават на разположение едва 10-на минути за да вземат каквото или когото им е трябвало. Т.е. няма начин да са ходили някъде надалеч.

Съвсем наблизичко трябва да им е леговището. И наистина нищо чудно из този район да потъват част от задигнатите в София и околностите коли.

Първоначално публикуван от Metal Heart (Светослав Митев) Преглед на мнение
                            ... Мен други мисли ме спохождат дали не е възможно и да четат тука разни бандюги, кой какво има в джипката за кое колко се изръсил.......
                            Хич не се чуди. Предполагам, че има такива, които използват форума като каталог ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Знаеш, че на твоя Галопер и тяхното Паджеро частите са им еднакви... Може да им е трябвало за "лично ползване"... Демек да са случайни, а не "профита"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X