Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как работи МВР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как работи МВР

Ще си позволя да ползвам темата на колегата, за да дам пример как работи МВР.
    Споделям истински случай, в който съм лично потърпевш.
    Имах микробус "Мерцедес Вито". Един ден го паркирах на паркинга на "Била" в Надежда, имах среща с колегата от форума "taran".
    Свършихме работа с човека и аз си тръгвам. Междувременно някакъв човек, който имал същия микробус, успял да го огледа на паркинга, записал номера
    и след два дни получавам призовка за не помня кое районно - някъде след Гара Искър беше.
    Задължително да се явя с буса за справка, иначе мамата. Глоба, насилствено докарване, етцетера.
    Аз, като човек уважаващ закона и(дотогава) донякъде МВР, си вземам един ден неплатена и в уречения час се явявам на мястото.
    Регистирам се на портала, че съм дошъл при следовател еди кой си(не помня името) и сядам в буса да чакам. Минава около половин час. В един момент идва някакъв униформен и ми казва, че не мога да спирам на паркинга на районното, така че, къш. Обяснявам най-учтиво, че съм извикан с колата за проверка.Той се озъбва, ич не го бригало това, да съм се махнел. Показвам призовката, той не я и поглежда. Слизам от колата, заключвам я и му казвам, че щом преча, ще се махна, но само аз, не и колата. Добре, че междувременно излиза негов колега и ме вика да съм отидел при следователката. Тя ме чака долу, завежда ме в една канцелария и започва да ми задава някакви странни въпроси. (За протокола отбелязвам, че рядко съм виждал толкова хубаво момиче). В един момент стигаме до буса. Оказа се, че на въпросния човек са му откраднали същия бус - едно към едно като моя. Цвят, модел, тапицерия - абе близнаци. Затова съм извикан, да се провери дали бусът не е същият. Излиза една бригада от трима души, придружени от потърпевшия и започват да ровят в него. Аз се опитвам да кажа, че при регистрацията в КАТ е проверено, че колата не е крадена. Глас в пустиня, злобни погледи. Проверяват с някакъв уред дали не са пренабивани номерата на мотора и купето - оказва се, че не са. Обаче потърпевшият продължава да дудне, че това е неговият бус и иска да се свали тапицерията на вратите - той знаел нещо там, при монтажа на тонколоните. Виждам, че на ченгетата започва да им писва, на мен също и аз отказвам да ми разглобяват колата. И изведнъж ми идва една гениално проста мисъл - питам го пред следователката и полицаите кога му е откраднат буса. Той казва - през януари 2009 г.
    И тук ... започва шоуто. Просто аз съм купил моя бус 6 месеца преди да бъде откраднат неговия. Споглеждаме се, следователката се изчервява като божур(явно е нова и все още го може това), смотолевя нещо под нос и изчезва в управлението. Ченгетата се подхилват, техниците са ядосани, на мен ми и е и смешно, и ме е яд.
    Естествено никой не намира за нужно поне да се извини, аз съм навъртял 40 км за тоя дето клати гората, назад съм с една надница и съм загубил нерви и време като за една работна седмица. И защо? Защото хубавата мома, преди да прати призовката, не е съпоставила две дати.
    Та така работи... МВР.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

По случая по който е почната темата, само мога да кажа,колегата да влезе на сайта на МВР , секция инспекторат и от там Жалби, да си копне жестокия, но реален разказ и да го пейстне в жалбата. Да си даде имената и мобилния. Ще получи № на преписката и от там вече да гледа сеира на ченгетата на участък Нови искър към 2-ро районно.
      Последно редактирано от белята; 21-03-12, 21:19. Причина: кривопис
      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Тая сутрин пак гледам репортаж по тв, за село Мечка. Имаше и тема преди време по тоя въпрос, но явно бездействието на полицията прокуратура, следствие и съд, омръзна(отчая) дори и на нашия форум. Та от репортажа стана ясно, че нещата там са си пак същите, както преди 2-4-6-8-10-12-14г????!!!!!! Докога бе другари милиционери, докога села, градчета и паланки ще страдат от бандитските грабежи на наглите циганските банди? Докога няма да има арестувани, и осъдени при положение че има цели села свидетели, чрез които всеки съд съставен от студенти юристи, ще намери 10000 доказателства, за да ги тикне въпросните престъпници за поне 200г в затвора. Ама имало хелзински комитети, нямало затвори, имало обективни и субективни причин, ама нямало пари, ама нямало това-онова.... Ами като ви е крива вълната, и вас да ви няма, и парите ни не събирайте, и ни оставете сами да се оправиме, така както сме се оправяли през вековете без вас. Преди време го казах, и сега пак ще го кажа. Войната с престъпността е най-обикновенна война, и като такава позволява всички възможни средства за спечелването и. Още повече, че става въпрос за една необразована армия от бандити, които дори не разполагат с 5гр интелект, морал и каквито се други сещате човешки ценности. Що за пример се дава на децата, които всекидневно гледат как може базнаказано да се правят престъпления? Що за деца растат в тия цигански фамилии, които гледайки родителите им да живуркат безнаказано чрез грабежи цял живот, рано или късно ще продължат делото на родителите си с още по-голяма злоба и наглост. Трябва ли да дочакаме коленето на живи хора или дрането на кожите им за удоволствие? Видяхме какво стана в Катуница миналата есен, но следващия път едва ли ще може да се уталожи натрупаното напрежение, защото всяко нещо си има някакви граници, преминаването на които ще отприщи обидата и злобата трупана с години. Правата на човека са си си права, но правото на престъпника никога, ама никога не може да надвишава правото на пострадалия. Следващия път като се отприщи белята, ще ни вкарат като единствената държава в ЕС с абсурдната гражданска война между цигански бандити и обикновенни данъкоплатци. Лошото е че що пострадат и малкото нормални цигански семейства, които живеят същия труден живот, като болшинството българи - живот с труд и пот на чело. Държавата ни не става за арбитър, който да следи за спазването на законите и налагане на наказания при неспазването им. За огромно мое съжаление държавата ни май за нищо друго не става, освен за параван за далавери, отлагане на проблемите от днеска за утре, както и за безсмислено харчене на данъците ни за очевидни глупости.
        Факт е че, държави в много по лошо икономическо състояни от нашето(Унгария), са в пъти по-добре от към оползотворяването на данъците и от към вътрешната сигурност. Това просто си личи по красивите и изпълнени с живота села там, което пък изключително неприятно констрастира с празните, разграбени и грозни села тука.
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Не знам докога, но според мен много ще помогне, ако се промени в подходящата посока режима за придобиване и използване на огнестрелно оръжие.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
            Не знам докога, но според мен много ще помогне, ако се промени в подходящата посока режима за придобиване и използване на огнестрелно оръжие.
            Определено ще помогне. Но не и на наличния сега държавен елит.

Коментар

Хм, представяте ли си политиците да знаят, че във всяка къща има пушка.
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

А равносметката от днес е че всеки втори (напълно непознати хорица) в Нови Искър знае че Чопъра, еди кой си и еди кой си са ме обрали. Тук там се чува че са предлагали част от краденото за продан. А полицията не знае. Смях

Коментар

Hala, кофти са те разкарвали, даже се учудвам че са се задействали изобщо по сигнала му, явно е имало накакво въздействие
                  но това, с датите, не доказва нищо........... има достатъчно случаи, тотална щета........ няма каско..... поръчва се същия автомобил и му се пренабиват номерата................ даже няма нужда да се ходи в КАТ

а по темата, че кое ни е наред, че и милицията да ни е......... авгиевите обори са препълнени и никой не хваща лопатата!

Коментар

Абе, че потърпевшият беше свой човек, това се подразбра още там. Задействали се, викаш. Пратила коконата една призовка, голямо чудо, не е като да са дошли у нас, на другия край на града. А на призовката не може да не се отзовеш, че вярно ще вземат да те арестуват.
                    Пренабиване - да, сигурно е възможно, но нали затова ония техници го гледаха, опипваха, светкаха го с някакъв апарат. Ако има нещо, няма ли да си проличи?
                    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                      Абе, че потърпевшият беше свой човек, това се подразбра още там. Задействали се, викаш. Пратила коконата една призовка, голямо чудо, не е като да са дошли у нас, на другия край на града. А на призовката не може да не се отзовеш, че вярно ще вземат да те арестуват.
                      Пренабиване - да, сигурно е възможно, но нали затова ония техници го гледаха, опипваха, светкаха го с някакъв апарат. Ако има нещо, няма ли да си проличи?
                      уфф, оспамихме темата ........

казвам следното: това, че по документи си купил твоя бус 6 месеца преди кражбата на другия бус, не значи /теоретично/ че на паркинга не си бил с крадения бус

добре си се разминал с един загубен ден......... на мен ми прибраха една Мазда за пренабити номера и 6/шест/ месеца обикалях институциите, докато я върнат

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                        Хм, представяте ли си политиците да знаят, че във всяка къща има пушка.
                        Ами те и сега ловците са към 120 000, ако към тях се прибавят и тези с пистолетите може и да стигнат 200 000. Явно са малко значи или трябва друга организация на ЧР.
                        SUBARU FORESTER 2.0XT '03
                        УАЗ

Коментар

Искам да се извиня на всички, но Сайта на МВР е бил променен от Нова година. Използвайте този линк за сигнали към Инспектората . Върши чудесна работа. Самите проверяващи ще се свържат с Вас и им дайте всичко което имате, но писменно в протокол. Ето това е линка и успех в решаването на проблемите.
                          http://nocorr.mvr.bg/
                          Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                            Докато НИЕ сами не го променим!!!!!!!!
                            Мисля, че ОТДАВНА е време да вземем нещата в СВОИ ръце и да заявим ясно и КАТЕГОРИЧНО какво искаме!!!
                            Иначе такива теми ще са ежедневие.

Ножа отдавна е опрял в кокала... повече няма накъде.

Коментар

ако темата имаше "?" накрая, аз бих отговорил "по инерция"
                              с извинение към работещите в системата съфорумци!

Коментар

Аз не бих се извинил. В досегашният ми живот МВР е показало че работи само при един случай преди много, много години когато Бай Тошо беше на власт. И тогава едно комшииско дете ми беше откраднало 5 заека от къща в провинцията. От тогава колко пъти са ми оставяли коли на пода по софийските улици или около София, колко пъти са ми разбивали жилища нито веднъж МВР не намери нито един от извършителите. Правото и закона у нас са на страната на крадци и престъпници и да ме извиняват всички в системата но ДОВЕРИЕ и УВАЖЕНИЕ се печелят, но в случая и да е имало такова отдавна не е останало, АМИН.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X