Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как работи МВР

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как работи МВР

Първоначално публикуван от magelan Преглед на мнение
    Аз не бих се извинил. В досегашният ми живот МВР е показало че работи само при един случай преди много, много години когато Бай Тошо беше на власт. И тогава едно комшииско дете ми беше откраднало 5 заека от къща в провинцията. От тогава колко пъти са ми оставяли коли на пода по софийските улици или около София, колко пъти са ми разбивали жилища нито веднъж МВР не намери нито един от извършителите. Правото и закона у нас са на страната на крадци и престъпници и да ме извиняват всички в системата но ДОВЕРИЕ и УВАЖЕНИЕ се печелят, но в случая и да е имало такова отдавна не е останало, АМИН.
    стига де... личен опит... на времето една застрахователна компания се опитва да ни метне по отношение на авторско право... последствия - охрана невиждана, включително унас в коридора, коли на всички входове към блока ни... цивилни (правят се че работят в офиса) и накрая 4 дена по-късно хванати и разпознаване...
    после кражба на автомобил и опит за изнудване - последствия - колата намерена, върната (е да имаше и малко щети, но все пак...)

но сега какво става... купувам кола, крадат я 27 дни по-късно и отговора е "направили сте им услуга че е била под лампата за улично осветление"
    После малко връзки, опит за изнудване и какво се получава - Христо Минчев - мръсен мангал от Карнобат, следствен криминален... но колата я нема...
    и те така...
    имам множество познати в системата (на различни нива) и нещата, които съм чувал за наложеният им начин на работа, биха могли да накарат всеки един "външен" човек да се замисли за всичко, което има и ежедневно си върши работата без да се замисли... включаю служебен телефон и баничарката, която кара.. да не говорим за едни, по-други неща...
    та за това казах "с извинение" и "по инерция"...

Коментар

"
      имам множество познати в системата (на различни нива) и нещата, които съм чувал за наложеният им начин на работа, биха могли да накарат всеки един "външен" човек да се замисли за всичко, което има и ежедневно си върши работата без да се замисли... включаю служебен телефон и баничарката, която кара.. да не говорим за едни, по-други неща...
      та за това казах "с извинение" и "по инерция"...[/QUOTE]"

Няма такова нещо като наложен начин на работа !!! - Или имаш глава на раменете си и я ползваш по правилния начин или си безгръбначен охлюв с извинение - "такъв начин на работа имаме"

И аз имам познати във въпросната система и когато им говоря по такъв начин, не им е особено приятно, но знаят че съм прав !

По други теми също съм се изказвал, и пак ще повторя - голяма част от служителите в МВР са със средно образование и квалификация на улични гамени, от огромния бюджет на МВР не се отделят средства нито за повишаване на квалификацията им нито за по добро оборудване.

Парите се усвояват как - и да питате няма да ви кажат, защото е "поверително". Всеки може да стане полицай- изискваните качества са да знаеш да четеш и пишеш на задоволително ниво( т.е. диплома средно образование с поне среден 3 общ успех) и да си в относително добро здраве към момента на приемането.

След това контрола за психологическата и физическата пригодност е проформа - не се влагат средства за повишаване на бойната, физическата и психологическата подготовка.

Резултата е банда разпасани мърморещи синьодрешковци, пълни с оправдания това нямаме, онова нямаме( което да се разбира, мързи ме да си върша работата)

Работата в армията, полицията и пожарната е преди всичко въпрос на професионална чест, отколкото на професионална реализация.

Който иска да печели пари, да ходи в частния сектор.

Амин!

Коментар

За повечето неща съм съгласен,но опитай да влезеш в МВР,с успех 4.00.и след това пиши.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          За повечето неща съм съгласен,но опитай да влезеш в МВР,с успех 4.00.и след това пиши.
          Лично познавам полицаи с успех 4.20 от Спортното училище в Пазарджик

Коментар

е да, за онези полицайчета, дето седят на пешеходните пътеки в час пик, горното е вярно... то повече не се и иска... Пешо дето се гръмна сам с газовия си пистолет пиян - сега е полицай...
            ама има и други, дето са учили и са се потили, и са на едни други места в системата, но им се налага да работят по разни правила дето... жално ми е... "тоя принтер ми е подарък от управителя на банката, че намерихме кой се е опитал да разбие вратата..."
            Има и от едното, има и от другото... системата е като уста - дъвче и плюе... разликата е в устойчивостта и качеството на материала, а съм се уверил, че има и качество!
            Да не ви се налага, да се убеждавате и вие!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
              ....Няма такова нещо като наложен начин на работа !!! - Или имаш глава на раменете си и я ползваш по правилния начин или си безгръбначен охлюв с извинение - "такъв начин на работа имаме"

И аз имам познати във въпросната система и когато им говоря по такъв начин, не им е особено приятно, но знаят че съм прав !

По други теми също съм се изказвал, и пак ще повторя - голяма част от служителите в МВР са със средно образование и квалификация на улични гамени, от огромния бюджет на МВР не се отделят средства нито за повишаване на квалификацията им нито за по добро оборудване.

Парите се усвояват как - и да питате няма да ви кажат, защото е "поверително". Всеки може да стане полицай- изискваните качества са да знаеш да четеш и пишеш на задоволително ниво( т.е. диплома средно образование с поне среден 3 общ успех) и да си в относително добро здраве към момента на приемането.

След това контрола за психологическата и физическата пригодност е проформа - не се влагат средства за повишаване на бойната, физическата и психологическата подготовка.

Резултата е банда разпасани мърморещи синьодрешковци, пълни с оправдания това нямаме, онова нямаме( което да се разбира, мързи ме да си върша работата)

Работата в армията, полицията и пожарната е преди всичко въпрос на професионална чест, отколкото на професионална реализация.

Който иска да печели пари, да ходи в частния сектор.

Амин!
              Малко гръмки приказки, ама леко встрани от реалността. Нито в армията, нито в полицията се цени свободомислието и свободното интерпретиране на заповедите. Даже бих казал, се наказва.... Полицията в една държава работи точно толкова, колкото иска самата държава от нея. Ако държавата има желание, престъпността може да се сведе до нива от Тошово време за много кратки срокове. Ти като юрист, за колко законодателни "пропуски" се сещаш, които все са в полза на престъпника ?
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                ..за колко законодателни "пропуски" се сещаш, които все са в полза на престъпника ?
                Като любител, се сещам поне за 20.

Ама в тоз форум не одобряват обсъждането им, пък за предложения за промени в текстове - ти казват, че не сме дорасли па искат да не сме стадо Уж.
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

О да, ние нито за реферндуми сме дорасли, нито за каквото и да е допитване, или не знам какво, което да изразява в края на краищата мнението на мнозинството българи. Знам, че решенията може и да не са идеални, но едва ли тогава ще има на кой да се сърдим за така взетите решения(включително и по либералното отношение към раздаване на оръжие на всеки нормален и годен да носи такова). Като прибавим към това и невъзможността да се отзовават хрантутници, избрани от мене и въобще не защитаващи моите и на близките ми интереси, излиза че нашето не е никаква демокрация, а някаква псевдо изродена пародия на диктатура на малцинството над болшинството. Като добавим и това, че нашата държава, в лицето на държавна и общинска администрация не и пука за нас(това е видно на където и да се обърнеш), и де факто нито изпълнява задълженията към народа си, нито следи за спазването на законите вменени от нея самата(да не говорим пък за това колко абсурдно направени са законите). От друга страна ние мразим същата тая държава заради това, че събира данъци, които отиват за невероятни простотии(включително и за абсурдни премии за несвършена работа) и откровенни далавери, докато данъкоплатците едвам връзват двата края.
                  Човека, който се пребори с мързела на чиновничеството и го накара все пак да върши някаква смислена работа, ще е спасителя на България. За съжаление, аз такъв човек тука и сега не виждам.
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                    Като любител, се сещам поне за 20.

Ама в тоз форум не одобряват обсъждането им, пък за предложения за промени в текстове - ти казват, че не сме дорасли па искат да не сме стадо Уж.
                    Не ти е виновен форумът, че компенсираш пропуски в правната си грамотност със забранени дискусионни похвати.

Коментар

Проблемът ние че всеки работи това което не му е работа. Примери колкото искате. А в политиката и управлението на нито един не му е мястото там. Пожарникар-премиер. Престъпници-депутати.
                      И точно така стоят нещата и в полицията и на много други места. А когато работиш това което не ти е работа малко или много не я работиш с желание. А колкото по-малко желание толкова по зле си вършиш работата колкото и пари да ти дават. А когато си отишъл в дадена структура само за да ползваш облагите, които дадената структура ти дава- да се правиш на шериф и да избиваш комплекси, или да печелиш пари от подкупи щото си толкова тъп че по друг начин не можеш да спечелиш, тогава нещата стават трагични. Седиш си възползваш се от възможностите които ти дава властта и си траеш когато имаш имаш по-голяма изгода да не си свършиш работата отколкото да я свършиш. Щото така и така ти плащат заплата, кво ти дреме че еди кой си е пострадал като отсрещната страна ти дава за да не го разкриваш. Има достатъчно баламурняци дето ти плащат заплатата що да не взимаш и повече, когато така и така системата те пази щото си и изгоден. А ти че за стимула постоянно си мрънкаш, че не ти харесва системата, че не ти стига заплатата, че не ти ойдисва почина на работа.
                      Ако си толкова принципен и можещ и системата ти пречи си събираш чукалата и отиваш на друго място. Ако ли пък и не виждаш как да я промениш щото статуквото е по-силно от теб. Ма на всички тия дето роптаят и нищо не вършат им е много по-удобно така отколкото с реален труд да изкарат заплатите си.
                      И понеже сме ние баламурняците дето им плащаме заплатите не са само в полицията така, а навсякъде в държавната структура.
                      Та скоро няма и да тръгнем да се оправяме докато редовия гражданин не осъзнае че той първо трябва да се промени и да не търпи паразитите на своя гръб. И да знае че каквото и да прави всичко което ще сътвори си е негово дело и трябва да си носи последствията. Самосъзнание трябва с голямо С.
                      Ние всички сме роби на интересите на шепа хора. А робите се управляват лесно когато са тъпи и когато ги е страх.
                      А кога ще се оправим- когато спрем да сме роби.
                      Тогава и държавата ще ни е държава, и полицията полиция, и докторите-доктори и образованието-образование.

По случая с кражбата писах на поне 10 медии, на МВР, на Премиера дори. От никъде дори не дойде отговор. Пука им на тях- не съм сензация, не ставам за имидж-издигане в очите на слепите. Защото съм един обикновен човек и парите с които съм плащал за тия неща съм ги изкарал с труд и съм си платил данъците на тия пари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X