Обява

Свий
Няма добавени обяви.

17-18 декември 2011 "Пловдив и Приятели" 4 !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 17-18 декември 2011 "Пловдив и Приятели" 4 !!!

за първи път идвам ,за първи път карам, знам само че няма да е за последен!!! благодарности ,както на организаторите така и на колегите който бяха горе

Коментар

Първоначално публикуван от driver1 Преглед на мнение
      Видях класирането от неделя и ми се струва,че това бе единствения пропуск в организацията,на първо място бе класиран екипаж ,който в редовния старт получи повреда и отпадна стартира втори път и времето му се зачете за класирането,което според мен не е правилно
      По същия начин можеха да минат и всички други екипажи и да подобрят времената си.На четвърто място е класиран екипаж ,който събори две колчета в горния край на трасето.В челото на класирането според мен има още незачетени съборени колчета и ленти ,но поради това,че не съм ги отбелязал не ги коментирам.Искрено се надявам това да е пропуск от страна на организаторите ,а не умишлено.Иначе едно прекрасно състезание,на едно прекрасно място с много прекрасни хора.
      Колега на събиране от този характер няма никаква файда да нагласяме наши и ваши и за това ако има пропуски не са умишлени,а то имаше такива за което се извинявам.

Коментар

Аз също заставам зад мнението на колегата!!! Вярно е че няма смисъл уж,но въпреки това така се получи!
        За втория ден и аз мисля че не бе редно да се допуща 2-ри път един и същи състезател!Иначе всичко останало бе идеално!
        На първия ден не казахте че няма да се гледат навигациите и класирането бе нечестно защото първите 6 места са взети от пловдивчани които не са карали по всички точки а само по основния трак и така взеха трасето за 2часа?? Как става това при положение че Калашев каза че лично той го е правил и го е взел с здраво каране за 3часа?!
        Според мен хората щяха много повече да го оценят събитието ако домакините не вземаха участие в клас експерт а само бяха контроли и асистенция! Нормално е да се недоволства защото домакините карат по тези пътища всеки уикенд и всичко им е до болка познато.Така имат значителна преднина пред другите участници!
        Така мисля аз,не искам да обидя или засегна никого а само да си изкажа мнението!Нали за това са форумите.
        Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от djokki Преглед на мнение
          Аз също заставам зад мнението на колегата!!! Вярно е че няма смисъл уж,но въпреки това така се получи!
          За втория ден и аз мисля че не бе редно да се допуща 2-ри път един и същи състезател!Иначе всичко останало бе идеално!
          На първия ден не казахте че няма да се гледат навигациите и класирането бе нечестно защото първите 6 места са взети от пловдивчани които не са карали по всички точки а само по основния трак и така взеха трасето за 2часа?? Как става това при положение че Калашев каза че лично той го е правил и го е взел с здраво каране за 3часа?!
          Според мен хората щяха много повече да го оценят събитието ако домакините не вземаха участие в клас експерт а само бяха контроли и асистенция! Нормално е да се недоволства защото домакините карат по тези пътища всеки уикенд и всичко им е до болка познато.Така имат значителна преднина пред другите участници!
          Така мисля аз,не искам да обидя или засегна никого а само да си изкажа мнението!Нали за това са форумите.
          Поздрави!
          Колега затова са форумите, но не го вземайте толкова навътре - явно сте много нахъсани, но има други състезания на които да се покажете, а не на състезание - среща за купон по случай рожден ден.

Колеги djokki и driver 1, ама много сте анонимни. Като се вземате толкова насериозно, а във форумите има и правила, напишете си като всички останали откъде сте. Погледнете във всеки пост с изключение на вашите, горе вдясно на всеки е написано откъде е.

Калаш, Лесов как може да сте толкова безотговорни - е аз за това не дойдох, щото знаех какво ще се случи - щяха да ми изядат кроасаните посреднощ.

Коментар

Прави са двамата критикари.
            Ако бяха гледани траковете щеше състезанието да е честно.
            Сега излезна , че тези дето карат честно са глупаци.
            Съжалявам , че точно аз трябва да ви го кажа, но аз съм от хората които винаги са карали чисто и въпреки това съм бил шампион на България.
            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Колеги, нека не забравяме основния замисъл на мероприятието От гледна точка на принципите, прави сте, но едва ли щеше да се промени класирането.
              Относно колите оформили челото при навигацията, те наистина са силни и екипажите са се качвали на стълбичката на доста национални състезания. Например победителя има тази година 2 място при експертите в Трявна.

Ние без рисково каране, с няколко леки загубвания, спиране и говорене с публиката по трасето, търсене на един шибан излаз на асфалта (за около 60м) взехме трасето за два часа и половина. Да ме прощава колегата Хайтов, че се наложи да ме пуска да го изпреварвам 4-5 пъти след като сме се отсвирили ... а и не беше само той

Поздрави на новобранците: Димитър Стамов (Defender) и Янаки Владимиров (Pajero)
              Поздрави на Живко и Диян от Стара Загора че финшираха без много навъртяни излишни километри !

Поздрави на хората дали всичко от себе си мероприятието да се получи!
              Последно редактирано от rocky; 21-12-11, 08:10.
              BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

Коментар

Ще се опитам да дам обяснение за класирането и оценяването:
                Ще започна от траяла от втория ден. Този траял и първоначално си беше обявен като ПОДАРЪК от групата за гостите. На него нямаше да има и класиране, но трябваше да се раздадат някакви награди за да стане по-забавно. Ако някой е бил дошъл за да "ИГРАЙ И ДА ПИЧЕЛИ", нямам нищо против. Всеки си има някакви амбиции и си ги следва. Аз лично бих се напъвал да се доказвам на някой професионален траял, а не на такъв, на който му разпънаха лентите 20 минути преди старта. Попитайте някой, който е бил тази година на Шумен, където е най-сериозния траял, за каква корупция става въпрос, когато трябва да спечели някой от "нашите". Ако забелязахте имаше пункт за раздаване на кифтета и пружоли. Както и да е. Толкова за втория ден, а сега за първия.

Още първоначално като започна организацията щяхме да сме в друга база, намираща се на 10-15 км от тази. Започнахме да изграждаме трасе, което да започва от хижата и да завършва до нея. Тогава аз бях в на Георги колата за първото минаване, избиране и коментиране. Като сменихме хижата и като направихме новото трасе, стартиращо от новата хижа, от онова, старото трасе остана един дребен фрагмент. Ако не се лъжа на второ място е Манол от Клисура. Явно пак трябва да се обяснява, че това е състезание на навигатори, а не на пилоти или автомобили. Що не се огледате, да видите кой е навигатора на Георги и какви успехи има отбора му когато е навигирал?! Що не забелязахте как Манол целуваше ръка на Крум и спечели с Паджеро 2.5? Да не говоря, за тези пилоти, които познават района, но навигаторите им ги отсвириха.
                И сега малко и за оценяването по траковете:
                Както забелязахте, когато правих брифинга доста убедително настоявах, че траковете ще бъдат проверявани. Аз лично подготвих всичко необходимо за проверката им. Даже се бях настроил психически, че докато всички ласкат рАкиа аз ще работя цяла нощ за да има класиране и награждаване сутринта преди траяла. Сега вероятно разбирате изумлението ми, когато разбрах от ГЛАВНИЯ ОРГАНИЗАТОР, ДИРЕКТОР И СПОНСОР, че (цитирам) "няма смисъл да се проверяват". Ха сега въпросите към него лично, ако обичате. Името му е Петър Лесов!

Благодаря на всички, присъствали на събитието и благодаря за високото оценяване на труда ни.
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от rocky Преглед на мнение
                  Колеги, нека не забравяме основния замисъл на мероприятието....
                  Мероприятието беше "състезание" и като такова има правила.

Надявах се, че аматьорските изпълнения при правенето на състезания ще си останат специалитет на семейство Лагадови, но явно съм се лъгал.

Наско много поздрави и от Руси Русев на всички печеливши и най-вече на всички преебани колеги.

Коментар

Основната идея беше да се създаде купон с елементи на състезание и мисля, че се получи. Нямаше инциденти до края, което е важно. Имаше допуснати грешки и оценката, без зачитане на трак е една от тях. Гледайте напред и не се обвинявайте персонално. Организацията на такова мероприятие си е обемна и не лека работа и за толкова, може би са стигнали силите.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                      Мероприятието беше "състезание" и като такова има правила.

Надявах се, че аматьорските изпълнения при правенето на състезания ще си останат специалитет на семейство Лагадови, но явно съм се лъгал.

Наско много поздрави и от Руси Русев на всички печеливши и най-вече на всички преебани колеги.
                      Ей, друго е да си класик. Сериозно звучи винаги и принципно.

Коментар

Първоначално публикуван от Tedo56 Преглед на мнение
                        Ей, друго е да си класик. Сериозно звучи винаги и принципно.
                        Спирам с писането по темата.

За мен беше важно да си кажа какво мисля.
                        Заедно си пием пиенето всеки ден и искам така да си остане.
                        И занапред ще уча моите хора да карат честно, с ясното съзнание , че така трудно се печели!

Многократно съм предупреждавал мераклиите за организатори на състезания, че това е трудна, отговорна, опасна, неблагодарна и все пак приятна работа.

Коментар

За да не си помислите, че гузно се скатавам, ще кажа само - НЕ СЪМ БОГ ШИВА !

Прави сте, трябва да се гледат траковете и следващия път ще съм достатъчно грамотен за да го направя сам - ОБЕЩАВАМ !

Не мисля, че трябва тук да си вадим кирливите ризи, поне аз не искам да го правя !!!

Аз лично искам да БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ уважили събитието
                          и много се радвам, че успяхме добре да се забавляваме
                          www.4x4Trips.bg

Коментар

Всичко си беше много готино,трасето наистина беше за състезание между навигаторите,беше си скоростна софт разходка,но беше забавно,после последва здрав купон вечерта,траяла и той беше лекичък,но пък успя да обедини всички около трапезата,от пункта безвъзмездно се лееше бира и вино,а пържоли имаше на корем,Рожден ден си беше все пак,Състезанието беше като разходка в състезателен дух за повдигане на адреналина и успя да постигне целта си,всички бяха превъзбудени,аз лично и очарован от домакинството на Пловдивчани,верно че играха на собствен терен,верно че не покриха с контроли целия периметър и така колеги са останали по напред в класирането въпреки нарушение на лента или колче,но нищо,има и други състезания за ощетените,където да покажат уменията си.Здраве да има.Това си беше Рожден Ден.
                            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                              Спирам с писането по темата.

За мен беше важно да си кажа какво мисля.
                              Заедно си пием пиенето всеки ден и искам така да си остане.
                              И занапред ще уча моите хора да карат честно, с ясното съзнание , че така трудно се печели!

Многократно съм предупреждавал мераклиите за организатори на състезания, че това е трудна, отговорна, опасна, неблагодарна и все пак приятна работа.
                              Да трудно,но за сметка на това пък е по сладко!
                              Анонимните кое точно не ви е ясно,как се кара или как се навигира,не се напъвайте да ми отговаряте знам отговора ТРУДНО.
                              878940653

Коментар

Първоначално публикуван от djokki Преглед на мнение
                                Поздрави!
                                Аз бях от разхоткаджиите и минах трасето за 3 часа и 12 минути. Карах сравнително бавно, без да познавам трасето, но навигатора се оказа много печен. Дори тръгнахме в група и първите 10-15 км се изчаквахме, след това чакахме 2 камиона с трупи на благоволят да ни отворят пътя. Доста време се забавихме и на характерното дърво с лентите докато разберем логиката на Росен относно въртележката. Та според мен това трасе може да се вземе от сработен екипаж с подготвена кола и за под два часа. Естествено ако пилота е достатъчно луд, а навигатора смогне да му наваксва. Роутбука беше доста добре направен, и ако не се пресичаше трасето нямаше да се наложи и да спираме.
                                А Калаша за да го вземе за 3 часа сигурно му е навигирал Жельо и то след банкет, и са ремонтирали поне 2 пъти Тераното по пътя.
                                А колкото до шорткътите, аз лично не бих се пробвал, освен ако не знам предварително целия трак. И пак не бих рискувал да се излагам. Дори да не те хванат, не знам как някой би се зарадвал на такава победа. Такива хора лъжат себе си, че са по добри от другите. Така наречените селски тарикати. Все си мисля, че нямам такива приятели, ама знам ли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X