Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Собствена ремонтна база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Собствена ремонтна база

Първоначално публикуван от Lesov Преглед на мнение
    Идеята е страхотна, но смятам, че ще можем да я реализираме ако имаме клуб. Тогава можем да си изискаме от общината напълно легално да ни отпусне база и за клубни срещи и за ремонти на машините и какво ли още не. Тогава няма да имаме проблем с комшулука, ще си иаме правила и всичко както си му е реда. Не е нужно да откриване топлата вода

Ако искате съм навит да направим нещо такова за 10'тина или по скоро 20'тина члена без клуб, но сами ще се убедите, че с клуб ще ни е по лесно
    Легално не може да се направи, изискванията за опазване на околната среда са зверски. Дори и да направим клуб, ремонтната база трябва да е нелегална (underground бе майна).

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
      Легално не може да се направи, изискванията за опазване на околната среда са зверски. Дори и да направим клуб, ремонтната база трябва да е нелегална (underground бе майна).
      Принципно има опция да ни разрешът да използваме под наем някой общински сервиз или база имаща подходящи помещения, но това е друга бира
      www.4x4Trips.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
        Дори и регистрирането на клуб не е лесна работа може да ви е от полза ако не сте го видели вече http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34705
        OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
        Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

За Рросен искам да вметна,че идеята я имах много преди да се появи самия той в групата но явно съм нямал волята да пусна такава тема за да не се получат дразги от сорта ама "що той а не аз". и много се надявам да не съм бил прав. До момента мненията който чета са доста амбициозни и на място (като изключим това със законния клуб,нека нямаме шефове в хобито)

Коментар

Първоначално публикуван от kalasha Преглед на мнение
            За Рросен искам да вметна,че идеята я имах много преди да се появи самия той в групата но явно съм нямал волята да пусна такава тема за да не се получат дразги от сорта ама "що той а не аз". и много се надявам да не съм бил прав. До момента мненията който чета са доста амбициозни и на място (като изключим това със законния клуб,нека нямаме шефове в хобито)
            Жоре, то тогава нямаше и пловдивски подфорум та да пуснеш тема, но идеята наистина я имаше. Ще се натрапя с един съвет - на "сервиза" шеф трябва да има! И то един! Иначе, бих се възползвал от евентуални услуги, ако се предлагат. Например наем на подемника на час...
            [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Първоначално публикуван от Lesov Преглед на мнение
              Принципно има опция да ни разрешът да използваме под наем някой общински сервиз или база имаща подходящи помещения, но това е друга бира
              Тук направо ме загуби.

Коментар

И от мен един съвет.Като го направите,никакви скандали.Не разваляйте боя с кавга!
                878940653

Коментар

Ако някой гори от ентусиазъм за организирането на клуб, нека да отдели половин-един час да си поговорим...

Смея да твърдя, че имам известен опит - най-малкото отрезвяващи ще са съветите ми.

Коментар

Добре де, нали в Пловдив, има някакъв КЛУБ "Лека Полека", аз си мислех, че пловдивската група, това им е Клубът, два, три джипа вече виждам, с лепенките на този клуб, единия го видях, в събота, точно срещу стадион Христо Ботев, някакъв нисан, ако толкова сте навити за Клуб, няма ли да е по лесно да се обедините с тях или си искате да си сте отделен клуб..
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Няма нужда никой да ни отрезвява! Ние не сме били до сега в кома! Важното е да има достатъчно хора с желание. Ще дам един много подходящ пример:
                      Колко форума има в България? Колко от тях се развиват до 5000, 10 000, 20 000 потребители? После се баталясват или кворума им се потдържа само от нови членове и всички неща се търкалят отново и отново и до никъде. Този форум защо не е такъв? Защо в пловдивската група модерацията се свежда до подреждане на мнения и теми? Защо няма нищо изтрито и защо няма банове и глупости? Защото глупаците не намират място тук! Дори всеки да е особен и странен на фона на останалите никой не е тъпак!

Не виждам защо трябва да посрещате всяка идея с отрицание или с "аз сега ще ти кажа как се прави". Айде мерси! Който иска да участва - участва! Който не иска да участва, моля да не пречи на останалите да се развиват или забавляват или каквото там правят!
                      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Целта на тази дискусия е да се определи дали и как може да се изгради ремонтна база. Като казах на клубен принцип имах предвид нещо, което описах в началото -- как да се влиза, излиза и стопанисва. Нямах предвид учредяването на формален клуб. В това няма нищо лошо, но то е тема за отделна дискусия, много по-широка. Ако ще се прави клуб, то по-скоро да е отворен за цялата група. И без това с новите закони един клуб може да е полезен. Но нека в тази дискусия да видим дали искаме (и кои искаме) да направим някаква база в БЛИЗКИТЕ един-два месеца. А клуба можем да го сформираме до края на годината.

И ако ще говорим за шефове, повечето хора (аз включително) ще се уплашим. Нека да наречем този човек секретар и да го натоварим с плащането на наема, тока и водата, все неприятни задачи.

Коментар

Секретарка!
                          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                            Няма нужда никой да ни отрезвява! Ние не сме били до сега в кома! Важното е да има достатъчно хора с желание. Ще дам един много подходящ пример:
                            Колко форума има в България? Колко от тях се развиват до 5000, 10 000, 20 000 потребители? После се баталясват или кворума им се потдържа само от нови членове и всички неща се търкалят отново и отново и до никъде. Този форум защо не е такъв? Защо в пловдивската група модерацията се свежда до подреждане на мнения и теми? Защо няма нищо изтрито и защо няма банове и глупости? Защото глупаците не намират място тук! Дори всеки да е особен и странен на фона на останалите никой не е тъпак!

Не виждам защо трябва да посрещате всяка идея с отрицание или с "аз сега ще ти кажа как се прави". Айде мерси! Който иска да участва - участва! Който не иска да участва, моля да не пречи на останалите да се развиват или забавляват или каквото там правят!
                            Напълно достатъчно...

Отговора на първия опит за помощ е такъв.

Какъв ще е втория?

Повярвай, имам известен опит, дори нескромно казано - не малък...
                            и имах някакво желание да го споделя...

нещо ми мина мерака, след твоя анонс

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение

Упс, извинявайТЕ !
                              Реших да не ВИ преча.
                              Успех!
                              [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Хайде пичове, вземете се в ръце! Втора страница не е приключила и вече търкания. Почвам да губя интерес. Моля ако някой има желание принципно да участва, да го заяви ясно. Да видим кои сме и колко сме, поне предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X