Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Собствена ремонтна база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Собствена ремонтна база

Днес, в разговор с колеги, спонтанно възникна идеята за изграждане на ремонтна база - МИНИ сервиз. Мога да намеря подемник на добра цена и от известно време обмислям къде да го сложа. Идеята е да оформим МАЛКА група, да намерим подходящо помещение, с висок таван, в подходяща за това зона на Пловдив (към Родопи - кв. Беломорски, Прослав, и др.) ил в близките села - Първенец, Марково, Белащица -- не само защото на мен там ми е удобно, а защото ни е на практика по пътя на разходките. Ако имаме подемник може постепенно да се уредим с инструменти, водоструйка, крикове, работна маса, и др. прости и достъпни инструменти. Целта не е да се направи истински сервиз, а по-скоро база за леки ежеседмични ремонти. Много от нас имат подобни мини-сервизи в къщи. Ако малка група колеги обединим усилия, може да се получи много приятна и ползваема ремонтна база. Аз лично рядко си правя сам колата и моята инвестиция ще се покрие в пъти от спестените от сервизи пари. А може в перспектива да еволюира в някакво комерсиално начинание. Дайте мнения.

От: Собствена ремонтна база

Подкрепям идеята, дори помещението да има нужда от ремонт, мога да направя нещо по въпроса!
    Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
    0879076007 Жельо

Коментар

Абсолютно съм За!Аз съм на същото положение.Не мога да ремонтирам сам и почти винаги плащам за ремонти.Едно от изключенията е поставянето на моята лебедка от Валю и Калаша,на които използвам случая да изкажа публично благодарности!Готов съм да помогна с каквото мога!Най-добре е парите за труд и др. да останат в групата,по един или друг начин!
      JEEP Grand Cherokee ZJ 4.0,Toyota LC90 1KZ-TE
      BMW X5 E70 4.8is

"Да бъдеш втори означава да си пръв сред загубилите" Аертон Сена

Коментар

Според мен ако сте решили да правите такова нещо е добре да е далеч от комшии поради простата причина, че след време ако има такива започват да мрънкат от рода това да не е автосервиз и все от този сорт най- малкото могат да ти пратят проверка и да стане дай патент за упражняване на дейност ами сега тва масло къде отива ми то нямате разрешение от пожарната бе с две думи все хубави работи. Казвам го от личен опит преди 4 месеца го имах проблема с любителско пръскане на коли на приятели.
        OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
        Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Идеята е добра, но аз лично съм скиптично настроен. Имахме подобно място, когато хората които имат ключ станаха много вече нямаше как да си вкарам джипката за ремонт. Може да се получи ако има кои да контролира нещата

Коментар

Идеятае да се организира на клубен принцип, членове на клуба максимум 10, правила за ползване, членовете да бъдат подбрани, хора клоито се познаваме и си имаме доверие, без случайни хора. Може да стане и всички можем да спечелим от това. Някой трябва да организира и контролира нещата (и това няма да съм аз)!

Коментар

Първоначално публикуван от Keitchrow Преглед на мнение
              Идеята е добра, но аз лично съм скиптично настроен. Имахме подобно място, когато хората които имат ключ станаха много вече нямаше как да си вкарам джипката за ремонт. Може да се получи ако има кои да контролира нещата
              Тоест на комерсиален принцип защото контрол по друг начин не виждам как може да се наложи.
              OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
              Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Нали идеята е да си работим сами по джипките !

Коментар

Хубава идея е измислил колегата А колкото до ключа, то по добре да е в един и да го дава на доверени хора.. Колкото до инструментите, всеки в къщи, има поне 1-2 инструмента излишни, вместо, да се чуди къде да ги слага, дарява ги на Сервисчето и така Пък и Пловдивската група е голяма и хора които могат да помогнат, на закъсали, било то за ремонт или по пътищата и горите..
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Нали идеята е да си работим сами по джипките !
                    Който може сам, който не - помощ от приятел, неволя, прочее.

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                    могат да ти пратят проверка и да стане дай патент за упражняване на дейност ами сега тва масло къде отива ми то нямате разрешение от пожарната бе с две думи все хубави работи.
                    На село ще е най-хлабаво.

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                    Тоест на комерсиален принцип защото контрол по друг начин не виждам как може да се наложи.
                    На клубен принцип означава да се плаща членски внос от който се покриват наем, ток, вода, СОТ евентуално. И се СПАЗВАТ клубни правила. Който не спазва - вън от чадъра. Поради което казвам, че трябва да сме хора, които се познаваме и си вярваме, за да не се налага да се караме скоро. Членовете на клуба имат пълен достъп, колеги от Пловдивската група - контролиран достъп, когато съоръженията са свободни. Не може да е толкова сложно, познаваме се добре, помагаме си, дайте като НЕтипични българи да направим нещо читаво.

Коментар

Имам 1 въпрос.

След като предложението важи за МАЛКА група 10-тина човека,защо пускаш тема тук?
                      Сигурно имаш идея кои да бъдат измежду тези 10 човека, а тук са много повече.
                      Ако желаещите са повече какво ще им кажеш,"не ти не ставаш" ли?

Иначе идеята е добра,но някои биха се обидили.

Коментар

Да, ще им кажа, че не стават. Какво лошо - тази идея (която не е моя, замислихме я с Калаша и Росен) може да се реализира 10 пъти ако трябва. И ако не тук, то къде да я пусна? Тео, идеята тепърва ще узрява, а вече говорим за обидени. Сакън. Не е казано, че ще стане както аз го искам. Ако имаш конкретни предложения, давай. Иначе ще стане като темата на Венци за тойотата - всеки казва как няма да стане, само няколко - как ще стане.

А групата трябва да е малка по очевидни причини:

Имахме подобно място, когато хората които имат ключ станаха много вече нямаше как да си вкарам джипката за ремонт. Може да се получи ако има кои да контролира нещата

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
                          Да, ще им кажа, че не стават. Какво лошо - тази идея (която не е моя, замислихме я с Калаша и Росен) може да се реализира 10 пъти ако трябва. И ако не тук, то къде да я пусна? Тео, идеята тепърва ще узрява, а вече говорим за обидени. Сакън. Не е казано, че ще стане както аз го искам. Ако имаш конкретни предложения, давай. Иначе ще стане като темата на Венци за тойотата - всеки казва как няма да стане, само няколко - как ще стане.

А групата трябва да е малка по очевидни причини:
                          Нямам нищо против идеята, даже ми харесва. Но само помисли,ще кажеш на 2,3 5 човека че не стават и ето ти поредния скандал.

Предложението ми е следното:

Ти, Росен и Калаша определяте правилата, и всеки който се съобрази с тях на 100% той ще бъде вътре.

Извинявай ако си ме разбрал погрешно

И пак ти казвам, аз съм за!

Коментар

Идеята е страхотна, но смятам, че ще можем да я реализираме ако имаме клуб. Тогава можем да си изискаме от общината напълно легално да ни отпусне база и за клубни срещи и за ремонти на машините и какво ли още не. Тогава няма да имаме проблем с комшулука, ще си иаме правила и всичко както си му е реда. Не е нужно да откриване топлата вода

Ако искате съм навит да направим нещо такова за 10'тина или по скоро 20'тина члена без клуб, но сами ще се убедите, че с клуб ще ни е по лесно
                            www.4x4Trips.bg

Коментар

Тео, ский ся майна:
                              Това е тема, разисквана неколкократно първо между мен и Лесов, после с Калашев и т.н. Днес разговора се завъртя и с Павлов. Определено имаме нужда от такава база и рано или късно това ще се случи. Напълно подкрепям това, че идеята се споделя с всички. Има си отделни групички хора в Пловдивската група, които се чуват по 5 пъти на ден за различни работи и си имат по-близки отношения по между си отколкото с останалите. Аз и ти се чуваме поне веднъж седмично, а примерно с Жоро бояджията или Съби сме се чували по веднъж-два пъти от както се познаваме. Това не означава, че едните пращат другите "вън от чадъра". Няма лошо всеки да си прави каквото иска и от каквото има нужда.
                              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X