Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видове разходки, според степента на трудност!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видове разходки, според степента на трудност!

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
    ...
    Като цяло разходката беше доста тежичка и някои са се впечатлили повечко и още не ги е пуснал адреналина и дет се вика - не стъпват по земята...
    Росене, всеки знае, че преувеличаваш, ама тука направо ме напуши смях!
    Като гледам снимките виждам само Жорето Хайтов дето още трупа опит.
    Темата е хубава и според мен най-аргументираните мнения са на хората които знаят за какво става въпрос.
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

1. И аз съм за това, всеки да си има станция. Силно съм разколебан обаче когато някой държи трубката срещу Радка Пиратка или Тъндърстръг. По този повод има хора дето не си носят станцията.

2. Кой да бъде водача? Най-знаещия пътеките ли, с най-подготвената кола ли, този с най-много опит ли, най-съобразителния ли, най-всеотдайния ли? Кой ще определи кои са тези хора и кой от тях да бъде ТОЗИ? ТОЗИ носи ли отговорност за това, че Хайтов си смачка калника? Примерно

От дума на дума се усещам как заговарям за КЛУБ! ШУМКАРИ-Пловдив

И се решават 100 проблема:

1. Няма да ни бутне новия закон
      2. За спазването на правилата всеки ще си носи отговорност
      3. Ще си има водач, пълнач и т.н.
      4. На ОМВ ще има една разпИчатка на която всеки ще си написва името преди тръгване
      остават 96

От тези елементарни неща произлизат решения за повечето проблеми

А за преувеличаването другите участвали да кажат.
      Аз също съм от хората дето още са в еуфория
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Спам:
        Предлагам Росен да го изберем за модератор,след което да изтрие темата на Цанко и на нейно място да напише устав на "шумкарите",който ние после да подпишем и заверим нотариално и да представяме копие всяка неделя на OMW-то

Коментар

За "водач" (по-точно организатор) имах предвид нещо на ротационен принцип, има хора които познават пътищата и могат да направят ПРЕДВАРИТЕЛНО интересен трак. Така вместо да тръгнем от ОМВ в 10:45 можем да тръгнем в 10:10, като всеки, който има желание (ние ги знаем кои са) ще може да се изяви и да впечатли групата с навигация и интересен маршрут, съобразен, до колкото е възможно, с желаната степен на трудност. От това, което съм видял до сега, има ли повече от 4 коли и настава пълен хаос.

Коментар

Предлагам утре на срещата да ги обсъдим тези неща ( едва ли ще стане ), да си изберем модератор най-накрая и да се въведат някакви правила. Най-оптималния вариант, който се предложи по горе от Цанко е да тръгват две групи ХАРД и СОФТ и да се стига до една цел, пък нека всеки прецени с коя група ще тръгне и доколко е подготвен разбира се!
            Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
            0879076007 Жельо

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
              Спам:
              Предлагам Росен да го ...
              Предлагаш, да
              Преди време един приятел ме покани да участвам в една игра AirSoft. Там непорастнали момченца се стрелят с пластмасови топчета. Нищо особено, но преди да започнеш трябва да притежаваш съответните предпазни средства, да ти е проведен инструктаж, да си се запознал с правилник за провеждане на мероприятието и да си се подписал в обща декларация.
              Ако някой е много голям офроудър и му е много голям джипа или му е под достойнството, незнам

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
                За "водач" (по-точно организатор) имах предвид нещо на ротационен принцип, има хора които познават пътищата и могат да направят ПРЕДВАРИТЕЛНО интересен трак. Така вместо да тръгнем от ОМВ в 10:45 можем да тръгнем в 10:10, като всеки, който има желание (ние ги знаем кои са) ще може да се изяви и да впечатли групата с навигация и интересен маршрут, съобразен, до колкото е възможно, с желаната степен на трудност. От това, което съм видял до сега, има ли повече от 4 коли и настава пълен хаос.
                Точно за това говоря. Водача първо трябва да знае пътя, не е задължително да има въобще джип (може да се вози), и ако водачите на дадена група са повече от един мнозинството от групата решава този път кой да води колоната. От всеки водач в балкана не става. Малко са тези, които имат времето да обикалят и да опознаят пътищата. Друго качество, което не е зле да притежава водача е да има трезва преценка за обстановката, и евентуалните рискове. Аз например за водач не ставам, основно защото не познавам добре черните пътища в региона.

Споменах за трета категория разходки, макар да не съм от най-активните, защото на мен последния Хард ми прилича повече на Екстрем, и определено нямам кола за там, а пък Софта ми е прекалено софт. Та имах в предвид нещо по средата, дето няма да се пази боята, но няма да падат и стъкла, а джипките да стават на мекица.
                Така в раздела ще се появят евентуално 3 теми. Да речем: хард,медиум и софт. Или: екстрем, хард и софт. И да се знае от всички, че в Харда джипа може да пострада сериозно, в Медиума може да си одраскаш боята и/или да пострадат калобрани, брони, прагове, а в Софта да няма никакъв риск за автомобила, и изискване за гуми, и подготовка. Защото всеки има различни разбирания за това що е то Хард. Трябва да има що годе еднозначно определение, което всеки нов да може да прочете някъде, и да прецени къде му е мястото. Да не се налага да го разбира по трудния начин.

Става дума за организирани, предварително обявени разходки, в които се изключват големи изненади. Всеки ще чете предпочитаната за него тема, в нея ще се организират желаещите: маршрут, водач, BBQ, и т.н. Ако има желаещи и за трите групи, могат да се разберат евентуално за обща цел (кръчма, или полянка например), като ще достигнат до нея по различни трасета.

Иначе последната разходка много ми хареса, защото бях пасажер. Малко жал ми стана за някои колеги, ама все пак няма аз да им оправям пораженията по джипките. Кеф цена няма.
                Ама и не всеки е тенекеджия или монтьор, или пък си има личен такъв.

Коментар

Re: Видове разходки, според степента на трудност!

Цанко започна добра тема, БРАВО!
                  Въпросите които поставя Руси са много важни, ама наистина.
                  Пък това за водача и станцията(хубавата!), което каза Павлов не мисля, че изобщо подлежи на обсъждане.

Но според мен нещата няма да се променят грам, като гледам тенденцията през последната година. Обявява се тук среща в 10 на омв, а дума не се обелва за маршрута - лек хард ли ще е, тежко преяждане на някоя полянка ли ще е. После се пускат някакви снимки и страничния наблюдател дето се чудил да дойде ли пак не разбира къде се ходило, по кои пътеки се е минало.
                  И за да не ме разберете грешно ще кажа, че аз съм ЗА въвеждането на малко ред(ясно е, че няма как да се напишат правила) при провеждането на разходките.
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Абе нещо дъфчите едни и същи работи и много много не се замисляте дали са усъществими.
                    Цяло лято висях всяка седмица на ОМВ в очакване някой да дойде за разходка. Добре, че бяха двама трима души идващи разбъркано, че въобще да има разходка. Разбирам в неделя да се събират 10 коли, че да се направят две отделни разходки. Как да се планират разходки като хората ги няма. Ами като дойдат трима и единия няма гуми... Аз също нямах дълго време. Всеки път се коментира, че маршрута ще се избере когато се види какви и колко коли има на ОМВ. Не смятам, че има друга работеща формула

Коментар

Големите разходкаджии, когато няма никой на бензиностанцията тръгват сами на разходка, даа ама не, не тръгват щото не знаят на къде, не знаят какво да правят като идат еди къде си, не знаят как да се върнат, вероятно не са ходили никъде сами (мнооого вероятно) и чешат здраво клавиатурата вместо да четат и обмислят мненията на хората с опит.

Това което е написал Цанко не е измислено от прищявка, без да го познавам знам че е от опит и е за добро за всеки, послушайте го.
                      Мен не ме интересуват подобни дилеми, защото вече не излизам никъде с хора, които не знаят кога, къде и какво.
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Беше ясно ще се спори по тези въпроси.Няма лошо.Но нека да е конструктивен и доброжелателен спора, без крайни и категорични мнения.
                        За сега Росен(естествено) и Тео са много против опитите за организация и създаване на провила.Нека и другите си кажат мнението тук!

За домашно-ако не бяхме от Пловдив а от Владивосток, дали Събо нямаше да го изядат вълците на връщане от тамошната Пашалийца?
                        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Руси, я кажи на кое сме против? Да има организация ли сме против?
                          Пробвай се да направиш разлика между "против" и "реално възможно"
                          Или пък създай организацията.
                          И няма нужда да се чоплиш с мен, щото аз съм от малцината които правят някаква организация
                          И кажи кога ти е рожденния ден

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                            Руси, я кажи на кое сме против? Да има организация ли сме против?
                            Пробвай се да направиш разлика между "против" и "реално възможно"
                            Или пък създай организацията.
                            И няма нужда да се чоплиш с мен, щото аз съм от малцината които правят някаква организация
                            И кажи кога ти е рожденния ден
                            Kaжи твоя отговор на задачата за домашно.
                            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                              ...

За домашно-ако не бяхме от Пловдив а от Владивосток, дали Събо нямаше да го изядат вълците на връщане от тамошната Пашалийца?
                              Нямаше. Или щеше да е само предястието.
                              [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Колеги,успокойте тона за 20 часа!Спорът не върви на добре!!! А утре "право куме в черни очи"!
                                JEEP Grand Cherokee ZJ 4.0,Toyota LC90 1KZ-TE
                                BMW X5 E70 4.8is

"Да бъдеш втори означава да си пръв сред загубилите" Аертон Сена

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X