Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видове разходки, според степента на трудност!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видове разходки, според степента на трудност!

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    Беше ясно ще се спори по тези въпроси.Няма лошо.Но нека да е конструктивен и доброжелателен спора, без крайни и категорични мнения.
    За сега Росен(естествено) и Тео са много против опитите за организация и създаване на провила.Нека и другите си кажат мнението тук!

За домашно-ако не бяхме от Пловдив а от Владивосток, дали Събо нямаше да го изядат вълците на връщане от тамошната Пашалийца?
    Не съм против. Напротив.
    Просто съм забелязал,че много неща се говорят,а малко стават. Един пример:"да изградим чешма". Имаше доста мнения,но нищо не се организира.
    Не съм застанал зад Росен или съм застанал срещу Цанко,а по-скоро съм реалист. Малко са хората,които искат да поемат отговорност и така да го наречем да застанат начело.
    Да,хубаво е да има ред,но както сам знаеш ред има там където ТИ или АЗ командваме-например на работното място.
    Аз гласувам с 2 ръце за идеята на Цанко,но сами виждате,че нещата не се получават понякога.
    Ако има кой да ме насочва или води на разходките ще му бъда повече от благодарен. Хем ще науча нещо,хем няма да се загубя или да се пребия.

Аз съм човек ,който обича правилата(всеки понякога ги нарушава), и съм готов да ги спазвам.

Коментар

Мисля, че всичко е доста по-просто. Водещото е мерак. Свързано е с параметъра заделени кинти. Идеята, че "няма как да ме оставят, ще ме влачат или ще изберът друг маршрут" е повода за разногласия.
      За последната разходка всичко беше ясно. Знаеше се, че трябва да си прежалил ламарините, да имаш гуми, станция, лебедка, блокажи. Какво повече трябва да се каже за една разходка. Имаше даже и снимки.

Решаването на трасето в последния момент е грешно от всякъде.
      На едни няма да им хареса харда, на други софта.
      Аз казвам предварително, че ако ще се кара с 60 по стар римски път и кални магистрали, предпочитам да си запаля Бавареца и да ви чакам направо на Копривките или където е решено. Не се налага да скачам в 8 и да вися на ОМВ и после да правя нещо което не обичам.
      Това не пречи на хората които обичат да карат бързо да си направят една гонка. Тях това ги кефи.
      За коя да е категория каране 3-4 джипа са достатъчно за да си помагат.
      Какъв е проблема да се правят 2 и дори 3 групи?

Ето от сега казвам, че проверихме с Мето едно друго АТВиско трасе което се излиза само на лебедка и има 2-3 инфарктни участъка. По-инфарктни от последната неделя. Другата седмица, ако има ентусиасти, ще го караме.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Много ми харесва темата, оставам безмълвен пред написаното. Много ме е яд, че преди две години не се е сетил някой да повдигне тази тема, защото Тераното ми е заприличало на Граф Дракола паднал от осмия етаж по лице, поради точно тази причина, защото няма яснота, правилник и разяснения какво ни очаква в гората даже предлагам някой да мине да снима трасето с онборд камера и да ни го прожектира преди разходката за да имаме по ясна представа. Също имаме възможност да изпращаме SMS на врачката от BTV и тя да ни каже дали ще си счупим прозореца или трасето от софт ще стане хард по някое време.

п.с.За правилника предлагам едно правило: който тръгне на разходка по хард трасе без гуми да го оставим в гората като закъса за да се научат да спазват правилника.Това му харесвам на оффроуда, че има много политика и сме като в народно събрание закони, наказания,караници и накрая все едни и същи правят това което са си правили до сега.
        Последно редактирано от sobax; 13-01-11, 00:56.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение

Ето от сега казвам, че проверихме с Мето едно друго АТВиско трасе което се излиза само на лебедка и има 2-3 инфарктни участъка. По-инфарктни от последната неделя. Другата седмица, ако има ентусиасти, ще го караме.
          Е това е приказка.
          Това, не зная в коя категория е, но давайте всички..........пишете, ама повече за да има " какво да се чете".

На РЕАЛНИ събития се е видяло кой истински милее за РВ група и кои хора са винаги на пангала.
          Просто ги послушайте.

Май е време за Модератор/и/,че ще станем за смях.
          Последно редактирано от venci67; 12-01-11, 00:37.
          TOYOTA LJ70 3D Common Rail
          TOYOTA BJ40 3.5D
          Венци 0887551059

Коментар

Офф
            Калаш, пусни си коректора бе. НеправЕлно е да ти запЕлича Тераното на правЕлник.
            Последно редактирано от drukman; 12-01-11, 00:24.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Ето за това говоря. Има много хора с различни разбирания, за това кое е Хард. Аз например досега си мислех, че карам хард, но сега разбирам, че не е така. В крайна сметка се оказва. че аз не карам нито Хард, нито Софт. Аз на Харда, който харесват Росен, Вальо, Крум, Калаша и Венци му викам Екстрем.

Затова не е лошо тези термини да се дефинират, за да може хора, които идват за пръв път с Вас или нас, (незнам кое е правилно), да са по наясно, и да не останат разочаровани.

Един приятел, който по принцип си беше прежалил колата, и му се караше Хард, изведнъж разбра, че не е точно така, както си го е представял.

Всъщност първоначално мислех да пусна една тема за "Медиум разходки 2011" , обаче не бях сигурен за името. Затова реших да пусна тази тема за да коментираме дефиницийте, и да има консенсус.
              Сигурен съм, че има много хора, които искат да карат без да да си трошат умишлено джипката. И къде да карат те? При хардаджийте не искат, пък имат гуми, лифт, не ги е страх да одраскат боята, допускат и някаква непредвидена щета, някои имат и лебедка. Е, къде да карат тези хора? При тези със градските джипки ли, дето не желаят, да се навират в шубраците, нямат и гуми, и просто искат да се разходят по лек черен път, и да си направят пикник?

Пак казвам, че аз на Хард (Екстрем) мога да идвам само, като пасажер, защото нямам кола за там. Иначе ме кефи, но уви, на мен това са ми възможностите.
              Не искам да плащам цената за един ден кеф джипа да ми седи една година в гаража.

Коментар

Какъв е проблема,така и не мога да се светна..?!?! Кой където иска да си кара.И сега си има "групички по интереси"..Със 2 разходки "хард" нищо не се е променило..Като им се строшат джипките на "екстремистите"-всички ще сме "старт от скрапа".
                Знам само,че в България никви правила и правилници не важат.Почне ли да се казва кой-къде ще кара-пиши го бегало..
                [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Че адреналина ни води спор няма, но никой никого не е накарал да си троши колата. Хубаво е да има правила за каране в група за да няма инциденти с (живата сила) и някой да предупреждава какво реално предстои. За дърветата съм много против, когато се увличаме с резачките.

Като нямам гуми и искам да се поразчупя, джипката на омв и при някой по-подготвен.

Коментар

До тук в темата, ми липсват думи само за едно а аз го смятам за най-важно !
                    Ние се събираме за да се забавляваме, веселим и разпускаме от гадното ежедневие !
                    За да стигне до този по остър тон в мненията на повечето от Вас, значи не е случайно !
                    Четох по няколко пъти всички мнения и виждам как Всеки е прав ( не на 100% но и не само за себеси )
                    Има няколко все още дребни неща които създават напрежение и дразги по време на разходките, в който пак ще повторя се събираме за да се веселим.
                    Добре би било ако намерим начин да ги опишем и обсъдим, на базата на което да вземем решение как да ги избягваме. От ясно по ясно е, че започвайки да налагаме правилници за това или онова ... ще оплескаме нещата. Но и без правила няма как да спрем сръдните, не можем да продължаваме по схемата "на който не му изнася да не идва". Смятам, че ако искаме да запазим приятелските си отношения каквито вярвам, че имаме в момента, е неизбежно създаването на някакви формулировки и правила както на писане тук, така и на поведение по време на разходките ...

... съжалявам, че времето ме притиска и не мога да довърша мнението си, но вярвам, че ще намерим начин да укрепваме отношенията си а не както всички стигнали до тук да се разцепим от не обсъдени проблеми ...

Сплотеноста на хората в групата ме е привлякла и искам да съм част от нея !
                    Последно редактирано от Lesov; 12-01-11, 18:48.
                    www.4x4Trips.bg

Коментар

Калаш значи ли , че който не мисли като теб, не е добре дошъл на разходка организирана от Пловдивската група. Да разбирам ли че Пловдивската група или Офроуд Пловдив кара само Хард.

Не разбирам и защо е тази ирония, нещо глупаво и лошо ли съм предложил?

Просто искам хората, които не са наясно,а това са основно по новите, предварително знаят какво е това ХАРД. Защото например за мен и теб е различно.

Както и прежалена кола за един означава прежалена боя, а за друг прежалени ламарини, стъкла, дори цялата кола.

Коментар

Първоначално публикуван от venci67 Преглед на мнение
                        Е това е приказка.
                        Това, не зная в коя категория е, но давайте всички..........пишете, ама повече за да има " какво да се чете".

На РЕАЛНИ събития се е видяло кой истински милее за РВ група и кои хора са винаги на пангала.
                        Просто ги послушайте.

Май е време за Модератор/и/,че ще станем за смях.
                        Венци явно си ме разбрал погрешно, щом пишеш това. Наясно съм, че ти, Лесов, Наско, Митко, Калаша, Жоро и др.,сте инициаторите на Пловдивската група и сте направили много за организацията на събития, и популяризирането на групата. Вие сте на пангала, евала за което.
                        По този въпрос аз нищо не съм коментирал. И нищо не оспорвам, нито се натискам за нещо.

Говоря за нещо съвсем друго, и то е, че много хора ги интересуват целите, и начина за протичане на разходката. Не всички са готови да се хвърлят в неочакваното на всяка цена. И не е нужно.
                        За най смелите и платежоспособните се организират състезания, и там се доказват кой е ПО- ПО- НАЙ-. А разходките с Екстремни елементи естествено са един вид тренировка за Траял и Трофи състезания.

В състезанията трасета, като това от последната разходка се обявява, като EXTREM.

П.П. Аз лично до момента не виждам нуждата от намеса на Модератор.

Коментар

Добре Цанко.Тази вечер на сбирката поговори за тези неща.
                          На 4,6,8,20.......очи е по-лесно.
                          TOYOTA LJ70 3D Common Rail
                          TOYOTA BJ40 3.5D
                          Венци 0887551059

Коментар

Хора спрете се като ви чета постовете, а и предполагам ,че не съм само аз до тук разбрах че,и да съм решил да тръгна с вас не става с А/Т гуми, стандартно окачване (ЗА МОМЕНТА НЕ МИСЛЯ ДА Я ТУНИНГОВАМ) и неяснота какво да очаквам. Явно не съм за тази група в която се обсъжда къде да си потрошите колите. Мислех че е група в която освен разходки за много подготвени машини има място и за други хора с близки възгледи и интереси. До сега според мен сте отказали доста хора да потеглят с вас на разходка след като няма избор и яснота в това което сте решили да правите.А,може и да не съм прав или аз не съм попаднал на нещо подходящо за моите разбирания.Нямам нищо против да съм в неделя на OMV (при положение че е на 5 минути от там където живея) даже доста съм мислил да дойда, но ако се окажа единствената неподготвена кола и се налага да се върна не мислите ли че е доста разочароващо?Съжалявам, че тази вечер няма да мога да присъствам на сбирката щеше да ми е много интересно да чуя дебатите но се надявам,че някой с Фронтера които се събираме за първи път в петък(дано се получи) да е бил и да разкаже.
                            Последно редактирано от falkongp; 12-01-11, 17:30.
                            OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
                            Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                              До сега според мен сте отказали доста хора да потеглят с вас на разходка след като няма избор и яснота в това което сте решили да правите.
                              Никой не е бил "върнат". Ела на ОМВ и ще видиш. Не разбирам защо поставяш въпроса по този начин. Все пак е нормално коли с различна степен на подготовка да карат отделно. Ако се теглим цял ден на никой няма да му хареса. Нали за това е тази тема, да се разграничат различни групи по интереси и степен на трудност, а ти искаш да спрем? Нещо не схващам.

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                                Хора спрете се като ви чета постовете, а и предполагам ,че не съм само аз до тук разбрах че,и да съм решил да тръгна с вас не става с А/Т гуми, стандартно окачване (ЗА МОМЕНТА НЕ МИСЛЯ ДА Я ТУНИНГОВАМ) и неяснота какво да очаквам. ......
                                Това мнение олицетворява непознаването на групата и недочитането на темите в раздела, спасяване от отговорност и поемане на инициатива.

Мили Другарчета, припомнете си колко пъти групата се е събирала някъде по два, три и повече маршрута.
                                Който не може или не иска да кара хард е свободен да организира полу хард, медиум, софт или асвалт до мястото на кюфтетата или до друго удобно и приятно нему място.
                                Последната неделя Лесов се беше качил на х. Здравец по асвалта. Не чух да са го изгонили от групата.
                                Обърнете внимание. Той сам си беше организирал това качване по асвалт.
                                Ако някой очаква другите да му организират разходка.....
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X