Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видове разходки, според степента на трудност!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видове разходки, според степента на трудност!

Днеска Тодор tna bg ми се пресмиваше, че казах че някои хора са в еуфория още от разходката. За да е ясно искам да кажа: Този ми коментар не се отнася за Вальо или Руси или Антон или Боян! Този коментар се отнася за хора като мен, като Хайтов и забележете - като Цанко! Това сме хората които този екстрем ни е бил третия под ред или втория или даже първия! Съответно това "пуска" трудно!

Искам да кажа за човека с Фронтерата и за всички нови участници в групата и в разходките и тези, които само четат и се чудят дали да се запознават с кукувците.
    Аз съм в тази група от декември '09. За периода от година и малко, (като изключим състезанията, говорим само за разходки) е имало 3(три) подобни екстрийма. Естествено няколко души сме участвали във всичките. Въпрос на вкус. Всички останали разходки и хард и софт са преминавали без инциденти и много рядко се е случвало някой да си счупи стопа. Лесов веднъж си счупи единия халоген защото реши, че Митсубишито с новите гуми е мелез между танк и всадеход и може да бута дървета с него без да намалява. Най-тежките и масови поражения са понатиснати прагове ако не са защитени. Всички караме автомобили с висока проходимост и на всички стандартното окачване е предвидено за извън пътя с умерено натоварване. Относно АТ-тата мога да добавя, че за нормална софт разходка, дори зимна са подходящи, само да не сте сами. Сам в гората винаги има как да се омажеш и да няма как да мръднеш. Тук разбира се ще се надуя и ще припомня как дърпах Г-то . До колкото си спомням Тодор и Никита с АТ минаха през Тъмръш сред зима.

В общи линии разходките в група са много интересни. По станциите постоянно се ръсят простотии, най-често ме бъзикат за Ферозата и след час ги дърпам . Като е хубаво времето се правят барбекюта, като не е хубаво крайната цел е някоя кръчма. И да се пльоснете в някоя кал ще Ви измъкнат, колата от изцапано не се плаши. Болшенството от нас в по-голямата си част го правят и заради прекарването на няколко часа в гората. Не оставяйте този дебат по отношение как да се казват разходките да Ви спре да участвате.
    Последно редактирано от sobax; 13-01-11, 00:43.
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Всички караме автомобили с висока проходимост и на всички стандартното окачване е предвидено за извън пътя с умерено натоварване.Тук вече ме спечелихте да опитам и не говоря за"Върнат"сам ще се върна ако преценя че съм неподготвен гадно е да се влачиш когато хората са излезли да се забавляват.Поне моите разбирания са такива.Вие също недочитате Изгонен никъде не споменавам ако сте го разбрали така извинявам се ако съм засегнал колеги от форума.
      Последно редактирано от falkongp; 12-01-11, 19:05.
      OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
      Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Колега, то влаченето е част от целия филм

Коментар

Да кажа първо, добър вечер!
          Това което повдига Цанко е обсъждано няколко пъти /привествам донякъде такива обсъждания/.
          И то е: създаване на маршрути, класифициране по трудност, по автомобили, по подготвка,екипировка и т.н.
          Обсъждано е и движение в група, водачество, писани и неписани правила.
          Моята истина, с която не ангажирам никого е:
          1. Групата започна да функиционира реално преди около 2 години.
          2. Не е възможно на този етап създаването на строги регламенти - ще доведат до разцепване.
          3. Групата натрупа опит и премина към по хард елементи. Това води и до съответните последици, за автомобили и хора.
          4. Това е удоволствие, но се подчинява на лидерството, т.е. хората с качества на лидери поемат инициативата.
          5. Лидерите и техните възможности /на автомобили и водачи/, започват да определят и типа на разходките.
          6. Тези които не желаят да се впускат в такъв екстрийм, да чупят автомобили или не виждат дълбок смисъл в това упражние - се "отдалечават".
          7. Това не води до разпад, защото все ще има луди глави, желащи да се докажат.
          8. Умерените офроудъри, обаче по-трудно се организират, "сдружават" и реализират мероприятия.
          9. Напасването на характери, виждания и мнения, започва да е проблем.
          10. И т.н.....
          Извод: Няма реално назряла необходимост от създаването на силен регламент. Има необходимост от налагане /по естествен път/ на лидери за умерен офроуд и пикник разходки, които да ги развиват и привличат "симпатизанти". Необходимо е и съчетаване на духовни потребности с тези на офроуда.
          Аргументи: различни по ................................ хора и автомобили. А, и разлика във финансовия статус. Нормални разлики, преодолими в РБ, само по български начин.
          Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Както казва Цанко "Не всички са готови да се хвърлят в неочакваното на всяка цена". Говоря за хора като мен които до скоро са карали шосейни автомобили и се качат на 4х4 и се чудят дали да се престрашат да опитат.Прежалването на техниката за мен е неприемливо с оглед на цени за части.Спирам да коментирам и в неделя ако има събиране на OMV смятам да опитам може д е и забавно.За влаченето имах предвид забавяне невъзможност да се подържа темпото на останалите и т.н.За лидерите съм абсолютно съгласен.
            OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
            Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Росене,с Цанко сме карали по разходки ихард трасета поне от 5-6 години.Сега малко е поулегнал,нали за това си взе тоя кораб.Наистина и по състезания.щом има задължително минаване с лебедка,значи е екстрийм.

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                Днеска Тодор tna bg ми се пресмиваше, че казах че някои хора са в еуфория още от разходката. ...
                Това, че ми става смешно понякога /между другото има такава тема - бисери.../
                не значи, че се присмивам. Възпитанието ми не позволява да го правя с когото и да било. Съжалявам, че съм те засегнал.
                [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                  Калаш значи ли , че който не мисли като теб, не е добре дошъл на разходка организирана от Пловдивската група. Да разбирам ли че Пловдивската група или Офроуд Пловдив кара само Хард.

Не разбирам и защо е тази ирония, нещо глупаво и лошо ли съм предложил?

Просто искам хората, които не са наясно,а това са основно по новите, предварително знаят какво е това ХАРД. Защото например за мен и теб е различно.

Както и прежалена кола за един означава прежалена боя, а за друг прежалени ламарини, стъкла, дори цялата кола.
                  Цанко по написаното не се разбира аз какво мисля, но само да кажа аз как почнах сам самичък без да познавам никой отидох на разходка във Велинград с чисто нoви гуми за асфалт от (800лв.) и никой не ми каза какво ни очаква. Видях, че с тези гуми не става и си купих евтин регенерат за да ме дърпат по малко.
                  От там на татък където кара групата карам и аз, като си пазех колата да не са раздели на две не минавах от там където минават другите, имах си собствена преценка не чаках да преценява някой друг вместо мен и намирах алтернатива.

С написаното не знам какво смятате че мисля но исках да изпратя послание че няма кой да поеме отговорност и да ви даде гаранция за това какво точно ни очаква в гората. Ето колегата с Фронтерата може да започне с организацията на разходки от типа каране по черен път с базови високо проходими автомобили и така след време като си прочете поста сам ще разбере дали написаното от него е било правилно или не.

Не става Цанко това което искаш, защото утре ще дойде някой и ще иска твоите три категории да ги разделим на под категории защото той ставал за хард ама за хард от (клас а) а не от по висок клас и започваме да пишем същата тема на ново, само че с обсъждането на още три под групи, сиреч каквото и да направим винаги има някой който не е доволен.

П.С Бахти толкова май не съм писал никога
                  Последно редактирано от sobax; 14-01-11, 09:55.

Коментар

Калаш, незнам дали си писал толкова до сега,но толкова грешно май не си!!!

И това ми било студент

Коментар

Тоше, е па мой ли ся така подло и непристойно да са фащаш за думата, кажи ми

Коментар

Внимавайте, Росен вече е ШЕФ! Да няма червени картони.

Коментар

Първоначално публикуван от Павлов Преглед на мнение
                          Внимавайте, Росен вече е ШЕФ! Да няма червени картони.

... Адаш, нека не си правим подобни шеги
                          www.4x4Trips.bg

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение

Аз съм в тази група от декември '09. За периода от година и малко, (като изключим състезанията, говорим само за разходки) е имало 3(три) подобни екстрийма. Естествено няколко души сме участвали във всичките. Въпрос на вкус. Всички останали разходки и хард и софт са преминавали без инциденти и много рядко се е случвало някой да си счупи стопа.
                            И аз предлагам така да категоризираме разходките: екстрийм, хард и софт. Примерно:

Екстрийм - трасе с много висока трудност, почти невъзможно да се премине без използването на лебедка, изисква се голям профисионализъм, смелост и е много вероятно превозното средство сериозно да пострада. Необходимо е предварителна подготовка на МПС-то, като МТ гуми, лебедка, Джек, здрави брони за повдигане с Джек, места за закачане на въже теглене (отпред и отзад). Силно препоръчително е наличието на блокажи, и клетка за безопастност (ролкейдж).

Хард - трасе със средна до висока трудност. Изисква се опит от водача, и е желателно МПС-то да има възможност за повдигане му с Джек (брони, прагове), места за закачане на въже теглене (отпред и отзад), наличие на МТ или АТ гуми, Джек. По време на преминаване на трасето не е изключено да се наложи използване на лебедка, но е малко вероятно. Възможни са щети по МПС-то, най-вече поради от грешка на водача, но е много вероятно след края на разходката боята, и някои уязвими елементи по МПС-то (например прагове, калобрани и т.н.) вече да не са същите, като преди.

Софт- пътищата по които се кара са леки, черни, макадамови или асфалтови, и могат да бъдат преминати с всяко МПС , което е снабдено с някаква 4х4 система, и има достатъчен клирънс. Поражения по МПС-то са възможни в долната му част (картер, гърнета и др.) при неправилна преценка на водача.

И при трите категории е препоръчително наличието в МПС-то на: въжета за теглене, заредени GSM , GPS и радиостанция, инструменти за ремонт, фенер.

Не говоря за правила, или организация на разходки, това е само предложение за по ясно разграничаване на типовете разходки, и добиването на представа от по-новите и неопитни мераклии.
                            Пловдивската група не се ангажира с нищо. Всеки, който желае се организира,както прецени, и се събира в групичка според интересите, и възможностите си.

Единствено бих искал, ако е възможно да се направят три теми за разходки:

Екстрийм разходки.
                            Хард разходки.
                            Софт разходки.

И някъде да има легенда с разясненията за отделните типове разходки. Да може всеки да прочете и разбере предварително, какви са разликите, или с коя група да тръгне за стигне приятно до BBQ-то.

Коментар

Малее.....
                              май аз не трябва да идвам повече че що ли народ ме п..ва....
                              ...или докато не се измисли още една катгория на разходките в неделя:софт с атв в която да НЕ предлгам маршрути

Жалко тъкмо започна да ми харесва....
                              Живота втора серия няма.

Can-am Renegade 800R XXC
                              Honda TRX 450ER

Коментар

Първоначално публикуван от intermeto Преглед на мнение
                                Малее.....
                                май аз не трябва да идвам повече че що ли народ ме п..ва....
                                ...или докато не се измисли още една катгория на разходките в неделя:софт с атв в която да НЕ предлгам маршрути

Жалко тъкмо започна да ми харесва....
                                Пак ще ти хареса,като се прибера може да се запознаем.
                                TOYOTA LJ70 3D Common Rail
                                TOYOTA BJ40 3.5D
                                Венци 0887551059

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X