Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 2

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: Язовир Въча-почистване

    +1. Сигурно другия път ще му резна едната страна, и ще смъкна горната рамка до долната. Вероятно от широката страна.
    Но продължавам да търся просто мрежа. Главното изискване е да не се къса, и още по-главното - да не се разплита по края. Да обримча по края някво парче оградна ми се струва нереално. Както и да ги съединявам за ширина.
    Па ако има нещо като плетените от халкички ризници ...

    Коментар


    • До: Язовир Въча-почистване

      Като страничен наблюдател ми идва идея за нещо като парашут, направен от оградна мрежа с прикрепени няколко празни туби към единия край на купола и тежести към другия край. Тегли се от лодка докато се напълни и после крана го вади. Така както работи даляна или слепицата.
      Физически нямам възможност да се включа, ама поне с идея ако мога да помогна.
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

      Коментар


      • До: Язовир Въча-почистване

        Да, на такова нещо казвам трал. Толкоз мощен буксир в тоя язовир май няма. Обаче става с дълъг кран. Лодките хубаво го затиснаха с боновете, на сгода е, остава да се изгребе.
        Не е проблем боновете да се наместват, вече явно го могат като на майтап.

        Коментар


        • До: Язовир Въча-почистване

          Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Какво да прави с крана знаеше само този човек



          Някой да си признае че му е личен съпруг, да не посочвам с пръст.
          Очевиден професионалист, дотолкова, че даже не показа досадата си от липсата на ловка бригада.
          Нямах представа от техническата страна на проблема. Никога не бях виждал нищо подобно. Оставяме настрана отвращението от навиците на местните, които хвърлят тия бутилки право във водата, направо додето обсъждат уж съчувстващо чистенето му. Задачата си остава трудна. Излиза че по света има отделен такъв бизнес с много скъпа техника.
          Не съм доволен от тая кошница, трябва си нормален трал. Защо собственикът на много язовири няма представа от нужната технология не знам. Ако кажа каквото мисля, модераторите ще ме изтрият. И отвращениято ми от въпросното юрлице няма да намалее. Няма да почувствам угризения, ако някой който разбира от бизнес после им набута каквото измислим за много пари. Ако има решение да се работи по случая - ще измислим.
          Това е на Фани съпругът, истински професионалст. Сериозно, той разбира от пътна механизация. И огъва арматурно желязо на ръка. Да е жив и здрав, защото с безкрайно търпение цял ден седя да напътства краниста и да рови във всеки стоварен кош с помия.
          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
          www.ADV-Bulgaria.com

          Коментар


          • До: Язовир Въча-почистване

            Ако мога и аз да си кажа идеята за механизирано изгребване на боклука. Смятам че е нужна машина като драглайн багерите



            Тая гадина работи изключително бързо. С нея ще става лесно и бързо както пълненето на коша така и неговото изпразване. Крана е относително по труден за управление и маневриране на коша. Докато въпросната машина с кош с понтони за да не потъва а да трали по повърхноста, може да прави до 1 загребване за 1мин. това е единственото нещо което ще може да се справи в рамките на 1 - 2 дена с въпросната мизерия. Лошото е че такива машини почти не останаха, пък и трудно ще се качи до стената на язовира. Но ако примерно форума беше платен и можеше да се отдели някакъв бюджет за тази дейност, то примерно един мини багер, може да се преправи, и вместо с хидравлична стрела да се снабди със стоманено решетъчна примерно 4-5м(има едни такива желязо решетъчни дето ползват по концертите), и с 2 хидромотора и две лебетки можеше да се направи умалено копие на драглайна, като поради малкия си размер и тегло може да се тегли с най обикновенно 3т ремарке, от язовир на язовир(май и по другите язовири е такава мръсотията)
            Знам че е малко сложно, но ми се струва че само с такава машинка може да се постигне някаква по-добра производителност. Другия вариант е боклука да се закара на някоя плитчина и да се чака там да спадне нивото на язовира, та да остане от самосебе си на сухо. Тогава с челен товарач за 1 ден и няколко самосвала въпросът ще бъде решен.
            Иначе надмогване няма. Хората нагоре по течението не спират с лошите си навици, така че докато едни го чистят долу други от горе продължават да хвърлят и така до не знам кога.
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X