Подобна конструкция, ще направим и ние, само че нещо средно между тази и " ВДИГАЛОТО " на Янчо Терзиев и / Зъбара / Р. Пепелов , с което се прочуха миналата зима.
Тоест, ако може да има и завъртане.
Предлагам обмяна на опит с прасе в Старозагорско. ))
Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))
Това нещо на стената за дънерите ще ни свърши идеална работа , едно въже на теглича на джипа другия край през макарата за коша , газ по стената и боклука е горе.Не ни трябват кранове нито лебедки само трябва да направим кош.
Това нещо на стената за дънерите ще ни свърши идеална работа , едно въже на теглича на джипа другия край през макарата за коша , газ по стената и боклука е горе.Не ни трябват кранове нито лебедки само трябва да направим кош.
Да, може да се използва разбира се, ама е само едно - трябва поне 1-2 още такива стрели за да е ефективна акцията.
Освен това отзад трябва да има втора ролка (макара) която да обръща посоката на въжето по дължина на стената, където може да се движи джип.
Днес се събрахме доста хора и излязоха доста идеи.
Нека всеки сподели, аз искам да изброя най-необходимата техника, средства и материали за провеждане на акцията:
1. Поне два автокрана. Подвижните кранове ще осигурат мобилност и надеждност на акцията, като въртящата стрела ще улесни товаренето на боклука в контейнера.
Ще помоля колегите от Пловдив, Пазарджик Девин, Кричим и други в района да пишат, ако имат идея как да се наемат малки кранове за дните 2 и 3 август.
2. Грайфер (кофа с отваряне) за кран - ще повиши производителността. Ако има някъде под наем.
3. Поне три коша/мрежи за издигане на боклука - за това моля всички, които могат да помогнат с метал- винкели, профили и др. да пишат. Двете бригади - на Димата и Румбата ще поемат проектирането и изработването.
4. Ремаркета за превоз на боновите заграждения и изтегляне на боклук до контейнера. Има едно осигурено, още поне едно за резерва и оперативност.
5. За работещите на брега - задължително високи ботуши, гумени дълги ръкавици и друго лично предпазно оборудване. За тези, които ще работят във водата - спасителни жилетки.
Всеки да има аптека с дезинфектиращи разтвори и превързочни материали поради опасност от инфекции, наранявания и др.
6. Търсим организации, вкл. по програмите за трудова заетост, които да товарят дървата и ги извозят за училища, домове и други, използващи твърдо гориво през зимата.
7. Ще се наложи събиране на повече средства за наем техника, изработване на кошове и др. В момента разполагаме с 380 лв от спонсори, които може да използваме за акцията, а после може да съберем на място от участващите средства за децата в домовете и експедицията "Другата България"
8. Моля Димата и Румбата да направят сметка за необходимите материали за изработка на кошовете. Когато уточним за крановете ще направим точна сметка.
Бях се сетил нещо, но за съжаление не можах да се прибера в София за срещата. Мисълта ми е за онези кошове, които пълнят с баластра и ползуват за укрепване на свлачищата край пътищата. Мисля, че подобна конструкция би ни свършила работа в комбинация със съоражение за изтеглянето и.
За сега сигурна е една лодка с як двигател. Преговарям за друга.
фирма НОРД ще осигури боново заграждение. В събота отивам да преградя с наличното боново мястото над малката стеничка за да не се разпиляват боклуците от вятъра. Ще разговарям на място за кран с шефа на веца за кран, нашият човек Златев който беше миналият път е отпуска та сега с друг ще работим.
Нека да започнем да правим списък от сега, че процедурата с НЕК си остава същата.
Осигурено е ремарке (благодарение на Сабин) за транспорт на боновото заграждение до язовира. Той ще го тегли до там.
Има потвърждение за лодка с мощен двигател. Остава да решим проблема с транспорта дотам.
За крановете няма засега яснота - продължаваме да търсим. Моля всички от региона да подскажат кой може да даде кран на преференциални цени. Имаме средства от спонсори за наемането.
Коментар