Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Язовир Въча - почистване - мероприятие 2

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Язовир Въча-почистване

Ако се потърсят стари или нови не скъпи волейболни мрежи, би могло да заформим вариант на боново заграждение.
    Можем да определим площадка в София, където да сберем метални отпадъци и после да се конструира нещо ефективно. Имам филмче за подобно съоръжение от НЕК, само трябва да се доразвие идеята.
    Може някой да ни спонсорира със стара лебедка )
    Не знам дали може да се намери заварчик из форума ??? )))

Идеята е да натрупаме Know How, И да си изработим, малка механизация за всеки язовир.
    Зер, няма да спрем дотук я !
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Едно е сигурно, трябва да ги вкараме в залива и да ги уплатним. Днес заминавам на там и ще снимам и другият залив. Миналата седмица бяха пуснали цялата каскада и язовира беше пълен до горе и онази стеничка от която вадехме боклуците беше под вода.
      Снимки в неделя.
      sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Ако се потърсят стари или нови не скъпи волейболни мрежи, би могло да заформим вариант на боново заграждение.
        Можем да определим площадка в София, където да сберем метални отпадъци и после да се конструира нещо ефективно. Имам филмче за подобно съоръжение от НЕК, само трябва да се доразвие идеята.
        Може някой да ни спонсорира със стара лебедка )
        Не знам дали може да се намери заварчик из форума ??? )))

Идеята е да натрупаме Know How, И да си изработим, малка механизация за всеки язовир.
        Зер, няма да спрем дотук я !
        Може в нашия гараж, единственото му ограничение е, 4е е висок 2 метра и малко (там колкото е стандартното). Иначе електрожен и глезотиийки има... И много стари железа има в двора натрупани от дядото, дето се чудя къде да ги изнеса....

МИсля, че някъде ни се намира и един телфер (нали така се казваше), дето вдига до около 200 кг, може да се използва вместо лебедка. Но трябва да се разтърся.
        Георги Гатев

Коментар

Да си направиме една среща в понеделник тези които са от София?
          sigpic

Коментар

Супер, сега изчакваме и конструкторите да се събудят, че разни полиспасти и други сложнотии се споменаваха.
            Важното е , че мястото е намерено.
            Оки, казвай къде и кога, за срещата.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Понеделник 19.30-20 ч. Пица- ресторант Добро в парка Заимов срещу бившвто кино Левски. Ще запазя маса.
              sigpic

Коментар

Там съм!

А утре съм на Въча, ако някой иска
                Ще взема и някакво вратно с подправки.

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
                  Понеделник 19.30-20 ч. Пица- ресторант Добро в парка Заимов срещу бившвто кино Левски. Ще запазя маса.
                  Ок Жоро ще гледам и аз да доида на тази среща. А колкото до заварките само кажете ден и място и да деистваме. Мога да заварявам с почти всички видове заваръчни апарати.Така че и за това няма проблем.
                  Само кажете каде и кога.
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
                  MITSUBISHI SHOGUN 3.5 V6 AUTO
                  0896736775 Любо

Коментар

Първоначално публикуван от greenflag Преглед на мнение
                    Ще дойда и аз.Повече глави е по-добре.

Коментар

Дали с мрежа, някакъв кош или "решетъчни" варели, идеята за изваждане на боклуците по- "на едро" е примамлива. Струва ми се обаче, че изобщо няма как да се заобиколи досадното и неприятно ръчно събиране на сметта "артикул по артикул".

Голяма част (може би повечето) от шишетата, тубите и т.н. са пълни с вода и разни противни течности. Ако се изгребват, например, с някакъв теоретичен "супербагер", до контейнерите ще стига по-малък процент смет на единица тегло (или обем), сравнено с предишното упражнение.

В този смисъл ръчното изливане и мачкане на отпадъците излиза по-ефективно. А "механизацията" би могла просто да го направи по-лесно - като се притисне сметта по-близо до брега и някак на по-широк фронт. Може би идеята за здрава мрежа, теглена откъм сушата е добра, но не си я представям на практика.

Помислих си и за нещо друго, но то клони към фантасмагория. Някакъв вид въжена линия с макари, която да облекчи мъкненето на чувалите по склона (стълбите).

Поздрави!
                      Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                        Голяма част (може би повечето) от шишетата, тубите и т.н. са пълни с вода и разни противни течности. Ако се изгребват, например, с някакъв теоретичен "супербагер", до контейнерите ще стига по-малък процент смет на единица тегло (или обем), сравнено с предишното упражнение.
                        А дали един истински камион за боклук, който мачка боклука няма да ми свърши работа? той като мачак боклука шишетата ще се оукат и гадориите ще изтичат? Може и да греша, това е само предположение.

Ако нямата против ще се радвам и аз да дойда в понеделник на срещата. Запазете място и за мен моля.
                        Георги Гатев

Коментар

Днес с Георги /greenflag/ поогледахме и установихме, че положението хич не е розово.

Пътят, за който говорех в по-горен пост:
                          Тръгва от асфалта на 50м. от мястото на което беше контейнера.

Поради покачването на нивото /по моя преценка с около 2м./ са изчезнали под вода всички удобни площадки за товарене.

Това е системата на централата за изтегляне на дънерите.
                          Има много и големи дънери. Даже цели дървета.

Трябва да се има в предвид, че стената откъм язовира има издадена част.

Утре за срещата ще взема всички снимки.
                          Някой да донесе лаптоп.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                            Утре за срещата ще взема всички снимки.
                            Някой да донесе лаптоп.
                            Аз, нали не се разделям с него....
                            Георги Гатев

Коментар

Положението наистина не изглежда розово. Но се питам дали не могат да станат някои неща. Утре (всъщност вече днес) ще намина с/у кино "Левски". Поне да се видим.

Поздрави и лека нощ!
                              Искам България чиста!

Коментар

Всичко става с хора.
                                Изчистването ще е трудно, но е възможно.
                                Жоро има чудесни идеи, но каквото и да си говорим и умуваме, без ръцете ни няма да стане.
                                Колкото повече-толкова по-добре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X