Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване на връх Ботев

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Почистване на връх Ботев

Първоначално публикуван от nankominkov Преглед на мнение
    Първата среща на хижа „Тъжа” , както и акцията на връх „Ботев” показаха , че когато има диалог и взаимно уважение нещата се получават и всички имат полза.
    За мен беше важно да се убедя, че голяма част от вас търсят и предпочитат нормалният и законен начин да се наслаждават на страхотното си хоби.
    Искам да благодаря на всички взели участие в акцията на връх „Ботев”, която беше първото ни съвместно начинание и на практика доказа отношението ви към българската природа. Надявам се това събитие и подобните такива за в бъдеще да променят „имиджа „ ви на хора, които имат безотговорно отношение към българската природа.
    Но най- вече се надявам вие самите да сте убедени в това, че трябва да се спазват правилата не само когато има подобни акции а винаги, когато сте сред природата и когато останалите от групата ви искат да тръгнат по туристическата маркировка!
    Прикаченият файл получих от Дирекцията и е предназначен за вас!

За нас беше удоволствие да помогнем! Офроудърите обичаме природата, но много от нас не осъзнават щетите които нанасят без да искат. Мисля, че пътя който сме поели заедно е правилният и с времето все повече от нас ще знаят как и ще искат да опазят красотата и природата на любима България. Благодаря за благодарственото писмо! То означава много за нас!

Поздрави,
    Събин

Коментар

Браво колеги браво,изключително много съжалявам че поради ред затруднения нямаше как да участвам в акцията но ще се постарая за в бъдеще и аз да мога да се включвам в подобни мероприятия.Благодарен съм на всички които правят така че български офроуд да придобие едно друго лице в очите на всички които ни мислят за разсипници на природата.БРАВО!
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

Ето и две клипчета:

Изкопаване на старинни отпадъци

http://ru.youtube.com/watch?v=thyqgmmqru0

http://ru.youtube.com/watch?v=7T_0ENiNYRk
        [SIGPIC][/SIGPIC]
        RR Classic

Коментар

Мога да дам тон за песен но незнам дали ще има кой да ми приглася или ще пея соло.
          Става въпрос за следващата инициатива.Можем да съберем пари (става въпрос за скромни суми падащи се на човек)и да сложим дървена маса с пейки до Тодорова чешма ,че сегашните ги е помела лавина .Чешмата се намира под Табите от северната страна на слизане към Острец(без да го римувате) Просто давам идея ако не се приеме здраве да е
          Към Нанко Минков благодаря за писмото много му се кефя .Кратко но доста съдаржателно и сърцераздирателно .Докато го четох имах чувството че ще литна.Трябва да се отвори тема За похвали на форума като цяло и това писмо да е на първо място.

Коментар

Първоначално публикуван от nankominkov Преглед на мнение
            Първата среща на хижа „Тъжа” , както и акцията на връх „Ботев” показаха , че когато има диалог и взаимно уважение нещата се получават и всички имат полза.
            За мен беше важно да се убедя, че голяма част от вас търсят и предпочитат нормалният и законен начин да се наслаждават на страхотното си хоби.
            Искам да благодаря на всички взели участие в акцията на връх „Ботев”, която беше първото ни съвместно начинание и на практика доказа отношението ви към българската природа. Надявам се това събитие и подобните такива за в бъдеще да променят „имиджа „ ви на хора, които имат безотговорно отношение към българската природа.
            Но най- вече се надявам вие самите да сте убедени в това, че трябва да се спазват правилата не само когато има подобни акции а винаги, когато сте сред природата и когато останалите от групата ви искат да тръгнат по туристическата маркировка!
            Прикаченият файл получих от Дирекцията и е предназначен за вас!

Нанко, както и по-рано писах, това е само началото. На Ботев има какво още да съберем, а ремонтите на високопланинските пътища също за възможна съвместна задача. Радвам се на положителната оценка от Дирекцията, но още повече се радвам на новоизграденото взаимно разбиране и доверие.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

ето сники и от мен
              обърнете внимание на снимката на която се виждат нещо като стъпалца
              тези съоръжения са правени от хората от парка
              за да задържат склона
              това е в резултат на каране не по серпентината
              няколко минавания и на тях им се налага да хвърлят маса труд за да заличат следите от нечиа безотговорност
              а може да правят нещо много по полезно и важно
              пътищата не случайно са направени така
              неприятно впечатление ми направи един юнак с бял ленд ровър -тестов на мото пфое
              переше яко през туристическата маркировка
              според мен това не трябва да се случва
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от Вещер; 15-09-08, 19:08.
              BMW X6

Коментар

Искам и аз да пусна някоя снимка но мойте ще бъдат по различни от показаните до сега.На първата снимка ще направя коментар,а останалите ще оставя на вас вие да коментирате.Бях изумен от приготовленията на приятелите от Севлиево когато седнахме да обядваме на шашкън пладне бяха помислили абсолютно за всичко,но върхът на сладоледа беше когато Драго(Драгорип) бръкна в раницата си и от там извади карирана покривка просто щях да умра.Много готини момчета особенно (Малкия) страшен веселяк.Момчета поздрави и пратете Малкия за пицаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:13092008(037).jpg
Прегледи:1
Размер:201.9 КБ
ID:5068617Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13092008(045).jpg
Прегледи:2
Размер:216.3 КБ
ID:5068618Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13092008(039).jpg
Размер:229.4 КБ
ID:5068623
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13092008(046).jpg
Размер:185.5 КБ
ID:5068624Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13092008(047).jpg
Размер:200.0 КБ
ID:5068625 предварително се извинявам за лошото качество,но снимките са правени с GSM.

Коментар

ами какво да кажа в наша защита
                  то човек като поработи и огладнява
                  видяхте гоше с кмета ние как се подготвяме за тези места
                  колегата valex_82 също каза че му е харесало с нас поради ред причини но аз си мисля че най му харесаха пържолите
                  сега за самото почистване:
                  малко съм разочарован от факта че при толкова уж заинтересовани хора
                  бяхме толкова малко на брой но пък доказахме че не всички ендуристи а и хората с джиповете нехаят.наясно съм че голяма част от колегите просто не са имали възможност да дойдат.дано на следващото подобно мероприятие има мнооооого повече хора
                  гоше за идеята ти за бесетка аз лично съм навит а и колегите ми от севлиево ще помогнат със сигурност
                  п.с ама тая снимка с кмета със скарата много ме кефи
                  Да се откажеш е лесно,да успееш е трудно.

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                    неприятно впечатление ми направи един юнак с бял ленд ровър -тестов на мото пфое
                    переше яко през туристическата маркировка
                    според мен това не трябва да се случва
                    Колегата се е опитвал да ни намери и се е объркал. Той се появи по пътя към върха когато вече ние слизахме към Маринка следобяда. Няма умисъл в действията му.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Предлагам да направим едни табели, на които да пише;

Уважаеми колеги високопланински водачи.
                      Карането вън от серпентината, води до непоправимо унищожаване на крехкия почвен слой. Моля пощадете планината !
                      От Форум - ОФРОАД БЪЛГАРИЯ.

И да побием тези табели, в началото и края на всяко нерегламентирано трасе, заплашващо с ерозия на почвения слой.
                      Може би не всички, но част от хората ще се съобразят.
                      Освен това моторджийте да не карат един след друг в следите си, а разпръснато, през половин метър. Така няма да оформят пътечки, заплашващи с нарастване в улеи потоци и.т.н.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Аз съм за.А относно масата с пейки ще поемем май инициативата с колегите от Севлиево.Които искат разбира се.Ако има други желаещи никой няма да върна.Всеки е добре дошъл в начинанието.Само че не съм обмислил как ще се развие събитието.

Коментар

може да спретнем една бригада
                          за ликвидиране на последствията от такова каране
                          с две думи да помогнем на хората от парка
                          в правенето на тези стъпалца
                          работата полезна и трудоемка
                          а и в по-голямата си част тези оголвания и свличания са причинени от МПС

тука ми идва да попитам
                          какво става с тези хора от БТК и БНТ
                          от къде минават те когато се качват?
                          колко и какви актове са им направени до момента?
                          имат ли актове за замърсяването и изобщо какви мерки се предприемат от парка за да се наказват дерибеите?

питам понеже съм виждал много безочливи и дебелогъзи като тези служители на тези компании и от опит знам че не им ли бръкнеш яко в джоба - оправия няма
                          единият ме пита завчера - какво става това някаква изява ли е?
                          след полученият отговор направо си се прибра незинтересувано
                          BMW X6

Коментар

В днешния в.Телеграф има статийка по въпроса.
                            Някакви РОКЕРИ??? чистили връх Ботев...?????!!!!!!
                            Че и снимка има на "рокерите"! Срамота!!!
                            Нищо, че в текста се споменава offroad общество.
                            Ей, не знаех, че сме и рокери...?!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              Предлагам да направим едни табели, на които да пише;

Уважаеми колеги високопланински водачи.
                              Карането вън от серпентината, води до непоправимо унищожаване на крехкия почвен слой. Моля пощадете планината !
                              От Форум - ОФРОАД БЪЛГАРИЯ.

И да побием тези табели, в началото и края на всяко нерегламентирано трасе, заплашващо с ерозия на почвения слой.
                              Може би не всички, но част от хората ще се съобразят.
                              Освен това моторджийте да не карат един след друг в следите си, а разпръснато, през половин метър. Така няма да оформят пътечки, заплашващи с нарастване в улеи потоци и.т.н.
                              това с табелите е много добра идея а клкото за нас с моторите не че няма как да стане но от където минава първия значи е най лесно и затова се следваме така
                              Да се откажеш е лесно,да успееш е трудно.

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                                В днешния в.Телеграф има статийка по въпроса.
                                Някакви РОКЕРИ??? чистили връх Ботев...?????!!!!!!
                                Че и снимка има на "рокерите"! Срамота!!!
                                Нищо, че в текста се споменава offroad общество.
                                Ей, не знаех, че сме и рокери...?!
                                За пореден път се убеждавам, че невежеството на родните "журналисти" е безкрайно...

Моите поздравления към всички участници в акцията! Свършихме добра работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X