Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акция за кръводаряване от участниците в OFFRoad-Bulgaria.com - януари 2008

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Акция за кръводаряване от участниците в OFFRoad-Bulgaria.com - януари 2008

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
    Ми Петя ние от "провинцията" можем да отидем да дадем кръв самосиндикално поне аз така се каня да направя освен ако друг от Бургас не изяви желание да доиде с мен.
    Яворе, определете една дата и час и да отидем заедно бургазлии. "А"-450 грама.

Коментар

За всички от провинцията ще поговорим с началниците там и съм сигурен че те ще направят необходимата организация. Колкото до паркирането пред ВМА да ви кажа напоследък се намират места защото го направиха синя зона и постоянно седят някакви които заключват колите които не са си платили... И по този повод места се намират...
      VPetrov.photography

Коментар

Имах желание да дойда, но четвъртък преди обед, при това само с 2 дни предизвестие...няма как да стане.
        Затова реших, и може би е по-добре, да организираме акция специално за пловдивчани. Сега говорих с БЧК и се разбрахме да го направим в един от дните 04-08.02., вероятно между 8-12 ч. Има достатъчно време да се съберем повечко хора. Предупредих, че става въпрос за инициатива на нашия форум и минава под неговия патронаж.
        Очаквам записване на желаещите - тук или на лично.

П.П. Сега ми хрумна - няма лошо да доведем и наши приятели, макар и не съфорумци.
        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
        Omnia vincit amor !

Коментар

За пловдивската група - включваме се и ние със съпругът, надявам се да привлечем и приятели, и познати! Ще се уговорим с Петя
          Чудесна инициатива, но защо не се разгласи чрез някое радио или медия, за да се включат всички хора, които решат, че искат БЕЗВЪЗМЕЗДНО да ДАРЯТ, защото сигурна съм, много странични хора биха се включили!
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Оказа се, че във въпросната седмица има само една възможност. Датата е определена - 08 февруари (петък) от 9,0ч в сградата на БЧК на ул. "Кракра" N6.
            Може да се дава кръв през минимум 3 месеца! Толкова време е нужно, за да се възстанови качеството на кръвта.
            НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
            Omnia vincit amor !

Коментар

Бих се включил веднага, но давах кръв преди една седмица точно в същия център (за позната) и съм в групта при следваща акция (предполагам това няма да е еднократно)
              П.П
              Искам да ви предпредя, че ще ви попитат дали сте закусвали и дали сте пили кафе, ако не ще се наложи да подпишете декларация, която ще освободи центъра от отговорност при влошаване на състояние.
              Успех на всички.
              LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                Яворе, определете една дата и час и да отидем заедно бургазлии. "А"-450 грама.
                аз в понеделник съм свободен

Коментар

Аз съм там
                  MG RACING

Коментар

Първоначално публикуван от hilllti Преглед на мнение
                    Бих се включил веднага, но давах кръв преди една седмица точно в същия център (за позната) и съм в групта при следваща акция (предполагам това няма да е еднократно)
                    П.П
                    Искам да ви предпредя, че ще ви попитат дали сте закусвали и дали сте пили кафе, ако не ще се наложи да подпишете декларация, която ще освободи центъра от отговорност при влошаване на състояние.
                    Успех на всички.
                    Това не разбрах? Т.е. добре е да сме закусвали и пили кафе или обратното... Че на мен не ми казаха нищо специално като изискване...
                    VPetrov.photography

Коментар

Аз до колкото си спомням е препоръчително да си закусил и да си пил течности, за да не ти падне кръвното. Най добре все пак някой доктор да каже ако има съмнения.
                      Technical Rescue Direct - life lies in courage
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                        Това не разбрах? Т.е. добре е да сме закусвали и пили кафе или обратното... Че на мен не ми казаха нищо специално като изискване...
                        Докато ми правиха тест за определяне на кръвна група, мед.сестрата ми попита дали съм закусвал и дали съм пил кафе? Аз отговорих с не, след което извика доктор и за малко да ме върнат, което беше лошо защото операцията не можеше да започне ако не се представят т.н "бележки", и се наложи да попълня декларация, която прехвърля отговрн. върху мен при случай на: припадък, виене на свят, гадене и подобни реакции то даването на 500мл. кръв.
                        П.П
                        Може би въпроса е рутинен, но подвеждащ (и са прави)
                        LZ1HRD

Коментар

Благодаря на всички за участието. Благодаря лично за подкрепата на инициативата и Благодаря от името на центъра по трансфузивна хематология към Военно медицинска академия. На всички бланки както забелязахте в горният ъгъл беше написано OFF-ROAD...

Изпадналите в нужда поне в едно ще имат късмет! Ще им бъде прелята юнашка кръв! Което съм сигурен че ще е сериозен фактор за успешното им възстановяване.

Моля всички които днес дариха кръв да ми изпратят ЛС с данните си и телефон за да мога като взема бланките другата седмица да се уговорим как да им ги предам.

За всички които са от провинцията ще направим съответната организация и ще могат да дарят кръв по места. Когато сме готови (в началото на следващата седмица) ще публикувам тук данни с адреси и телефони на центровете в провинцията.

От мое име и от името на хората около мен съм поел ангажимент към ВМА ако изпаднат в аварийна ситуация и имат спешна нужда от кръв да ме потърсят. Ще осигурим кръводаряване и то с необходимата спешност. Смятам че така помагаме и то точно на най-нуждаещите се когато им е най-необходимо.

Благодаря още веднъж, чувствам се особено горд от компанията и хората с които макар и малко бях днес.
                          VPetrov.photography

Коментар

Само да допълня - медицинската сестра каза да изпием по 3 литра течност. Питах може ли бира - можело. Та всички по 3 литра най-малко бира да изпият! Това го казва медицинското лице, така че слушайте и изпълнявайте!
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Аз за три литра бира не чух ама явно не съм внимавал... А той Дима хем жена му дойде да го контролира и пак знае най-добре от всички какво точно е казала сестрата...
                              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                                Аз за три литра бира не чух ама явно не съм внимавал... А той Дима хем жена му дойде да го контролира и пак знае най-добре от всички какво точно е казала сестрата...
                                Ааа, моля, моля, аз имам свидетели, май и Яро още не беше излязъл в този момент
                                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X