Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимките на Swartalf

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Снимките на Swartalf

Да не си забил някой "изтънчен" метод на измерване. Не знам с какво тяло работиш, но такова зверско недоекспониране не дава и моя 40Д без корекция на експозицията. Или пък си заложил в менюто приоритет на светлите тонове, което също е грешен ход. Не включвай и автоИСО-то. То ти пълни снимките с ненужен шум. В 90% от снимките по светло можеш да ползваш матричното мерене, което при по-новите тела е реализирано още по-добре.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Тялото е 500Д, обикновено недоекспонира със самянга, понеже той няма връзка с тялото и мери "на око" та се налага да коригирам от менюто. Винаги като снимам срещу слънцето и трябва да му дам поне +1 а дори и 2 стъпки в повече, за да стане читава снимката. После забравям, че съм му цъкнал + и следващите стават някакви тъмни... Отделно после при обработката явно поради кофти дисплея не ги изсветлявам достатъчно (а и ако ги изсветля "изгърмяват" светлите области) та става така. Ще се старая нататък да ги правя по-светли

Иначе разните авто-режими съм ги изключил всичките
      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Мисля, че пропускаш нещо в настройките. Това с плюса няма логика. Сега остава да кажеш, че снимаш винаги на М.
        Из "Златния телец"

Коментар

Само да вметна...при пост обработката можеш да маркираш и да изсветлиш само определена част от кадъра...
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Аз съм доста бос в пост обработката, не правя кой знае колко неща Ще трябва да се изуча; обикновено опитвам да изравня осветеността през L канала в Lab режим, намалявайки хайлайтите или пък повдигайки сенките, според зависи от какво има нужда. Освен това подсилвам някой цвят (обикновено синия в небето при снимки с поляризационен филтър) иии общо взето това е.

Коко, почти винаги снимам на "А", това с плюса се налага обикновено при снимки срещу слънцето например - а при самянга то слънцето почти винаги ти е в кадър, накъдето и да се врътнеш Дето се вика, както и да се въртиш задника ти е винаги отзад...
            What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Що не опиташ с DPP да правиш базовите обработки? Програмката си е екстра за канонските файлове. И колкото и при екстремни условия да снимаш, явно ползваш и двете си ръце. Освен това и "обектите" ти не се движат със светлинна скорост. Мисля си, че имаш всичкото време на света да погледнеш хистограмата на дисплея и веднага да направиш корекцията за следващите снимки. Старай се да я държиш притисната в дясно. И моля да ме извиниш ако ставам досаден, но винаги малко ме е яд, когато хубави и редко повторими ситуации се заснемат некоректно.
              Из "Златния телец"

Коментар

Напротив, дори много ти благодаря за съветите Аз имам спомен, че съм чел че хистограмата трябва да е като изпъкнала линия - един вид под формата на мост, но явно не е точно така. Сега ще видя какво е това DPP

Коментар

Digital Photo Professional - фирмения РАВ-конвертор на Канон. Когато при по-старите тела на Канон спазваш "моста" на хистограмата, се получава почти винаги недоекспониране.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Примерен изглед на "леко" преместена хистограма:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img156.jpg
Прегледи:1
Размер:42.0 КБ
ID:5566194
                    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                      ...Не включвай и автоИСО-то. То ти пълни снимките с ненужен шум...
                      Ъ ?
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Що, не си ли съгласен?
                        Из "Златния телец"

Коментар

За да се съглася или отрека - трябва първо да разбера как ги пълни с излишен шум

Коментар

Ами да речем там, където можеш да минеш с 400 ти залага 640 или дори 800ИСО, която чувствителност при 40Д вече се "разрошва" при лекото недоекспониране, което си съществува по принцип при Канон.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Защо да ги залага ? При еднакъв избор на скорост и бленда трябва да ти заложи същото исо като идеалната стойност при ръчни реглажи. Ако при 1/250 и 5.6 ти трябват 400, ще ти даде 400 исо, не 600. Ако са нужни 600 а ти го насилваш да снима на 400, ще недоекспонира. Ако недоекспонирането не ти е проблем и е желано - можеш по принцип да го заложиш в менюто.

Особено пък при никон, автоматичното исо в повечето случаи е толкова добре внедрено, с избор на скоростта при която ще превключи и прочее - бая творец трябва да е човек да не го ползва.

Коментар

Аз, понеже съм още малък, снимам най-често на Аv. С други думи скоростта и ИСО-то са плаващи ако е на автоИСО. Предпочитам аз да преценя дали скоростта ме устройва а не апарата да реши, че е ниска и да дигне ИСО-то. Впрочем 40Д и компания от неговите години, нямат ограничаване на автоИСО като при Никон.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X