Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От щракането до...фотографията!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: От щракането до...фотографията!

Както винаги добри попадения . Лично за мен най-въздействаща е първата снимка от серията с отрязаните дървета.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Както винаги добри попадения . Лично за мен най-въздействаща е първата снимка от серията с отрязаните дървета.
      + 1

Коментар

Благодаря и се радвам, че ви харесват моите творения.
        Този път извадих голям късмет,защото времето беше крайно неподходящо за снимки.
        Точно обаче като стигнах малко преди мястото с дърветата и се получиха нещата...слънцето се показа,облаците се разнесоха правейки невероятни форми в небето.За съжаление имаше стълпотворение от рибари/поне 80-100човека/,и за да не ми влизат в кадър се наложи ходене до доста далечния край и...изтървах със сигурност няколко интересни гледни точки около мястото където ловяха риба.
        Ама и как странно ме гледаха...все едно съм някой луд... Вместо въдица и кофа...аз нося фотоапарат и се гъзуртя да снимам дървета и т.н....
        Беше готино!

П.П.Между другото забравих да спомена, че всички кадри са снимани с новата Сигма 10-20.Наистина съм впечатлен от рязкостта на този обектив!Радва ме и най-интересното е, че откакто съм го купил не съм и слагал стария 18-105.На няколко пъти ми е липсвал по-големия зуум, но...не е било толкова фрапиращо, че да ме накара да подменя обектива!
        Казах го в друга тема,но ще се повторя...наистина тази Сигма отговаря напълно на моите изисквания за нещата , които снимам.
        Поздрави!
        Последно редактирано от lubashki777; 13-01-14, 19:21.
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Пропуснал съм и две от обработките, които ми се искаше да постна/явно при ресайзването съм ги изтървал /.
          Та ето ги...
          Първата е опит за ретро-дизайн на църквата от първите снимки.

И втората е HDR- от по-горе,но...в B&W.
          Мисля, че се получи интересен...

Поздрави!
          NISSAN FOREVER

Коментар

Малко снимки от вчера.Ходихме да оглеждаме трасето за събора, и след това...колегите поеха към домовете си, а аз ...по горите.Последно време нещо силно ме влекат соловите акции, и макар да е някак много готино да си сам и да не съобразяваш с никого, просто не знам кога ще се наложи да използвам жокера-" помощ от приятел" заседнал в някой коловоз....
            Вчера имаше няколко по-инфарктни ситуации, но всичко мина благополучно, Тераното се справи и остана насладата от вълнението и от офроуда/на моменти карах през нищото, за да достигна някое хълмче с изглед/, и от снимането.
            Приятно гледане.

Следващата снимка след като я направих...

ми се стори/макар и небето да не ми е изгоряло/, че в далечината заснежените върхове на Ст. Планина не се открояват нещо както трябва и затова реших да направя и едно HDR-че.
            Не знам дали върховете се откроиха повече, но ефекта на HDR-ра ми харесва.

Като казах каране офроуд без път имах предвид ето това например.На следващата снимка се вижда ясно пътя откъде минава.Първо снимах от височинката над него/в ляво на снимката при борчетата/, но от там нямаше видимост към заснежените върхове и се наложи да прегазя между храсталаците и камънаците до локацията от която е снимана тази снимка.

Последва слизане в ниското/това е с. Шаново/...

...и се отправих покрай р. Тунджа, за да завърша деня там.

За накрая и още един HDR...

...както и една панорамка/нещо не я обработих както трябва от бързане, но все пак илюстрира мястото където шетах вчера/

Това е от мен.Дано да ви е харесало и...приемам всякакви мнения и критики!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
              Малко снимки от вчера.

Браво за тези трите
              Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Аз бих добавил към много добрите и предходната със странично поставеното дърво.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0389.jpg
Прегледи:1
Размер:862.9 КБ
ID:5555576
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Радвам се, че ви харесват
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Любашки, аз да си кажа. Снимките ти без HDR ми харесват много повече. И изобщо никога не разбрах каква е тая мания по HDR-а...
                    LZ2NKM

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC04168.jpg
Прегледи:1
Размер:172.5 КБ
ID:5555964
                      Ето и една снимка от мен.Не е пипана.

Коментар

Първоначално публикуван от damon Преглед на мнение
                        Любашки, аз да си кажа. Снимките ти без HDR ми харесват много повече. И изобщо никога не разбрах каква е тая мания по HDR-а...
                        Ами не знам каква е тази мания.На мен лично в HDR-a ми харесва основно това, че снимката става някак по-различна.Дори и да мога при сглобяването на 3-те кадъра да постигна визия като почти на обикновен кадър, на мен ми е по-интересно да се опитам да го направя да изглежда като нарисуван/е разбира се не винаги крайния резултат се получава де /
                        Та така...
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Аз също смятам че това сияние на всяка снимка осира работата поголовно. Което е жалко, снимките са хубави. Напомня ми музикалните програми по БТ през 80те - оборудват се с някой нов ефект (нещо негатив, спирала, ала бала), и после направо пребозаят, всеки клип в спирално въртящ се негатив докато ти се завие свят

И въобще - това сияние просто праска една евтина захаросана глазува върху всеки кадър - уморително е. И най-вече - въобще не е нужно да си играеш с HDR за да го постигнеш, ако прекалиш с Unsharp mask слой по слой на един единствен кадър ще постигнеш кажи речи същото.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            Аз също смятам че това сияние на всяка снимка осира работата поголовно. Което е жалко, снимките са хубави. Напомня ми музикалните програми по БТ през 80те - оборудват се с някой нов ефект (нещо негатив, спирала, ала бала), и после направо пребозаят, всеки клип в спирално въртящ се негатив докато ти се завие свят

И въобще - това сияние просто праска една евтина захаросана глазува върху всеки кадър - уморително е. И най-вече - въобще не е нужно да си играеш с HDR за да го постигнеш, ако прекалиш с Unsharp mask слой по слой на един единствен кадър ще постигнеш кажи речи същото.
                            Гоблин, от по-горните снимки само 2 са HDR.Всичко останало си е обикновен кадър, разбира се с някаква пост обаботка.На един-два малки изглежда като HDR, но това се е получило при осветляването на затъмнените участици.Вероятно съм прекалил .Ти какво конкретно имаш предвид, да не би да я бъркам другаде...
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Е точно тях имам предвид.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                                на мен ми е по-интересно да се опитам да го направя да изглежда като нарисуван/е разбира се не винаги крайния резултат се получава де /
                                Да ти кажа, пред всеки един HDR кадър с претенции да "прилича на нарисуван", бих избрал художествените галерии или някоя книга с лудите пейзажи на Ван Гог. Но това си е за мен. Уважавам твоето решение да правиш HDR, но не го разбирам. Според мен в HDR-а няма нищо ценно, което да ми помогне във фотографията, и времето което се губи по него може се ползва за изучаване на цветни теории или изкуството на някой голям като Винсент.
                                LZ2NKM

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 15 потребители онлайн. 0 потребители и 15 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X