Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как Петрол АД се оказа виновен дори за схванатите ръчички на пишман паркиращите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Петрол АД и как се пазят от "СКЪПИТЕ" си клиенти!

Бе, всички мнения до тук са правилни. Лично мене проблемът не ме засяга никак, понеже УАЗ на военни мостове минава над тия скоби, и над повечето от каменните колчета. Но от чисто търговска гледна точка, колкото и право да има Петрол да слага каквото си иска, такова действие е крайно глупаво - дразни клиентите. Покрай тоя случай, един куп хора никога вече няма да спрат на тяхна бензиностанция. Въпросите със секторите на обзор могат да се решават и без капани.
    Аз например след като сипя, веднага се махам от колонката някъде настрани, като всякак давам да се разбере че се каня да се мотая в магазина им, за да не тревожа пък тях. Все едно вечно съм каталясал, и все едно не мога да тръгна, без да лоча кафе след като съм платил по най-бързия начин.

Коментар

Първоначално публикуван от Antoniy Преглед на мнение
      ....Да не говорим,че младежа паркирайки напред след 5 мин.вече е забравил какво е видял ниско долу вдясно,а на излизане няма как да го види в огледалата(на това ауди не се накланят надолу автоматично).....
      Без да коментирам дали някой има право или няма да слага антипаркинг устройства на собствен терен,
      но изказването за младежа забравил какво е видял е меко казано смешно.
      Ако на мястото на бездушното метално устройство беше някой невръстен малчуган или нечий домашен любимец?
      Оправданието с огледалата щеше да е интересно тогава.
      Добре е човек да се научи да шофира /паркира, потегля, преценява/ преди да излезе по пътищата и да стане опасен за себе си и околните.
      Нищо лично!

Коментар

Ебати и храната в тая тема
        Лудак

Коментар

Като за начало, младежа, изобщо не е трябвало да паркира там, те за това са вдигнати тези железа, да не паркираш. А той като мушмурок, се е намърдал между тях Явно скобата е била по-тарикат от него...

Коментар

който е паркирал там (бензиностанцията на КАТ) София знае,начертани са 6-7 парко места от които отключени са само 2-3.А колкото до законността им,пробвайте да сложите такива анти паркинг устройства пред собственият си гараж.Процедурата е първо в КАТ за съгласуване ,а после в общината за виза върху скицата на имота(ако излиза на улицата гаража).Ако не, чичко с флекс и чао чао.Колкото до паркинг местата,за да вземат разрешително за заведението за бързо хранене вътре са декларирали наличните парко места,които после......им вече пречат.А земята там е общинска,не им е в двора на офиса!!!!!!А когато се е появила мобилната група на Бул Инс,управителя защо ли се е скрил ;-),не че ще предявят регресен иск де!
            Последно редактирано от Antoniy; 18-04-12, 15:52.

Коментар

Тук въпроса не е дали е законно, а що аджеба аудито се е направило на тарикат и като не минал тарикатлъка, се вдига рев. Вероятно от Петрол трябваше да сложат табела 3 на 3м. и една 19г. кака да кляка и да отключва а шофера на аудито да се прави пак на важен..... Айде стига глупости.
              Ако ти си шофьора гледай къде караш и запомни, че колата не те прави повече от другите....щото както се вижда се е наиграл...
              Който оцелее ще закусва!

Коментар

[ATTACH=CONFIG]441992[/ATTACH]
                който е паркирал там (бензиностанцията на КАТ) София знае,начертани са 6-7 парко места от които отключени са само 2-3.А колкото законноста им,пробвайте да сложите такива анти паркинг устройства пред собственият си гараж.Процедурата е първо в КАТ за съгласуване ,а после в общината за виза върху скицата на имота(ако излиза на улицата гаража).Ако не, чичко с флекс и чао чао.Колкото до паркинг местата,за да вземат разрешително за заведението за бързо хранене вътре са декларирали наличните парко места,които после......им вече пречат.А земята там е общинска,не им е в двора на офиса!!!!!!
                Може де е вярна Вашата теория, но това не означава, че трябва да се опитвате да премахнете антипаркинг скобата ползвайки нещастния автомобил. Вие сам пишете, че Чечко флекс се справя с тези, а Аудито е нежно/крехко.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от БИЖО БИЖЕВ Преглед на мнение
                  Тук въпроса не е дали е законно, а що аджеба аудито се е направило на тарикат и като не минал тарикатлъка, се вдига рев. Вероятно от Петрол трябваше да сложат табела 3 на 3м. и една 19г. кака да кляка и да отключва а шофера на аудито да се прави пак на важен..... Айде стига глупости.
                  Ако ти си шофьора гледай къде караш и запомни, че колата не те прави повече от другите....щото както се вижда се е наиграл...
                  За какъв тарикатлък става дума,двете скоби свалени ,нарисувани паркинг места...човека иска да пие кафе и да не си зарязва колата на колонката да го чакат другите...темата е за закриване...явно всички смятат ,че той си е сам виновен.....според мен трябва и акт да му напишат и точки да му отнемат както на мен за това ,че паднах с мотора в една дупка 1х3м по пътя за беклемето....

Коментар

И аз нещо не разбрах.
                    Целта на темата е да коментираме законността на оранжевото нещо или некадърността на шофьора?
                    Двете нямат абсолютно нищо общо!

Пак питам.
                    Ако на мястото на оранжевото нещо имаше дете с ръст под капака на немския таралясник,
                    какво щеше да се пише в тази тема?

Колкото до дупките - всички страдаме, но до сега /около 800 000км. зад волана/,
                    не съм виждал бягаща дупка, пресичащо дърво, разхождащ се пътен знак и т.н.
                    Мисля че все още за да се вземе "книжка" в БГ се изисква поне очен преглед.

Коментар

За какъв тарикатлък става дума,двете скоби свалени ,нарисувани паркинг места...човека иска да пие кафе и да не си зарязва колата на колонката да го чакат другите...темата е за закриване...явно всички смятат ,че той си е сам виновен.....според мен трябва и акт да му напишат и точки да му отнемат както на мен за това ,че паднах с мотора в една дупка 1х3м по пътя за беклемето....
                      Не искам да влизам в спор, ама как при свалени скоби ще я закачиш? Вярвай ми минавам почти всеки ден върху свалени скоби как един път не я закачих?
                      И аз мисля че темата, е за спама!
                      LZ1ZAH

Коментар

От: Как Петрол АД се оказа виновен дори за схванатите ръчички на пишман паркиращите

С каква скорост трябва да излети човек от паркомястото, че да нанесе такива поражения по колата? Съображенията, че трябва да се огледа, че там може да има нещо много по-ценно от колчето и тн си остават. И да, от такова нещо следва акт за административно нарушение, а освен това - задължение за поправяне на нанесените щети.

Иначе, на много малко бензиностанции съм виждал такива колци. Не е от хубаво.

Коментар

моето мнение.......не е редно на парко места на бензиностанция да се слагат такива антипаркинг устройства,разрешителното са взели с определен брой парко места които после превръщат в търговски асфалт и наблюдателница за касиерите.
                          Не знам колко точно се е променил закона за собствеността в България, но в повечето държави на моя собственост мога да сложа каквото поискам. Мога да сложа заграждения, бодливки, надолби, таралежчета от траверси, локомотив на челна стойка - абе, с две думи - мога да сложа ВСИЧ-КО

Понеже това ми мяза на паркоместа НА територията на бензиностанцията, а не ПРЕД територията на бензиностанцията.

Причини за слагане - колкото искаш. Цял ден мога да се сещам за нови. Запазване на паркомясто за автомобили на доставчици, за служители, за гаджето на управителя, за жена му, за летящата чинийка на извънземните които е твърдо убеден че ще кацнат утре - за който се сетиш. Гарантиране на запазване на поне Х места свободни от приходящи и прилетящи които не са клиенти на бензиностанцията. И така в цикъл.

...Да не говорим,че младежа паркирайки напред след 5 мин.вече е забравил какво е видял ниско долу вдясно,а на излизане няма как да го види в огледалата(на това ауди не се накланят надолу автоматично)
                          Колко ме брига когато стане белята че младежът е забравил - не е истина. Какво значи "забравил" ?!? Можеше вместо забравено колче да има новопоявило се дете с тротинетка, паднало. Пак ли да ревна за младежа ?

...Съпричастен съм,защото ми е приятел,ако ,че е малко заплес...
                          Ай милия Убиец човека, но чаровен по душа. Заплес. По добре да се учи на отпрани брони отколкото утре от него да се учат откъртени детски глави.

...Може би съм утопист,но според мен и на двете железа не им е това мястото.
                          И все пак ,четейки крилатите фрази под аватари те Ви ми става ясно и отношението Ви към закона и съчувствието (или липсата му).......
                          Майтап да става.........не се заяждам,изказвам мнение!
                          Утопист си че мислиш че е възможно в такъв казус който и да било трезво мислещ да съчувства на водача, а не на колчето

Майтап майтап, но темата е сериозна. Показател е за това до колко се е забатачила автоматиката "другите са виновни", и прилежащата и тиха лудост да се търси и съчувствие на всичкото отгоре.

PS: А-хъм, а-хръм: Ако приятелят ти е научил нещо от случката (не си личи, но да не губим надежда) - да пали свещ че го е научил на колче, а не на дете ! (Или, ако трябва да запазим поезията в случката - че го е научил на свой задник, а не на чужда глава).

PSS: Това - колче да си в наши дни - не е работа...
                          Последно редактирано от Goblin; 18-04-12, 18:18.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От: Как Петрол АД се оказа виновен дори за схванатите ръчички на пишман паркиращите

И защо да няма акт? Това си е ПТП от където и да го погледнеш. На мен лично са ми писали акт в центъра на Габрово за абсолютно същото нещо, само дето колчето беше на банка, не на бензиностанция. И дойдоха си катаджии, и си мериха, и си рисуваха на едно карирано листче. Според мен така и трябва да бъде...наистина не разбирам кое е чудното тук?

П.С. Акта беше 20лв, няма се плашите. Като гледам тва АУДИ няма да е проблем

Коментар

На въпросната бензиностанция тези устройства ги сложиха заради разни дребни тарикати . Идваш сутринта примерно по работа в района минаваш през бензиностанцията купуваш си една дъвка и отиваш да си свършиш работата . Колата ти седи на охраняем с много добри технически средства паркинг без да плащаш за това . Възможно е даже Петрол да предяви претенции за нанесени щети . Преди 6-7 години един колега на бензиностанция на ОМВ на заден ход излизайки от подобен паркинг бута пластмасов стелаж с масла . Човека въобще не е усетил удар и е потеглил . Няма никакви щети но тия нещастници викат КАТ и го таксуват като бягство от местопроизшествие и му взеха книжката за 6 месеца . Тогава честитката от КАТ дойде при мен защото той купи колата от мен и не я бяхме прехвърлили .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Никога назад с ряз - толкоз просто.

еле па ако си си заплес
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X