Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво си намерих вкъщи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво си намерих вкъщи

Вярно е, че цветни снимки се правеха с дивни факирства... затова снимах с диапозитивни филми. Какви цветове докарвахме... както казват сега - 'къртят мивки'!

Най-незабравимият ми спомен е когато сам събрах с отделни химикали всички проявители и фискажи! Учителката ми по химия беше шашната от 'внезапния' изблик на любов към химията.

А най-голямата мъка - да обиколя България с Pentacon (за тези които не знаят - чудо на гедерейската фототехника) и да разбера, че 20 филма са били съсипани от разлепена щора зад огледалото... мъка, мъка...

Т.
    Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
      Благодаря за помощта. Мисля си, че работи, само трябва да му се сложи филм.
      Едни от последните ми снимки на лента бяха 2007 година на Санторини - към 7-8 филма Портра 160 и някакви диапозитиви. Имам ги скенирани, с не особено велико качество, някъде по архивите.
      Най-големия ми лентов провал беше на водопада Виктория - поради скъсана перфорация, при поставянето на филма... лентата се оказа празна
      И да знаеш, че истината е в средния формат...
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Не плашете момчето бре, все още над 30-40% от ателиетата в София проявяват всякакви съвременни филми. В провинцията най-вероятно 50%.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          Не плашете момчето бре, все още над 30-40% от ателиетата в София проявяват всякакви съвременни филми. В провинцията най-вероятно 50%.
          Масовите машини проявяват по C-41. Ilford-ът, който му препоръчвам може да се прояви така, ама става боза. Най-добре е да си се проявява с илфордските химии, а това повечето машини не го могат. Портрата обаче си се проявява спокойно по C-41, ако си я намери на 35мм. Пък и Юпитера, дето е завит на Киевчето си е готин точно за портретчета.

Коментар

Нека го пробва с най-лесния и евтин филм първо, всеки апарат на подобна възраст може да има светлинни утечки където се сетиш.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Готина тема.Имам из къщи подобна техника от преди/мисля ,че е Смяна 8,Смяна Символ,Зенит.../,която мисля да изкопая от шкафовете,да си я почистя от прахоляка и да бъда наредена на специално отделено рафтче за целта,за да се онагледи техниката с която съм снимал от ученическите си години до сега.Даже имам мерака да заредя Зенита с лента и да видя какво ще се получи /като най-ще ме е яд на кофти проявяване/.
              Темата ми е супер интересна и ще следя развитието и пробата с заснимане на лента!
              Поздрави.
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Преди няколко години си подарих цялата останала фотолаборатория от ученическите години на един приятел . На скоро на тавана мернах една корекс доза . Зенита си го пазя още да го показвам след време на бъдещото поколение .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Нека го пробва с най-лесния и евтин филм първо, всеки апарат на подобна възраст може да има светлинни утечки където се сетиш.
                  Тъй де, аз това имах предвид, като казах да го провери дали работи, ма явно не съм се доизказал

Коментар

Хубавата стара телеметрична техника. Този е Киев 4м, а със светломера е 4а-м. Фокусира се във визьора чрез въртене на зъбното колело. Въпреки, че Зенита е огледално-рефлексен, Киева има повече възможности , главно от към скорости.
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                      ... Този е Киев 4м, а със светломера е 4а-м.
                      Точно обратното е.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Точно обратното е.
                        Верно Чавдаре..така е, забравил съм. Помня, че по Тошово време двата Киева струвах 140 и 160 лева, а Зенита 220...много пари бяха.
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Днес продължих да го разглеждам. Открих самоснимачката. Всичко си работи, но накрая не чувам звука, който се чува като се натисне спусъка.. не знам защо.
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Днес продължих да го разглеждам. Открих самоснимачката. Всичко си работи, но накрая не чувам звука, който се чува като се натисне спусъка.. не знам защо.
                            А преди да пуснеш самоснимачката заредил ли си ?
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

А зареждаш ли затвора чрез дясната врътка?

П.П. Писали сме едновременно
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                А зареждаш ли затвора чрез дясната врътка?
                                Да. И на тази врътка, определям ИСО-то, ако не се лъжа.
                                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X