Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво си намерих вкъщи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво си намерих вкъщи

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
    Да. И на тази врътка, определям ИСО-то, ако не се лъжа.
    Не е ISO-то, а скоростите. На този апарат няма къде да му се задава светлочувствителност на филма, защото няма светломер.

Ей ти кратко упътване на руски
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Не е ISO-то, а скоростите. На този апарат няма къде да му се задава светлочувствителност на филма, защото няма светломер.

Ей ти кратко упътване на руски
      Благодаря. Сега видях и брояча на снимките. Всичко си работи, като изключим, че не чувам звука при самоснимачката. Много ми е интересна тази техника.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

... Много ми е интересна тази техника.
        На тази техника зареждането на филма беше малко пипкава работа и трябваше да се внимава как го правиш, за да не стане така филмът да си стои в касетата, а ти само да си мислиш, че правиш снимки.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          На тази техника зареждането на филма беше малко пипкава работа и трябваше да се внимава как го правиш, за да не стане така филмът да си стои в касетата, а ти само да си мислиш, че правиш снимки.
          Ще внимавам. Единственото нещо, което не ми допада, е че са направили калъфът, да не може да се маха. Дразнещо е да носиш фотоапарат, а от него да виси калъф..
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Ще внимавам. Единственото нещо, което не ми допада, е че са направили калъфът, да не може да се маха. Дразнещо е да носиш фотоапарат, а от него да виси калъф..
            Дразнещо е , прав си. Иначе тук е майсторството...хайде сега нагласяй бленда и скорост на око..
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              ... хайде сега нагласяй бленда и скорост на око..
              Ами сега!
              Ние не сме неутрални!

Коментар

http://www.photonhead.com/simcam/
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Аз почнах с Беретата на баща ми, после - Зенит - с обектив Хелиос..
                  И с такъв снимах - бях ръководител на фотокръжока в училище.
                  На всеки член се полагаше стекче ORWO 20 DIN - на някакъв немного дълъг период от време.
                  И ФоХаР - на корем - за другите химикали - тоже.

На вниманието на автора - с това чудо цветни снимки стават по един забележимо по-труден начин, спрямо сегашните диджитал-критерии. То и BW- също, де.
                  Ха, брат ми, и аз бях същият ръководител... Върхът в снимачната ми техника беше Зенит 12ХР. Чудесен апарат за 220 лв...
                  edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Честита нова (стара) техника!!! Навремето започнахме с черно-бели филми - снимане, проявяване на филма, блокираш банята(тоалетната) за известно време (и стискаш палци да няма някой на зор), проявяване на снимки, сетне - цветната фотография - С-41 цветни снимки (уау), сетне дигитализация ... И накрая обратно в началото - пак с черно-белите филми, щото там е тръпката. Моят синковец сега преоткрива черно-бялата фотография - със старата смяна (8м), зенита - ЕТ, никон Ф5, пентакон сикс и други ролки - 6/6... Сега преоткрива какво е да направиш всичко сам. Абе колелото се върти.... Филми има - бол. И стари (държани в хладилник) и нови - кодаци, фуджита, илфорд - ама всичко е скъпо, щото на запад го купуват само маниаци. Иначе има всичко, само пари да ти се дават... Ако ти трябва нещо - обади се - може да изровим отнякъде
                    По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      Аз почнах с Беретата на баща ми, после - Зенит - с обектив Хелиос.. ...
                      Леле! Ако си снимал някого с Берета сигурно му е било за последно ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

... или се е мъчил много сетне . Виж Байретата (Beirette) си беше мечта навремето. На фона на зенитите и смените. Спомням си имах зенит Е, от първите с обектив индустар, не с хелиос, как стоях в магазина (имаше един спортен магазин в Бургас до гарата) и си мечтаех да си взема такава байретка...

Коментар

http://photo-forum.net/index.php?APP...=view&id=28034 - най-вероятно са съхранявани в хладилник, за опити стават. С-41 проявяват в почти всяко фотостудио. Счерно-бялото е по-сложно и по-скъпо, въпреки, че и повечето нови ч/б филми минават през С-41, а машините за снимки имат режим ч/б или сепия (за по-автентично ретро). Също така си мисля (поне в Бургас е така), че във фотостудиото все ще имат някой филм

Коментар

Нещо му стана.. Зареждам спусъка, но не иска да снима. Спусъкът си седи твърд и не може да се натисне.
                            Май му видях сметката..
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Може да не си превъртял достатъчно. Има ли филм вътре?

Коментар

Първоначално публикуван от a100 Преглед на мнение
                                Може да не си превъртял достатъчно. Има ли филм вътре?
                                Няма филм. Превъртам го достатъчно, но не иска..
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X