Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Камера Go Pro

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Камера Go Pro

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
    Колеги,някой занимавали му се да обясни на прост език за тези резолюции.
    Имам черната версия на Гопрото и има сумати резолюции,че и протуне някакво му сложили:-)
    На коя резолюция бихте ми препоръчали да снимам и конвертирам за да мога след време да си гледам качествено на най-различни екрани видеото.
    Колега , въпроса ти има прекалено много неизвестни , зада има еднозанчен отговор
    Какво ще снимаш , какъв искаш да е последващия монтаж ....
    Иначе на най-голямата е твоя отговор
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Ще си снимам семейни клипчета най-вече.:-)
      Нямам идея колко вида монтаж има.
      Ето две мои клипчета да добиеш представа какво бих снимал
      https://www.youtube.com/watch?v=KlcMlG2RLm8
      https://www.youtube.com/watch?v=Km7qWM6f2k4

Коментар

Зависи дали ще монтираш и забавяш видеото.. ако няма да се забавя (или ще се забавя малко)снимай на 1440 /48 или ако изобщо няма да се забавя- 25 (24 е за кино) 2к/ 25 генериа много големи файлове, който трябва да се конвертират за да може да се гледат като това което ще гледаш на края е хубаво да не е по- голямо от 1080 , понеже ще е много тежко за по-слабите компютри.
        Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

и като стана дума за конвеертиране... препоръчайте софтуерче.

Коментар

Първоначално публикуван от трол Преглед на мнение
            Зависи дали ще монтираш и забавяш видеото.. ако няма да се забавя (или ще се забавя малко)снимай на 1440 /48 или ако изобщо няма да се забавя- 25 (24 е за кино) 2к/ 25 генериа много големи файлове, който трябва да се конвертират за да може да се гледат като това което ще гледаш на края е хубаво да не е по- голямо от 1080 , понеже ще е много тежко за по-слабите компютри.
            Добре де.Приемаме че имаме мощен компютър и хубав телевизор или дори свестен проектор.В каква резолюция да снимам и конвертирам?

Коментар

Аз снимам на 1080 на 60 кадъра и всичко е супер. хем качествено, хем ако ми потрябва си забавям доволно. Без протюн- това е после да си правиш кино цветове. Доскоро снимах на 720 на 60 кадъра, което е по-леко, но вече имам апарат, който си снима и той на 1080 и си монтирам всичко на 1080 или Full HD. 2К и 4К не виждам смисъл от тях за клипове. на 120 кадъра снимам само ако ще правя забавен каданс, иначе не могат да се гледат. В повечето случаи снимам на широк ъгъл, за да съм сигурен, че хващам всичко в кадър, а и рибешкото око изобщо не ме дразни, ако все пак не ви харесва пробвайте среден ъгъл.

За монтаж Adobe Premiere, Sony Vegas, Final cut. За конвертиране CinePro Studio- това си е на ГоПро софтуера, а най-добре Adobe media encoder. Там има да си избереш H264, който е лек и качествен и има пресети за Yоutube, HD, SD, Vimeo, iphone, android, таблети и незнам си какво.
              Последно редактирано от iassen; 26-05-13, 23:12.

Коментар

След този отговор взе да ми се прояснява картината
                Благодаря.

Коментар

Пичове, много ме зарибихте... направо не се траете!!!
                  Та имам въпрос.Предполагам че в България има магазин, за да ги разгледам тези машинки на живо и да реша какво да правя.
                  Някакво инфо, каде мога да ги видя за да ми се доизяснят нещата?
                  А не разбрах само докато камерата прави клип в същото време може ли да прави снимки?
                  Иначе доста полезна информация сте написали.Благодаря ви... ииии,извинявам се за въпроса ако е неуместен.

Коментар

Първоначално публикуван от simso0on Преглед на мнение
                    Та имам въпрос.Предполагам че в България има магазин, за да ги разгледам тези машинки на живо и да реша какво да правя.
                    А не разбрах само докато камерата прави клип в същото време може ли да прави снимки?
                    Иначе доста полезна информация сте написали.Благодаря ви... ииии,извинявам се за въпроса ако е неуместен.
                    Колега камерата я има в доста магазини , питай за конкретен град ,за да могат да ти отговорят колегите точно , аз лично мога да ти кажя , къде в Русе се продава
                    Относно правенето на снимките по време на клип , последната версия на камерата има тази опция
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от simso0on Преглед на мнение
                      ако си от София, обади ми се на 0896 833 822 - Ицо

Коментар

Може да снима по време на видео, само ако то не е Full HD т.е. на 720 с 60 кадъра през 5 сек, прави снимка. Има малка разлика в снимките по време на видео и само снимка.

Ето тази е по време на видео и е с формата на видеото и по-малка резолюция, но си е ок:

Тази си е нормална снимка без видео:

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                          Колега камерата я има в доста магазини , питай за конкретен град ,за да могат да ти отговорят колегите точно , аз лично мога да ти кажя , къде в Русе се продава
                          Относно правенето на снимките по време на клип , последната версия на камерата има тази опция
                          От Бургас съм, някой ако знае каде ги продават, да сподели ще му бъда безкрайно благодарен,защото Русе ми идва малко далеч

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                            ако си от София, обади ми се на 0896 833 822 - Ицо
                            Ицо не съм от София,но в края на юни имам път натам ,ако намеря време ще се обадя,а ти дали ще можеш да ме светнеш малко по въпроса с цената,камерата мисля да я ползвам главно да заснемам клипчета когато карам мотоциклет, или когато се гмуркам в морето,до колкото разбрах има различни кутии за различните спортове в които се използва.... Ако искаш да направим връзка по Скайп или фейсбук

Коментар

И в Бургас продават.

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                                Може да снима по време на видео, само ако то не е Full HD т.е. на 720 с 60 кадъра през 5 сек, прави снимка. Има малка разлика в снимките по време на видео и само снимка.

Ето тази е по време на видео и е с формата на видеото и по-малка резолюция, но си е ок:

Тази си е нормална снимка без видео:

А тези снимки с коя версия на камерата са правени,с White Edition,която прави 5 мп снимки , или Silver Edition която прави 11 мп снимки.
                                Питам защото разликата в цената не е малка а ако това са 5мп снимки просто няма смисъл да взимам сивата версия,ако може да ме посъветвате като цена и качество коя бихте препоръчали не мисля да правя професионални клипове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X