Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокировки за УАЗ - практически наблюдения...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Kaishin
    можеш ли да ми кажеш спорд теб някой недостатък на 100%, управляема
    Да разбира се, и не само един. Например кара се, иде непознато препятствие. Не знаем още колко е зле. Когато разберем вече сме затънали. Като сме затънали лошо, включваме и двете блокировки и затъваме още по-лошо! Следващ пример, караме по заблатена повърхност, без блокировки е много зле, всяко превъртане на колело е последно а с включени 100% принудителни още по-зле, не може да се управлява колата никак и прочие... А да не говорим че за бързо каране съвсем не стават... увеличават многократно шанса за чупене и прочие... напоследък Долфи затова съвсем забрави за предния блокаж на Г-то - общо взето използването му в екстремна обстановка е 99% грешка и мълниеносно чупене... Та така, няма идеални решения...
    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
      Да разбира се, и не само един. Например кара се, иде непознато препятствие. Не знаем още колко е зле. Когато разберем вече сме затънали. Като сме затънали лошо, включваме и двете блокировки и затъваме още по-лошо!
      не съм съгласен, това важи за кал пясък където аз не използвам блокировки, а винаги когато застана на някакъв вид кантар в който2 от гумите имат слаб тракшън мога да пусна само 1 блокировка и да тръгна все едно не съм спирал , за чупенето спецялно мога да каже че ако се използват разумно и се пази до известна степен много трудно можеда се счупи вземам за пример мен досега не съм счупил никоя блокировка но си има няколко трика, а мисля че съм се навирал в доста екстремни места бих предложил да направим тест на няколко джипа с различни блокировки и без на едно избрано место за да можем всички да видим предимствата и недостатъците

Коментар

Бе, и принудителните са една мръсотия, не е истина. И от Краз полуоските ще счупят. Те имат по-скоро главно достойнство, едно. Че няма да се включат когато не трябва и няма да натворят куп глупости. Като тия които се намесват в управлението когато не си им го искал.

Коментар

Активните (прогресивни) LSD имат само един недостатък. Трябва им време са да сработят на 100%. Не повече от времето което е нужно да се просегнеш и да натиснеш копчето на твърдия блокаж но все пак ...
          Караш ги на всякакъв терен без да ги мислиш.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
            Активните (прогресивни) LSD имат само един недостатък. Трябва им време са да сработят на 100%. Не повече от времето което е нужно да се просегнеш и да натиснеш копчето на твърдия блокаж но все пак ...
            Абсолютно вярно, пък и поне на мен ми харесва че всичко при тях става плавно и без резки промени удари дръпвания и тн...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да разбира се, и не само един. Например кара се, иде непознато препятствие. Не знаем още колко е зле. Когато разберем вече сме затънали. Като сме затънали лошо, включваме и двете блокировки и затъваме още по-лошо!
              не съм съгласен, това важи за кал пясък където аз не използвам блокировки, а винаги когато застана на някакъв вид кантар в който2 от гумите имат слаб тракшън мога да пусна само 1 блокировка и да тръгна все едно не съм спирал , за чупенето спецялно мога да каже че ако се използват разумно и се пази до известна степен много трудно можеда се счупи вземам за пример мен досега не съм счупил никоя блокировка но си има няколко трика, а мисля че съм се навирал в доста екстремни места бих предложил да направим тест на няколко джипа с различни блокировки и без на едно избрано место за да можем всички да видим предимствата и недостатъците
              Всеки има своите предпочитания и маниер на каране. Както по-горе съм написал няма блокировка само с предимства или само с недостатъци. Като е застанала колата на кантар само 100% блокировка може да помогне което е и нейното предимство. Но вие пишете че на кал и пясък не ползвате блокировки... Е аз например точно там ползвам например. Защото диагонално зависване с Тойота 80 е нещо което не съм сигурен че някога ще ми се случи...

Няма нужда да събираме много джипки за тестове. В момента имаме 11 броя за тестове в които само Детроит локер няма сложени... всичко друго е налице. А това което пишете вие гледате от гледна точка Мерцедес Г. Да при него поради крайно малките ходове точно такъв е маниера на каране но при повечето други 4х4 не е. И е факт че на Мерцедес Г-то не случайно са му сложили тези блокировки, те конструкторите много добре знаят какво правят... Нашето Г съвсем не мога да си го представя без блокировките..
              VPetrov.photography

Коментар

Имат и повече от един недостатък. Например малко по-горе kaishin го е посочил - не могат да предадат 100% усилие на едната гума само...! Няма блокировки без недостатъци...
                VPetrov.photography

Коментар

всъщност, повече от един.... никога не сработват на 100%, никога не знаеш колко точно са зацепили и дали са сработили. затова не ги харесвам. става дума фабричните ЛСД . еатон пози лок би трябвало да е по различно, но не знам, не съм карал
                  Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                  http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                  http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Имат и повече от един недостатък. Например малко по-горе kaishin го е посочил - не могат да предадат 100% усилие на едната гума само...! Няма блокировки без недостатъци...
                    Мисля че той имаше впредвид Вари-лок или Хидра-лок, те са 100%
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Хе. Това едното. Ами как хубаво се опичат като видят зор ... Още няма случай някой да си е буксувал весело на воля половин ден с те таквоа.

Коментар

Виското се опича, ама хидралоците не, щото просто спират да приплъзват в един момент и да се нагряват също. Нагряват се само докато имат някаква степен на блокировка различна от 100%. Пък и който боксува половин ден явно няма нужда от блокаж а от лебедка.

Коментар

Стефане повярвай тропат ми каретата дори и тях не мога да счупя
                          би било интересно да направите тест на место където примерно Г класата без блокаж закъсва и без инертна сила, и с другите видове лсд ...

Коментар

Блокират толкова процента колкото и един обикновен съединител може да блокира. Пък и 90% да са пак е достатъчно да те прекарат от там където ще минеш и с твърд блокаж.
                            Последните модели имат вместо геро помпа електрическа вилка и реакцията е мигновена. Не знам обаче от къде ELSD взима информация за оборотите на гумите. Ако е от АBSа кофти.

Коментар

Първоначално публикуван от митко
                              всъщност, повече от един.... никога не сработват на 100%, никога не знаеш колко точно са зацепили и дали са сработили. затова не ги харесвам. става дума фабричните ЛСД . еатон пози лок би трябвало да е по различно, но не знам, не съм карал
                              Малко по-горе всъщност не съм прав. Нямам на разположение всички възможни блокировки, всъщност като се замисля май даже и не съм пробвал всякаквите вариации и разновидности...които са наистина много...
                              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                                Хе. Това едното. Ами как хубаво се опичат като видят зор ... Още няма случай някой да си е буксувал весело на воля половин ден с те таквоа.
                                Къде видя ГрандЧероки с варилок да боксува полвин ден. Само там ги има.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X