Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за хубав шнорхел

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Съвет за хубав щнорхел

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
    Не бих нарекъл производители с 40+ години история Бушмени, та макар и да идват от Австралия. Няма значение.. Техните продукти в съответния ценови клас и предназначение се ползват в целия свят, но щом ти казваш..

Нямам координати на Сашо Ковачев, който внася ARB, някой от колегите тук ще ги даде.

Координати на вносителите на TJM: Пламен Петров (фирма "Ликон") - 0878 446590.
    Ето саита им Там пише всичко (тел, адрес...). А има и каталог
    http://www.offroad24.bg/
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Да взема и аз да споделя моя опит!Без няколко на брой висши стигнал съм (експериментално )до следните изводи :
      Шнорхелът ми е български закупен от Варна(производство на Десо-тунинг , ако не греша).Сщия е като ARB на външен вид.Цена около 250лв.Верно че не е окомплектован с прикачването към възд. филтър , но решения има много.При придвижване по асфалт(на дълъг път) го обръщам напред - разликата във вървенето на МПС-то е осезателна.Извън пътя го обръщам назад (усеща се загуба на мощност-малка) . На похода лятото изкарах около 500 метра в гората със забравен напред шнорхел - беше се задръстил с листа(добре че го видях преди да получа инфарк).Вероятноста да загребе и вода е по-голяма при поглед напред.Освен това и сработва като абордажна кука в тази позиция(много е здрав наистина , но си има някаква граница).Много лесно се отремонтира в гората с Поксипол.Препоръчвам го.
      Мисля че темата беше за това.
      ПС. Имам негативно отношение към металните шнорхели , защото при закачане (в клон примерно) ше изполоми всичко наоколо.Имал съм и такъв.
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

има каталог да така е...но за моята жипка няма и е в това е проблема...от коя друга би ли станало и паснало..не е проблема в парите а в модела?
        гледам-гледам....няма и се чудя кво да правя?
        http://www.offroad24.com/index_bg.htm
        ще се наложи да слагам някакъв с нагаждане от зор!
        S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
        или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
        пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

А тука малко физика
          1.трофи рейсинг:
          2.траял

ПС за съжаление нито единия Патрул не е моя (но пък прилича)
          Прикачени файлове
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
            има каталог да така е...но за моята жипка няма и е в това е проблема...от коя друга би ли станало и паснало...
            ще се наложи да слагам някакъв с нагаждане от зор!
            Е това си е наистина проблем. От друга едва ли ще стане. То за моя, който е уж копие на Паджеро, паджеровският шнорнел стана, но само след леко подстригване тук-там. Причина - една гънка в калника при Паджеро е по-голяма, отколкото при мен.

Един път дупката за шнорхела трябва да е правилната страна и на правилното място, за да има безпрепятствен достъп за свързване към въздушния филтър. Щото иначе - правиш големите дупки, а на пътя на въздухопровода - някоя съществена част, която не можеш току-тъй да преместиш ...

Втори път извивките на шнорхела трябва максимално да съответстват на тези на калника и предната колонка за да може шнорхелът да се монтира добре и да е захванат хем здраво, хем да изглежда добре.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря ти за напътствията, все се надявах че ще има за моя модел щнорхел и сега съм в небрано лозе. Като последен вариант съм оставил нераждавейка направена в МЕЙ на тръбогибите където правят ролбарите...но хич не ми се иска да е нагаждано...чудя се найстина ли няма дори и от друг производител да е...

ако някой знае нещо да казва ще почерпя в миг !

а не съм и виждал монтиран на такава жипка явно пръв ще да съм ?
              S klase Mercedes V6, 3200cc, 204 к.с., 500 Нм.
              или както е казал чипа: 240 к.с., 650 Нм.
              пауър та пауър...пистолетен изстрел :lol:

Коментар

ето това са на roca silva..

http://www.rocasilva.com/

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от 4x4 Преглед на мнение
                  Благодаря ти за напътствията, все се надявах че ще има за моя модел щнорхел и сега съм в небрано лозе. Като последен вариант съм оставил нераждавейка направена в МЕЙ на тръбогибите където правят ролбарите...но хич не ми се иска да е нагаждано...чудя се найстина ли няма дори и от друг производител да е...

ако някой знае нещо да казва ще почерпя в миг !

а не съм и виждал монтиран на такава жипка явно пръв ще да съм ?
                  Колега извинявай за въпроса, ти газил ли си вода по дълбока от 40 см.? откровенно ще ти кажа, че нямаш нужда от шнорхел това според мен е черешката на тортата след окачванее гуми лебедки, булбари и чак тогава шнорхел защото там където ще ти потрябва шнорхел никога няма да стигнеш без останалите неща които писах. Помисли дали ти трябва наистина или искаш витарата да изглежда като истинска джипка по кафетата?
                  П.С. не се заяждам и нямам за цел да те обидя.
                  no signature no problems

Коментар

Не. Точно шнорхелът е отлично нещо по принцип. Особено за новите буклуци с евро-3 и 4. Водата - вода, а прахът никой никъде не е отменял. За да стане полюцията евро-4, дупките на филтъра от нормалните за прашен път 60 - 62 микрона стават 75, и моторът започва да вдишва собствената си смърт. В такъв смисъл всички западни филтри за нас са буклук, а всички тенджери и буренца трябва да се преправят за руски филтри. А на метър над земятя прахолякът е 60% по-малко отколкото долу даже в пясъчната пустиня.
                    То затова и разните чисто асфалтови камиони и бесни табуретки за гъзета имат шнорхели. Едните щото са скъпи и ценни, другите щото иначе изобщо не могат да излязат от паркинга.

Коментар

Явно за такъв джип шнорхели няма и решението е да се направи! Една тръба с подходящ размер и да се огъне, а ако мисли, че така ще е грозно, но може да си направи нещо със смоли, кълипи...(това само идея!)
                      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                        Явно за такъв джип шнорхели няма

Откъде е явно? Горния сайт погледна ли го? Защото на него показват картинки на шнорхел в т.ч. и за Гранд Витара.

Друг въпрос е, че според тези картинки шнорхелите на абсолютно всички джипки влизат на едно и също място - в задната част на десния/левия калник. И това ми се вижда доста странно, като се има предвид, че на различните марки и модели въздушните филтри са на различно място.
                        Най-малкият проблем е в това, че опростяването на конструкцията на шнорхела ще е за сметка на усложненото прекарване на гъвкав въздухопровод от шнорхела (дупката в задния край на моторното отделение) до въздушния филтър.
                        Доста по-сериозен може да бъде невъзможността това да стане, поради наличие на мястото за дупката на нещо, което няма къде и как да бъде преместено.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                          Явно за такъв джип шнорхели няма и решението е да се направи! Една тръба с подходящ размер и да се огъне, а ако мисли, че така ще е грозно, но може да си направи нещо със смоли, кълипи...(това само идея!)
                          добреде това горе какво е дето го пуснах има всичко само парички да има виждал съм слагат и пластмасови от типа на ТJМ
                          поздрави

Коментар

Преди да постна мнението разгледах линка, но той на един език...(баш този ми куца). Сега като прочетох вашите го гледах най малко 5 мин и пак нищо. Но получих озарение и видях линка водещ към следващите страници с модели. Поразгледах, но не разбрах дали доставката е възможна в БГ, понеже езика не го владея
                            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

ми защо да няма нали сме в европа на мен ми доставиха от белгия пълен кит по пощата не с куриер...
                              а бе за толкова пари първо не бих дал и както казаха по горе не е нужен ако не газиш дълбоко..
                              аз да споделя че си прецаках два лагера на генератора а той е високо горе поради едно малко нищожно поточе така че се разминах леко един генератор е 600€ един мотор е 6000€
                              едни лагери са 200€ така че всеки сам си преценя кое ше му е по изгодно...
                              има и ментета но тук четох че не пасват и иска преправяне на планки пак и ментето няма да е евтино..
                              поздрави....

Коментар

Той лагера щом от това си е отишъл значи му е било време. Иначе са капсуловани и смазката е вътре, така че не би трябвало да им става нищо.
                                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X