Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безопасно ли е горивото по бензиностанциите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Безопасно ли е горивото по бензиностанциите

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
    От къде може да се закупи подобна фуния или филтър за да се отдели водата от нафтата?
    Ще ти подаря една дай адрес да ти я пратя?
    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
      ако не се лъжа трябва да е 8 атм, но съм виждал да показва и 12 атм.
      Мерси

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
        Ще ти подаря една дай адрес да ти я пратя?
        И аз искам
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Само да ви светна,че колкото по-голямо е налягането на колонката(по скоро на централната цистерна),толкова по-добре се смесват бутана и пропана и респективно(ако в Нефтохим-а не са се оакали много) колата върви по-добре и харчи по-малко...
          Друго интересно свойство на Автогаз-та съм забелязъл,че ако е в покой,т.е.,ако колата не се кара постоянно и седи по-дълго време,след това не върви.Мисля,че газовете се разделят в бутилката.Бутанът е по-тежък и остава на дъното,а сондата на уредбата е точно там.Да питаме Стефан?
          СТЕФАНЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Аз да споделя опита който имам (част е и по спомени де):

Първия сблъсък беше с колата на съдружника на баща ми (Понтиак гранд АМ http://en.wikipedia.org/wiki/Pontiac_Grand_Am#1992-1998), която след едно зареждане на петрол имаше нужда от основен ремонт на двг (това се случи май 95 или 96-а година, поради което не помня много детайли, но май беше някакво запушване на филтри по бензина) оттогава баща ми никога не е зареждал на петрол, а само на шел (тогава бяха нови и добри) и на омв или лукойл (откакто ги има)...

Сега един по-пресен пример:
            Баща ми си взе туарега (в6тди) и започна да го пои с "хубавия" дизел на ОМВ и всичко беше добре (съдя по миризмата в гаража останала след като поработи колата малко, която беше доста добра - кефеше си ме)... Един път реши да сипе на Шел от Ви Пауър Дизела и започна да смърди на старо изгоряло олио...

П.С. Нито баща ми, както и никой от нащо семейство е имал проблеми с горивата, но това го отдавам повече на случайност, а не на някакво правило.

П.П.С. Баща ми ми сподели опит от немските бензини и каза, че колата с която ходеше (Соната3 с 2.4 двг и около 140 к.с.), пълна с 4-ма души и багаж (тя едвам върви и със сам човек без багаж) се държи коренно различно с немския бензин и върви доста по-добре. Каза, че даже и държи 200км/ч по аутобана.
            "That is not dead which can eternal lie,
            And with strange aeons even death may die."
            ~H. P. Lovecraft

Коментар

Здравей те да ли е безопасно не знам. Днеска ходих да зареждам гориво нафта.На ОМВ плащам и тръгвам към балкана но нещо джипа спира на баира.И са сещам да помириша на кво мирише тая нафта тя мирише на бензин.Оправданията на момчето ами откъде да знам аз ко да налея.Искам да разговарям с управителя излиза около 22г младеж и държи лекция как можело да се кара и с бензин.И се отказаха да споря сигурно повече няма да зареждам там

Коментар

Първоначално публикуван от Dandi Преглед на мнение
                Днес прочетох интересна статия.Един пич с паджеро заредил на ОМВ и на 200м. от бнзиностанцията му думнала помпата.Оказало се ,че съотношението вода-нафта е 50-50.Обажда се в ОМВ те му поемат разноските по ремонта ,пълнят му резервара без пари и го пускат да си ходи,но му думва и двигателят.Пича дава 18000лв.да си оправи колата и започва да сади ОМВ.

Има подобен случи и с ШЕЛ

Каде да зареждаме без да се чудим до каде ще стигнем
                Лошото е че аз не си взех касовия бон и нищо не мога да направя

Коментар

Колеги, за да не се биете сами по главите,
                  НИКАКВО ДОВЕРИЕ на хората по бензиностанциите.
                  Случвало се е да кажа дизел,
                  а момъка хваща маркуча за бензин
                  и така три пъти, докато слезе на земята,
                  от там където витаеше и то,
                  защото доста грубо му измъкнах шланга от ръцете!
                  Случвало се е да повторя неколко пъти,
                  на какво нялягане да се напомпят гумите(2.1предни/2.3 задни гуми)
                  и да хвана момъка на последната,
                  как я помпи на 2.7А! Обяснението:
                  - Ми те така ги помпят всички баничарки...!!!!
                  А знаете ли къде се сипва течноста за чистачки?!
                  Сигурно се досещате, в разширителния съд на антифриза!!!
                  А как се полива алтнернатор с лейка за вода?!
                  Отваряйте си очите колеги,
                  БДЕТЕ при всяко зареждане,
                  за да не си скапете уикенда, или отпуската.
                  За да ви е читава колата и здрави нервите и финансите!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                    Колеги, за да не се биете сами по главите,
                    НИКАКВО ДОВЕРИЕ на хората по бензиностанциите.
                    Случвало се е да кажа дизел,
                    а момъка хваща маркуча за бензин
                    и така три пъти, докато слезе на земята,
                    от там където витаеше и то,
                    защото доста грубо му измъкнах шланга от ръцете!
                    Случвало се е да повторя неколко пъти,
                    на какво нялягане да се напомпят гумите(2.1предни/2.3 задни гуми)
                    и да хвана момъка на последната,
                    как я помпи на 2.7А! Обяснението:
                    - Ми те така ги помпят всички баничарки...!!!!
                    А знаете ли къде се сипва течноста за чистачки?!
                    Сигурно се досещате, в разширителния съд на антифриза!!!
                    А как се полива алтнернатор с лейка за вода?!
                    Отваряйте си очите колеги,
                    БДЕТЕ при всяко зареждане,
                    за да не си скапете уикенда, или отпуската.
                    За да ви е читава колата и здрави нервите и финансите!!!
                    Винаги им вися на главата докато налее и последните грамове гледам в колонката, бензинджията започва да прищраква за да зареди до стотинка. (Много се дразня като оставят примерно 49,98 еййй не ми е за стотинките ама се дразня )

Аз си отвивам капачката държа я в ръка и ако олее около гърловината се възмущавам (без да му се карам просто едно "еее")
                    После изплаквам с водичка и забърсвам затягам АЗ капачката и заключвам, плащам и се махам(Ако ми исмият стъклото едно мерси и айде )

Интересно ми е как така 90% от случейте като зареждам с леката кола която има клапа на гърловината, момчето само подава пистолета и естествено като пусне бензина, той прелива, пистолета спира, но е достатъчно това, че ми олива всичко с гадоста която продават за "бензин". (ОТ шел заредих обикновен 95 и колата се спъна усети се веднага спад в мощноста и веднага качи разхода, повече от шел нищо няма да зареждам)
                    Тук в Пазарджик съм забелязал че на ОМВ, Шел , Петрол обслужването е отвратително, ако съм на някоя по малка или по-нова бензиностанция, даже истръскват пистолета та да не капне. Чак ми става приятно да зареждам от там.

А това за объркания бензин/дизел дано не ми се случва, Ужас.

Поздрави

п.п. Когато някой приятел иска да ми види двигателя и дръпне щеката или отвори капачката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след него отвивам капачката и на ново стягам,същото и за щеката, и за абсолютно всичко. От опит го казвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                      Моторите си ако ги заредя от другаде след отнемане на газта се късат да гърмят през ауспуха, а от Шел или OMV го нямам тоя проблем.
                      Какво общо има гърменето при пускане на газ с качеството на бензина ? Съвсем сериозно питам, защото оня ден и аз така гърмях на няколко пъти, нещо, което преди не ми се беше случвало. Та се чудих защо така и какво може да бъде..

Става въпрос за 98 от бензиностанция на Петрол (под брандинга на Лукойл)
                      VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                        От тогава зареждам само на Лукойл,защото бях свидетел като правиха контролно измерване на колонката-на 20л. отчетени на колонката апаратурата показа 19,98л.
                        Аз дизелака си го сипвам от Лукойл, обаче още не съм хванал как да различа ментетата лукойл (чисти Петрол-ки) от истинския Лукойл..

Освен след като вече съм си сипал и видя, че на бележката пише Петрол АД.
                        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Братя спасени сме!

Rompetrol !!!
                          Нафтата е свястна! Засега съм проверил 3 бензиностанции: Западно от Плевен, разклона за Тетевен и естествено Търново.
                          Качеството много се доближава до западното.

Не са на франчайзинг, каето означава, че фирмата ще си прави проверките сама, а не да разчита на измислените български лаборатории. Дето не работят от 4 години.....
                          “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                          Б.Франклин

Коментар

Гледам и не вярвам на УШИТЕ си.Първо за налягането на гумите на почти всички бензиностанции манометрите на комресорите не са верни и после момчетата които зареждат не са гумаджии та някои ако е толкова придирчив за налягането на гумите му има си гумаджии на които им се ПЛАЩА за разлика от бензинджиите за да ви напомпят гумите.Второ за грешките при сипването на безин вместо нафта или обратното тези хора работят цял ден там и главата им се е надула от разни мрънкялници дето искат ако може докато заредят да им направят основен ремонт на колата и после да я измият ако може разбира се БЕЗПЛАТНО или по точно за едно МЕРСИ.Та тези момчета им се случва да сбъркат понякога което съм сигурен се е случвало на всеки тук в работата му.
                            0896-85-69-86
                            0876-38-17-17

Коментар

Известно време работих в сервиза на Пежо в Бургас. За 4-те месеца, в които работих там, имахме 5-6 случая на сгрешено гориво. По-честия случай беше на дизелов автомобил да се сложи бензин. Вероятно се дължи на факта, че сегащните дизелови двигатели работят меко и пъргаво почти като бензиновите. И като се почне едно чистене и промиване - не ти е работа!!!
                              Един случай ми направи впечатление - един пич, който отишъл да зарежда и навреме усетил, че му пълнят бензин на дизела. Без да пали, повикал свой приятел и издърпали колата до сервиза. Отърва се само с източване на резервоара, което стана лесно, заради електрическата помпа за горивото.
                              Най-големия смях е когато клиентите не се усещат, че им е свършило горивото, но това е за друга тема.

Коментар

Според мен има разлики в горивото зависи от каде сипваш. Живея в София и до квартала има Шел зареждаме там с познат и тръгваме с Ауди 80 от 1989, а чичо-ми зарежда за същите пари със същата кола самоче от 92 производство от друг Шел и тръгваме. Бензиностанцията кадето ние затедихме обикновенно има шефове, директори и т.н. ние минахме 60/70 км повече от чичо . Как стана това незнам ама много се изненадахме ,ако има кой да ме светне ще съм благодарен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X