Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безопасно ли е горивото по бензиностанциите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Безопасно ли е горивото по бензиностанциите

и аз да вмъкна нещичко,от много години карам дизелов автомобил,и ето извода отностно нафтата по-нашите бензиностанции,
    1-во:макар и да сме вече в ЕС,количеството сяра е много над европейските стандарти
    2-ро:задължително слагам добавки на нафтата в зимния период,без тях не става,казвам ви от личен опит
    3-то:установих за тез години,че горивния филтър не трябвя да се купува от къде да е,,и да се сменя на не повече от 20000км.

Коментар

и още един съвет:НЕ зареждайте гориво от малки бензиностанции,,зареждайте от големите вериги;ОМВ ,ШЕЛ,ЛУКОЙЛ,,

Коментар

Първоначално публикуван от Джо Преглед на мнение
        и още един съвет:НЕ зареждайте гориво от малки бензиностанции,,зареждайте от големите вериги;ОМВ ,ШЕЛ,ЛУКОЙЛ,,
        Карам дизелово Паджеро вече почти година. Зареждал съм от къде ли не, и като слушам какво става по бензиностанциите си мислех че датчика за вода в горивния филтър е повреден. Докато един хубав ден се наблъсках резервоара от Лукойл. Ето на, работил е датчика - всеки божи ден ми напомня че не е повреден и си отчита всяка капка вода.....
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

А аз от доста време си зареждам от бензиностанциите нафта в бидончета от минерална вода. От 10 броя съм събирал като се утаи към литър водичка.

Коментар

След като в нафтата има вода, не е ли добре да се добавя малко спирт, например по 1 литър на 100 литра нафта. Той би разтворил водата и вероятно сместа ще изгори по лесно. Само не зная как ще се подредят трите фракции в резервоара, в зависимост от относителното им тегло, май водата ще е най отдолу, а спиртът най отгоре. Моля специалистите да се произнесат, ако видят темата.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

до сега съм нямал проблеми с нафтата на лукойл,,явно си имал вода в резорвоара от преди това и ,когато си заредил датчика го е отчел ,,и аз карам паджеро дизел 2000г.,,но както и да е не сме застраховани на 100% че нафтата е е без вода и други глупости,но не може да има съотношение 50/50 вода /нафта,,от елитните бензиностанции,,не ми се мисли кво ще стане ,,ако стане тоз гаф....,,нямя установен случай за сега,, на ОМВ, ШЕЛ, КУКОИЛ...

Коментар

За хората от Плевен,не си зареждайте на екото което в на излизане от Плевен за Ловеч!Равносметката след 50км е много главоболия,минаване на 50 км за 5 часа,бензинова помпа,с работата отиде на 215 лв.,бензинов филтър и висене като малоумник по автосервизите,сега зареждам само от Ромпетрол,който е до циментовият завод,колата върви на пушка,за 1000 км ми изгори 50 литра,1 резервоар,с 4 чпвека и багажа,повече от 130 не съм я карал,напълних я до преливане,занулявам и газ по южна България.Вече 2 месец зареждам от там и меко казано съм очарован,доволем съм от тези горива,чел съм в vw форума че горивата им идвали директно ор Румъния,това не знам,аз лично съм доволен засега,не се знае и тях кога щв ги хване ганйовщината

Поздрави.

Костадинов

Коментар

Имам един познат, голям маниак на тема пазене и гледане на автомобили, (скъсвал съм се от смех с него). Той има три баничарки Рено Канго, един път може би преди около година, тъкмо си беше купил последната нова от магазина, не помня как се озовахме заедно и трябваше да отидем до някъде. Спира той на един Шел, за да зареди, гледам го аз отваря багажника и вади една фуния с много ситна цедка. Питам го аз, за какво ти е тая фуния, а той казва, как за какво нали ще зареждам, от което аз започвам да се смея и да го базикам. В последствие след като зареди 40л бавно бавно през фунията, може би за около 10 мин, за моя огромна изненада в нея остана около 200-250 мл. вода, направо не можах да повярвам. Онемях, като тръгнахме ми каза, че това което сега е задържала фунията е нищо на фона на друго негово зареждане на друга бензиностанция, когато два пъти спирал пистолета, за да изсипва почти пълната с вода фуния. От тогава започнах да гледам много съмнително и всеки път като зареждам се сещам за този случай и се чудя какво ли влиза в моя резервоар, но така и не съм си купил фуния, за да правя като него, но за сметка на това през 2-3000км си източвам горивния филтър и винаги има какво да изтече
                  Не знам какво да кажа за горивата, които сипваме в нашите двигатели, сигурно не им е лесно и на тях, но факт е че това е пълна боза и качеството му е отвратително.
                  LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                    След като в нафтата има вода, не е ли добре да се добавя малко спирт,...?
                    Не! Този номер минава само на бензиновите карбураторни двигатели. За инжекторните не е фатално, но ще киха повече, отколкото без спирта.

За дизела, обаче, спиртът от водата много не се различава. Ако в спирта има вода, няма да е склонен да се смеси с нафтата. Попаднал като емулсия в двигателя, ще доведе до много "твърда" работа (забавя самозапалването на горивната струя - все едно, нафта с много ниско цетаново число), също като водата. Пораженията върху горивната система също ще са сходни на тези от водата.

Коментар

Идея нямам как е горивото в БГ само знам, че това с фунията работи та се къса. Понякога ми се налага да зареждам от места в сравнение с които БГ бензиностанциите са като аптеки. Фунията на линка долу работи, вода и боклуци остават на дъното. Не мога да дам научно обяснение защо водата не минава през 74 микрона решетка, но наистина отделя водата от нафтата. По въпроса за филтри брат ми беше писал в Мерцедес форума някои неща. Не знам от къде могат да се закупят такива неща в БГ, само знам че ако не съм ги ползвал досега да съм се удавил някъде / зареждаме лодки с дизелови мотори/. Успехи с горивата и дано тая простотия в България най после спре.

http://www.westmarine.com/webapp/wcs...8&classNum=219

http://www.mercedes-club-bg.com/foru...topic=3583&hl=
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Писателя горе е брата или капитана от темата долу.Аз от нямане какво да правя сам писал и онова с филтрите,че и това долу със снимките.Може да се види фунията за пречистване.И здрасти на форума,така сте се окопали,че човек ред няма как да драсне,добре че съм мераклия.

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=13642
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Прибирам се значи, и на една малка газстанцийка до Созопол спирам да си ДОпълня газеничето на Витарката. Бях сигурен, че има поне 5 литра газ, а тя е 30 литрова и едвам с напън събира 23. Гледам човека сипва и почва да показва на колонката 24, 25, 26...Като стигна 30 му казах да спира и си тръгнах. Тръгнах си щото жената беше с мене и не обича скандалите, пък и ме чакаха към 500 километра, иначе щях да си "търся правата". А един приятел имаше проблем с дизелов резервоар пълен с вода. Ако тогава бях прочел тази тема щях да знам от какво е, а ние стигнахме до извода, че някой му е я сипал да му направи мръсно. Вече ще знам...

Коментар

Не казвам, че по газстанциите не са измамници, но има една хитрост която прилагат много често, тъй като газта не е течна те умишлено вдигат налягането на помпата и напрактика вкарват по-голямо количество газ, просто е трябвало да видиш налягането на манометъра, ако не се лъжа трябва да е 8 атм, но съм виждал да показва и 12 атм. Разбирасе така е опасно, но ако след зареждането тръгнеш на дълго няма проблем, това е една от причините ако искате за засечете точно колко гори колата ви на газ, да заредите на една и съща газстанция, за да е точно.
                            LZ1PER

Коментар

От където и да се зарежда има проблеми. Нямало е голяма верига която да не е направила гаф, за малките бензиностанции направо не ми се говори. Наи малкото дори ида няма зложелателно действие самите филтри на цистерните и на бензиностанциите не се сменят а и на повечето персонала само се подписва че е направил необходимите профилактики а даже не е излязал от топлата стаичка да се изцапа.

Коментар

От къде може да се закупи подобна фуния или филтър за да се отдели водата от нафтата?
                                TЛК 80-4.2ТД
                                ТЛК 73-2.4ТД
                                ...................

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X