Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безопасно ли е горивото по бензиностанциите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Безопасно ли е горивото по бензиностанциите

аджеба щом са градски легенди(някой късметлия така се изказа по горе)защо май месец на бензиностанцията на Лукойл в Габрово тая до текстилния техникум се наредиха над 20 автомобила с вода ?
    после се оказа че цялата цистерна за автогаз е пълна с вода
    и защо пак в Габрово всички таксита си пазят бележките от зареждането ?
    отговор - за да могат да докажат от къде са ги напоили
    BMW X6

Коментар

някой знае ли , има ли разлика наистина между Премиум дизела на OMV и Спринт дизела им????? разликата в цената хич не е малка ..

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
        някой знае ли , има ли разлика наистина между Премиум дизела на OMV и Спринт дизела им????? разликата в цената хич не е малка ..
        Казва ли ти някой и смееш ли да питаш! Преди имаха обикновен дизел и по-скъпия "Спринт". Неотдавна отведнъж обикновеният изчезна, "Спринт" стана "евтиния", а се появи "Премиум", дето бил отговарял на Евро 5. Ама дали е така или просто са сменили етикетите и цените ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Спринтера в България ми харчи 10 на сто където и да сипя.В чужбина дори и Румъния расхода пада на 9 и колата променя звука на двигателя.В България го промена по същия начин само когато му сипя V power на Шелл.А за бензина нашия 98 се равнява на тамошния 95 просто се мери по различен начин колкото и да не го обявяват.

Коментар

Да споделя и аз, понеже и на мен ми писна да ме баламосват(визирам големите вериги бензиностанции). За качествата на дизела съдя по това, как ми пали сутрин колата, особено през зимата. Алпийски и не знам какъв си "зимен" дизел, които са по скъпи с 10% ми замръзваха и запушваха грубия филтър при същата температура, както и обикновения. Говоря за по-миналата зима, че предишната бях "на юг" и не знам какви са били температурите тук. Извода ми е, че няма смисъл да се набутваш, (не)качеството е едно и също...
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

питах на OMV каква е разликата всъшност и човекът на колонката обясни , че Спринта е с 30% сяра , а Премиума с 10% сяра. кой знае

Коментар

Сигурно е искал да каже 0,3 и 0,1 % сяра, или 0,03 на 0,01 , може дори и по малко, не съм сигурен, но чак пък 30% .

Коментар

Първоначално публикуван от Цанко Преглед на мнение
                  Сигурно е искал да каже 0,3 и 0,1 % сяра, или 0,03 на 0,01 , може дори и по малко, не съм сигурен, но чак пък 30% .
                  Не си е научил урока някой юнак.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз знам че в горивата на Нефтохим има десет пъти повече сяра от горивата произвеждани от рафинерията в Солун.
                    Само ЕКО петролиум внася от Гърция а ОМВ чат пат от Румъния. Другото всичко е от Лукоил. Шел блъскат добавки.

Коментар

Аз зареждам само от ОМВ и ЕКО-то да чукнем на дърво досега не е имало проблем.Преди години брат ми работеше в ОМВ и ми каза че тогава контрола е доста строг ( тогава!!!).Колонките можело да се бъзикат но с стотинка две, което си е перо при продадено 20 тона гориво.Сега на леката кола сложих метан и на всяка станция зарежда различно, то не е налягане не е чудо.Ама така е в Булгаристан-вода в дизела, ниско октаново число в бензина,спестени съставки в антифриза и господ знае какви л**на в маслото. Се ла ви.
                      Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                      Това е положението.

Коментар

Горивото от Лукойл е с 50 ppm сяра. Демек 50 килограма сяра на 1000000 килограма дизелово гориво. За 1 кг. дизел се получава 0.00005 кг. или 0.005% сяра, но и това е много за европейските стандарти. Сега, ако знаехме и плътността на дизела можехме да видим колко сяра има и в 1 литър, ама не си спомням колко беше
                        Последно редактирано от VAZil; 01-09-07, 11:32.
                        4x4=16

Коментар

принципно се чудех дали си струват тия 15-20 стотинки повече за литър??? ако разликата е невидима , тогава и Спринта ми върши работа

Коментар

Аз веднъж патих от Лукойл- бензин А95Н, заредих пълен резервоар и някъде ми се изгубиха 100тина коня от мощността...бях като каруца цял резервоар.

Сега зареждам от Apet (O5) и нямам гиржи. Много съм доволен от горивото (макар обслужването често да е под всякаква критика).

Коментар

Всъщност, безобразията по бензиностанциите се вършат от персонала.
                              Всяко занижение на контрола, и зулума е задължителен.
                              В момента Лукойл и Петрол, водят някаква си вътрешна битка, едните са червени, а другите червени със синьо ромбче. Резултата е, че и двете стриктно си контролират персонала, и там " хитростите " са най редки.
                              В момента, за по нататък не знам.
                              Това да продаваш една и съща стока разделена, на " по големи домати, и по малки домати " е класическа маркетингова грешка, която всяка баба от женския пазар, знае.
                              Очевидно продавачите на дизел, не я знаят. Трябва да въведат, някакъв цифров еквивалент по аналогия с октаните при бензина.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                                При същия въпрос ми отговориха така:
                                -По -малко съдържание на сяра по-високо ааа...цетаново число/ако това беше занафтата/ На мен засега ми харесва как върви с него Джипката от OMV.
                                Land Rover Discovery:
                                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X