Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна ел.лебедка - мнения моля.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мобилна ел.лебедка - мнения моля.

Първоначално публикуван от joro_c Преглед на мнение
    ...
    Мотора на резачката ми е 3.6 кс., почти двойно на всеки ел.мотор на стандартна лебедка. ...
    Чак от всеки ... На тия от 2000 либри за АТВ може, ама от 6000 нагоре електромоторите са им с 4.8 и нагоре кончета.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Защо направо не вземеш редуктор от някоя лебедка, при 5-6000 оборота ще ти трябва много сериозно предавателно число. Едва ли да направиш 3-4 степенен планетен редуктор ще е по-евтино от една лебедка с изгорял мотор, че дори и от нова.
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Чак от всеки ... На тия от 2000 либри за АТВ може, ама от 6000 нагоре електромоторите са им с 4.8 и нагоре кончета.
        Това е хускварна 365 ако не се лъжа и е 4.6 кс.
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Не съм голям разбирач на тези неща, но за около 4 К вата-трябват над 300 ампера при 12 волта.
          И това няколко минути.
          Каква е тази жица?
          Какви са тези акумолатори, на моя 72Аh пише мах 250А !
          Пък какво ги и захранва, генераторите са доста по-малко !
          Първоначално публикуван от travelling;
          Защо направо не вземеш редуктор от някоя лебедка, при 5-6000 оборота ще ти трябва много сериозно предавателно число. Едва ли да направиш 3-4 степенен планетен редуктор ще е по-евтино от една лебедка с изгорял мотор, че дори и от нова.
          Изхода към веригата в никакъв случай не е 5000-6000 об. Сигурно си има вътрешен редуктор. Върти ми се нещо като 180 оборота на веригата за рязане.
          И аз мислех нещо втора ръка, ама не направо готов редуктор.
          Нали виждаш капака на ремъка за предаване. Трябва да стане нещо с подобна форма. Мирише ми на едно малко колело към двигателя, едно сдвоено в средата и едно голямо към ролката на въжето-дава към 150- 200 пъти редукция.

Приемам всякакви идеи. До лято има време.

Коментар

Ето данни на лебедка 9000Lb

EW-9000
            Сила на опън: 9000 lbs. (4080kgs) на първи ред
            Електромотор: 6.6HP
            Управление: кабелно, 12'(3.7m)
            Редуктор: планетарен
            Предавателно отношение: 172.8:1
            Заключване: със зъбчатка
            Спирачка: автоматична – в барабана
            Размери на барабана: Диаметър 2.52” (66mm) Дължина 8.82” (224mm)
            Стоманено въже: 94', 21/64” (28.5m, 8.2mm) Водач: в комплекта - ролков
            Безжично дистанционно управление: в комплекта
            Препоръчителен акумулатор: 650CCA Захранващи кабели: 25mm2, 72” (1.83m)
            Цвят: Черно/тъмно сиво
            Тегло: 80.5 lbs. (36.5kg)
            Размери: (L x W x H) 22” x 6.3” x 8.1” (557 x 160 x 205mm) Монтаж: 10.00” + 0.015” x 4.50” + 0.010” (254.0mm x 114.3mm)

Коментар

Изхода към веригата си е 6500 оборота, веригата се върти с 20 метра за секунда по споме.
              "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

И аз каквото съм отварял директно на коляновия вал е веригата .

Между другото лебедката за джип ли ти трябва или за прасе ?
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                  Ето данни на лебедка 9000Lb

EW-9000
                  Сила на опън: 9000 lbs. (4080kgs) на първи ред
                  Електромотор: 6.6HP
                  Управление: кабелно, 12'(3.7m)
                  Редуктор: планетарен
                  Предавателно отношение: 172.8:1
                  Заключване: със зъбчатка
                  Спирачка: автоматична – в барабана
                  Размери на барабана: Диаметър 2.52” (66mm) Дължина 8.82” (224mm)
                  Стоманено въже: 94', 21/64” (28.5m, 8.2mm) Водач: в комплекта - ролков
                  Безжично дистанционно управление: в комплекта
                  Препоръчителен акумулатор: 650CCA Захранващи кабели: 25mm2, 72” (1.83m)
                  Цвят: Черно/тъмно сиво
                  Тегло: 80.5 lbs. (36.5kg)
                  Размери: (L x W x H) 22” x 6.3” x 8.1” (557 x 160 x 205mm) Монтаж: 10.00” + 0.015” x 4.50” + 0.010” (254.0mm x 114.3mm)
                  Изненадващо за мен, ама няма какво да кажа.
                  Ще трябва да се намали скороста на въжето в този случай(при 200 пъти редукция от 6000об/мин и обиколка 30см, излиза към 9 м/мин)

Би ли ми казал, колко време реално може да работи такава лебедка.
                  По сметки излиза така.
                  Акумулатор 100Аh дава 100 А за 60 минути.
                  Ако нещо черпи 600 А , след 10 минути няма акумулатор.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    И аз каквото съм отварял директно на коляновия вал е веригата .

Между другото лебедката за джип ли ти трябва или за прасе ?
                    Ми, надявам се да направим тестовете на твоя джип , че си местен.
                    Пък , ако го изтеглим -прасето от теб.

Коментар

Черпи от 70А до 400А зависи какво теглиш с нея и на кой ред въже. Разгледай тук http://t-max.vromos.com/winches.htm има файлове с консумацията на ток според натоварването. За акумулатора донякъде си прав, почти всички го пренебрегват и при монтаж на лебедка не го сменят с усилен такъв. А 10 минути си е бая теглене с лебедка трябва да се вадиш от някой кратер, в повечето случаи ти трябва метър два за да захапят гумите.

Коментар

По сметки излиза така.
                        Акумулатор 100Аh дава 100 А за 60 минути.
                        Ако нещо черпи 600 А , след 10 минути няма акумулатор.
                        Това са много криви сметки. Оловните акумулатори посмъртно не могат за 1 час да отдадат повече от половината си капацитет.

Ако от 100Ач нещо черпи 600А, с обикновен стартерен акумулатор имате на разположение около 2-3 минути. С тягов - може би 6 минути. И всичко това - ако е зареден напълно - рядко явление в обикновените автомобили.

Коментар

Яворе(надявам се, че мога да се обръщам така), хайде помогни и по въпроса с либрите на лебедките.
                          Нещо не вдявам , пък бях добър на времето и по математика и физика.
                          Мярката за сила не е в либри(кг.). Кво значат тия пусти либри на лебедките.

Простата сметка е такава.
                          1 кс(HP) е 550lb преместени на 1 фут за 1 сек.
                          4кс = 2200 либри на 30 см за 1 сек. или на 18м за 1мин
                          т.е. за преместване на 8800либри с 4кс - вдигаш 4.5м/мин .
                          Такава ли лебедка се пише 9000 либри?

Коментар

За прасето не си ме разбрал, един приятел ловджия търсеше мобилна лебедка , за да може да извади над 100 оки прасе от някое дълбоко дере и тази концепция е идеална за целта, понеже не ти трябват акумулатори и ресурса с туба бензин е голям . Иначе аз нито съм ловджия , нито гледам прасета . За моя джип реших проблема така
                            http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=112689
                            Ако икаш звънни ми да пием кафе и да си говорим за лебедки
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Яворе(надявам се, че мога да се обръщам така), хайде помогни и по въпроса с либрите на лебедките.
                              Нещо не вдявам , пък бях добър на времето и по математика и физика.
                              Мярката за сила не е в либри(кг.). Кво значат тия пусти либри на лебедките.

Простата сметка е такава.
                              1 кс(HP) е 550lb преместени на 1 фут за 1 сек.
                              4кс = 2200 либри на 30 см за 1 сек. или на 18м за 1мин
                              т.е. за преместване на 8800либри с 4кс - вдигаш 4.5м/мин .
                              Такава ли лебедка се пише 9000 либри?
                              Чакай чакай ти съвсем се "омаза" конските сили са на ел. мотора, либрите са теглителното усилие на барабана те са различни при различните редове на въжето, колкото по-близко до барабана толкова по малък диаметър е той и съответно повече "дърпа" лебедката и по малко ток "яде" скоростта на издърпване също се променя в зависимост на кой ред е въжето пак функция от диаметъра на барабана. Всичко е в редуктора там трябва да се заиграеш ако нямаш изискване за бързо навиване на въжето предвиждай голяма редукция и няма да тормозиш двигателя. Някой спомена и вариант да ползваш стандартна лебедка с изгорял ел. мотор, най-добре според мен.

Коментар

Нямаше лошо чувство в отговора ми.
                                И сам да си прочетеш писаното, ще видиш, че на пръв прочит звучи подигравателно.
                                Просто влязох в тона, който разбрах.
                                За лебедката-просто много рядко правя нещата по традиционния начин, ако има и друг и виждам предимства в него.
                                За моторната лебедка, смятам,че ще има много предимства.

Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X