Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна ел.лебедка - мнения моля.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мобилна ел.лебедка - мнения моля.

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
    Чакай чакай ти съвсем се "омаза" конските сили са на ел. мотора, либрите са теглителното усилие на барабана те са различни при различните редове на въжето, колкото по-близко до барабана толкова по малък диаметър е той и съответно повече "дърпа" лебедката и по малко ток "яде" скоростта на издърпване също се променя в зависимост на кой ред е въжето пак функция от диаметъра на барабана. Всичко е в редуктора там трябва да се заиграеш ако нямаш изискване за бързо навиване на въжето предвиждай голяма редукция и няма да тормозиш двигателя. Някой спомена и вариант да ползваш стандартна лебедка с изгорял ел. мотор, най-добре според мен.
    Ти пък ся.
    Омазал съм се. Чушки.
    Нали го пречупих през скороста, която се определя от редуктора и барабана.
    Сметнах ти , че за да издърпаш 8800 либри със скорост 4.5м/мин ти трябват 4 кс, както и да си реализирал силовото предаване.

Коментар

Първоначално публикуван от joro_c Преглед на мнение
      Ти пък ся.
      Омазал съм се. Чушки.
      Нали го пречупих през скороста, която се определя от редуктора и барабана.
      Сметнах ти , че за да издърпаш 8800 либри със скорост 4.5м/мин ти трябват 4 кс, както и да си реализирал силовото предаване.
      Абе имаме и там разни механични загуби от редукцията, но сега като препрочетох какво си ми написал те разбрах.

Я кажи каква е целта какво ще "дърпаш" с лебедката, може да има и по-лесен вариант.

Коментар

Жипката бре.
        Ама от всякъде. Кеф ти напред, кеф ти на страни, кеф ти назад.
        И от време на време може и някое дръвце(голям труп от дере)
        И като имаш в предвид, че си я носиш в багажника и си имаш резачка- кво повече ти трябва.

Ако ми е вярна сметката, скороста и фунционалността напълно ме устройват.

Коментар

На първо четене.
          За резачката добре, искаш тя да е функционална, махаш веригата и монтираш двигателя на лебедковия механизъм?
          Добре като идея но е много трудно такава конструкция да ти вади колата от гнязтта. Няма да можеш да я застопориш, все ще иска да се върти и измества, има едни мобилни малки лебедки 3000Lb бяха и точно поради тази причина не можаха да се наложат. Трябва да се помисли и за някакви точки за бърз монтаж на устройството, даже имам такива разрови се в сайта който ти дадох, ама с двигателя май ще е трудно. Отделно че ще се получи доста тежко и иска да гледам като си закъсал в кал до кокалчетата как ще излезеш от колата да изкараш от багажника тия 30-40 кила и да ги монтираш някъде по колата.

От друга страна няма невъзможни неща и може на теб да ти е кеф

Коментар

Уф. Карането на джип на лебедка, лъскавите картинки от английската железария, и ония сметки, нямат нищо общо.
            Не знам какво е "мобилна лебедка". Ако е битов моторен трион с макара вместо веригата, то няма нищо общо с джиповете. Произвежда се за опъване на трамвайни жици, не за офроуд.
            Ако се каните да висите на лебедката с угаснал двигател - нямате и две минути, даже джипа да не е потънал наистина. Ако акумулатора го е отнесъл преди мотора да угасне - ще убиете и него, та чак може да избухне. От празния ход на лебедката.
            Ако се каните да смятате колко ще я натоварите - съвсем смешно. По фасадата на блока може да я използвате вместо хаспел - няма ядове. Ако джипа ще бута с нея цялото блато, или всичкия сняг на Витоша - нямате входните данни за сметките. Както нямате и лебедка - изгоряла е. Все едно какви либри пише на табелката.

Коментар

Само да вметна, че моторните триони работят с обороти на двигателите около 12 000.
              Това за правене на сметките при евентуален старт на проекта.

Иначе и на мен ми се върти подобна идея-двигател от резачка сложен на мястото на изгорял електромотор на обикновена електрическа лебедка. Така получаваш независимост от акумулатор и основен двигател.
              Остава въпроса обаче как ще опазиш този двигател от калта и водата.
              А също и разликата в оборотите на двата вида двигатели. Както казах по-горе тези двигатели се въртят с големи обороти.
              С какви обороти работят електромоторита на лебедките?
              Яворе?
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                С какви обороти работят електромоторита на лебедките?
                Яворе?
                Няма такива характеристики има само мощностите им!

Коментар

С матор от резачка нищо няма да стане, те освен че са бързо оборотни са с центробежен съединител, който запецва, при изхабвяне на веригата на триона, камо ли да тегли 2-3 тона от калищата. Има такава, продава се в България, но става въпрос за съвсем друг матор....
                  Ето........http://www.portablewinch-bg.net/index.php?p=intro
                  И то този вариант може да помогне на някое самурайче, но в никакъв случай няма да изкара моя драхстер от батаците, но предлогам че има и по големи.......Основното преимущество е че се мести където искаш...........
                  Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Първоначално публикуван от EU_BG_akademika Преглед на мнение
                    С матор от резачка нищо няма да стане, те освен че са бързо оборотни са с центробежен съединител, който запецва, при изхабвяне на веригата на триона, камо ли да тегли 2-3 тона от калищата. Има такава, продава се в България, но става въпрос за съвсем друг матор....
                    Ето........http://www.portablewinch-bg.net/index.php?p=intro
                    И то този вариант може да помогне на някое самурайче, но в никакъв случай няма да изкара моя драхстер от батаците, но предлогам че има и по големи.......Основното преимущество е че се мести където искаш...........
                    Не си прав и за двете според мен.
                    Още важи онова за лоста и опорната точка . Всичко зависи от скороста на въжето.
                    Пък за съединителя - щом ония от снимката са го направили и друг ще може. Все пак е направено да може да се предава всичката мощ на мотора към веригата.

Само не ми излиза сметката - как постигат 1136 кг с 18м/мин с 2.5 кс, когато на математиката и трябват 4 кс за подобна скорост.

Коментар

• От: Мобилна ел.лебедка - мнения моля.

Не си прав и за двете според мен.
                      Още важи онова за лоста и опорната точка . Всичко зависи от скороста на въжето.
                      Пък за съединителя - щом ония от снимката са го направили и друг ще може. Все пак е направено да може да се предава всичката мощ на мотора към веригата.

Само не ми излиза сметката - как постигат 1136 кг с 18м/мин с 2.5 кс, когато на математиката и трябват 4 кс за подобна скорост.
                      Дума да няма, че може да се направи, аз казвам за бензинопилите, там съединителя е в маховика, неможе да се ползва за друго, а иначе има универсални матори 4т от 2.5 та чак до 25кс, можеш да го изшиеш където си искаш.............

Коментар

... Само не ми излиза сметката - как постигат 1136 кг с 18м/мин с 2.5 кс, когато на математиката и трябват 4 кс за подобна скорост.

Няма как да ти излезе сметката. Тези 18 м/мин, дето ги дават за варианта с по-големия барабан, НЕ са за теглене на товар, а са максималната скорост на въжето. А тя се постига при работа с товар = 0.
                        Освен това, максималната теглителна сила на този вариант (с 85-мм барабан) не е 1136, а едва 614 кг.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

В края на краищата, човек като има желание, ето какво може да си направи сам........

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

Коментар

Това предавателно отношение 1:200 ... ако посмятаме загуби, да не се окаже, че 3 коня няма да стигнат само за тях?
                            Едно е да имаш 400 или 700 оборота в минута от двигателя (съмнява ме ел.моторите на лебедките да правят повече), друго е 6000 или 12000.
                            По груба сметка ще ти трябва поне 4 стъпален редуктор, което не ми изглежда добра идея.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Т... 400 или 700 оборота в минута от двигателя (съмнява ме ел.моторите на лебедките да правят повече) ...
                              Всъщност оборотите на двигателя на ел. лебедката са към 6к
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

6k на празен ход или под товар?
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X