Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водач за въже при вътрешен монтаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водач за въже при вътрешен монтаж

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    ... При мен е по лесно да я сложа вътре отколкото отвън. Сухо, чисто и не пречи. Широко. Само за миене въжето трчбва да се размотава, което не е проблем мисля. ...
    Освен че е сухо и чисто, много важен плюс на този вариант е, че не слагаш едни 40 кг да ти тежат най-отпред пред предния мост.

Само имай предвид, че е много важно точно да се подбере мястото на лебедката. Иначе може да има проблеми с правилното навиване на въжето.

Консултирай се с колеги, които вече са правили такъв монтаж - примерно Иван Маринов или Христо Ламбрев
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Имам 1м. свободно въже точно преди лебедката. Мисля, че е достатъчно?
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Ако лебедката е много навътре, вече не виждаш барабана. И все едно не можеш да нареждаш въжето през тоя клюз. Той трябва да е точно по средата на макарата, срещу долния и край. Колкото по-голямо е разстоянието между нея и клюза, толкова по-уверено то ще се самонарежда. Не съм сигурен че 1 метър стига за 10 милиметрово въже. Заради това ще е хубаво да оставиш на нея примерно 20 метра, останалите 10 да ги направиш на удължител. За да е сигурно че навитото как да е въже няма да изкърти разпорките на страниците.
        Освен това, правилното място на въжето е по средата на колата, не в единия край. Ще я върти и може да я обърне.
        Ами ... Когато купуват по много, хората вече вземат проба и я носят за анализ. Ментета, измами ... Белким знаят кой чугун каква марка е. Избеленият наистина е по-светъл от простия сив, прилича на сурово желязо. Понеже не се сещам от какъв пък автомобилен чарк да вземеш толкова голямо парче.

Коментар

Готовите чугунени водачи са скъпи или неподходящи за конкретната ситуация?

Коментар

Къде навътре бе Стефане? Слагам я зад седалката на навигатора, вътре в купето, фиксирана за шасито. Като Каменица. На една ръка растояние.Въжето влиза пред краката на навигатора. Слагам степенка да не го гази и готово. Всичко се вижда, има достъп, има място и за ремонт и за подреждане и за чистене.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
              Просто намери избелен. Ако изобщо е по-скъп, ще е стотинки. Той и не се троши толкова лесно от удари.
              Избелен чугун би трябвало да означава с циментитна повърхност, от която бягат всички поради чупенето на инструменти при механична обработка. Занаятчийски казват "бял чугун" и на такъв с хром. Той е много абразивоустойчив, но пак много, ама много трудно се обработва. Тези чугуни може би ще се търси ефекта на това, че са твърди и ако са гладки ще се пързаля въжето, но за да станат гладки ще е голям зор.
              Аз мисля, че най добрия вариянт си е сив чугун. Лесно се лее, обработва , а и графита ще смазва въжето.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Днес попитах на две места за чугун. Няма и никой не знае къде може да се намери подходящо парче. Ако някой може да помогне ще съм благодарен.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Ползвай синтетично въже, прекарай го през алуминиева тръба която лесно можеш да оформиш на края като водач за въжето.

Коментар

Днес попитах на две места за чугун. Няма и никой не знае къде може да се намери подходящо парче. Ако някой може да помогне ще съм благодарен.
                    В Асеновград леят чугунСобственика ми е познатДругата седмица ако искаш ела и ще отидем до фабриката да си избереш

Коментар

Къде навътре бе Стефане? Слагам я зад седалката на навигатора, вътре в купето, фиксирана за шасито...
                      Вальо, това не значи ли монтаж на греда, или плоча върху рамата? Ами тунела? Скорости, раздатка, кардан? Ако ще е вътре, мястото е в задния край на рамата.

Коментар

Не. Избеленият чугун е грубо казано с намалено съдържание на въглерод. Изглежда по бял от обикновения, затова така се и казва. Леенето му вече е проблематично, но пък може да се удря, и даже кове без да се пука и чупи като тънколивкия сив. Не е крехък като него, но и още не се гъне като стоманите. Реже се като простите меки стомани - много технологично.
                        Не знам кой прави двойка пластмасово въже - алуминиев клюз. За мене е несериозно. И въжето ще се стопи, и клюза ще се прореже.

Коментар

А провери ли в "Ангел Стоилов" на Рогошко шосеЧугун съм вземал и от "Димет" в Асеновград. Успех.
                          0887632135-Краси

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            ... Не знам кой прави двойка пластмасово въже - алуминиев клюз. За мене е несериозно. И въжето ще се стопи, и клюза ще се прореже.
                            А какво да сложиш като си със синтетика?!? За две години използване на синтетично въже с алуминиев водач нито въжето се е стопило, нито водачът се е нарязал.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

На "аватара" имам поне километър синтетика и поне 20 алуминиеви водача. Работи безотказно. За да се топи my трабва скорост, за да го пререже трябва да опънете 3 милиона лебедки.
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                                В Асеновград леят чугунСобственика ми е познатДругата седмица ако искаш ела и ще отидем до фабриката да си избереш
                                Ще се обадя.
                                Сега се боря с чертане на стойка за монтаж. Искам да я направя като хората. Намерих стойки за всякакви джипове на смешни цени, но за Г класа вътре-ядец. Брони за кво ли не, със и без стойка за лебедка, за мене oIo.

Не се налага да огъвам водещата тръба но искам да има растояние от водача до тръбата 15 см. Там ще сложа парче за почистване. Макар и повърхностно се надявам да върши работа.

За синтетика ще сменям водача. Смятам да бъде вложка. Като стане ще снимам.
                                Поздрави на всички.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X