Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водач за въже при вътрешен монтаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Водач за въже при вътрешен монтаж

Цяла вечер търся и не намерих та моля за съвет.
    При вътрешен монтаж, за стоманено въже какъв водач е най добре да се сложи, чугун, пластмаса някаква, бронз или къси ролки. Говоря за водача на бронята отпред. Колко да са радиусите на водача и отвора. Има ли някакви правила за различните материали.

Благодаря предварително.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

До: Водач за въже при вътрешен монтаж

По-скоро чугун. Това е материалът, който се използва за водачи за стоманено въже (освен ролковите). Пластмаса изобщо не мога да си представя за тази цел.

Виж как го правят хората

Ние не сме неутрални!

Коментар

Чугун.

Коментар

Сив чугун. Но по моему май е по-добре избелен ковък.

Коментар

Чугун лесно. От опит да кажете, голяма ли е разликата в износването при чугун и ролки и има ли смисъл да се занимавам да мисля за ролки.

ПП Чавдаре, тия са прежалили всичко за да спечелят. Аз на състезание няма да ходя. На мен ми трябва нещо добро, и здраво което да скапва въжето най малко. Естественно, че няма да сложа водач за 500 лв при цена на въже 150 но нека да е премерено.
          Благодаря за отзивчивоста.
          Последно редактирано от drukman; 28-01-09, 00:05.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Ролките понякога защипвали въжето, чугунените не. Аз май предпочитам чугунен. Като форма може да е едно към едно с алуминиев за синтетично въже.

Коментар

Не е речено че ролките са по-добри от това. Особено като се изкъртят.
              Избеления чугун не е много твърд, по-скоро той се прорязва от стоманеното въже, отколкото то да се изтрие. А бронза ще се нареже веднага.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Не е речено че ролките са по-добри от това. Особено като се изкъртят.
                Избеления чугун не е много твърд, по-скоро той се прорязва от стоманеното въже, отколкото то да се изтрие. А бронза ще се нареже веднага.
                Дали ще се скапе фтулката ми е все едно ако е бронз или чугун щото са ефтини. Ще си направя няколко. Кое скапва въжето по малко? Мога и тефлон да сложа но не знам дали ще издържи.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  Чугун лесно. От опит да кажете, голяма ли е разликата в износването при чугун и ролки и има ли смисъл да се занимавам да мисля за ролки.

ПП Чавдаре, тия са прежалили всичко за да спечелят. Аз на състезание няма да ходя. На мен ми трябва нещо добро, и здраво което да скапва въжето най малко. Естественно, че няма да сложа водач за 500 лв при цена на въже 150 но нека да е премерено.
                  Благодаря за отзивчивоста.
                  Аз ролки не използвам поради това, че стърчат напред от бронята и бяха първото нещо, което се заравя при преминаване на препятствия. Което, естествено, не им се отразяваше добре и на тях и на практика доста бързо едната от ролките беше блокирала и не се въртеше.

Със стоманеното въже използвам чугунен водач. Срещал съм мнения, че триенето в чугуна износва въжето повече, отколкото ролковия водач и това най-вероятно е така. Само че, по моите наблюдения, стоманеното въже повече си пати при неправилно навиване, когато се получават ей такива поражения.

Снимките на бегачките по-горе съм ти пуснал, просто защото не съм виждал монтиране на лебедка вътре в купето на кола, която не е предвидена за състезания или сериозни заигравки ...

Все ми се струва, че ако няма да се впускаш в по-хард приключения, лебедката ще се използва доста рядко. И в такъв случай не мисля, че ще е от особено значение какъв е водачът.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                  ... Аз май предпочитам чугунен ...
                  Такъв ли си сложил на твоята лебедка?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Ролките му правят лошо на въжето ако не се работи правилно, но просто никога не си застрахован, че нямя цялото усилие да падне м/у 2 от тях и въжето да бъде прищипано. Изкъртените ролки няма да коментирам, че нямам конкретна идея, но звучи много зле. Чугунен водач си трябва. Не се сещам как може да повреди въжето. Въжето по-може да го повреди. Не са скъпи сякаш. Освен това ролките стърчат бая, чугунените са много прибрани и не пречат изобщо.

Коментар

Слагам чугун. Хем е лесно. С4 болтчета на бронята и готово.

Благодаря на всички.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                        Слагам чугун. Хем е лесно. С4 болтчета на бронята и готово ...
                        Болтовете са само 2. Също както и на ролковия водач.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Просто намери избелен. Ако изобщо е по-скъп, ще е стотинки. Той и не се троши толкова лесно от удари.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            ...Аз ролки не използвам поради това, че стърчат напред от бронята...
                            Това и на мен не ми допада...ама хич. Дори мисля да прибера цялата броня малко назад.

..... защото не съм виждал монтиране на лебедка вътре в купето на кола, която не е предвидена за състезания или сериозни заигравки ...
                            При мен е по лесно да я сложа вътре отколкото отвън. Сухо, чисто и не пречи. Широко. Само за миене въжето трчбва да се размотава, което не е проблем мисля.

....Все ми се струва, че ако няма да се впускаш в по-хард приключения...
                            А защо не?
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Просто намери избелен. Ако изобщо е по-скъп, ще е стотинки. Той и не се троши толкова лесно от удари.
                              Стефане, преди няколко дни купувах дурал и трябваше сам да си го позная. В гигански склад по документи има 3 вида но никой не знае кое какво е. Аз от чугун не разбирам. Ще питам за избелен ама дали избелен ще ми дадът?????
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X