Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водач за въже при вътрешен монтаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Водач за въже при вътрешен монтаж

Когато се вдигах на дървото, по водача остана бегла драскотина. Ония канали по дюзата са от юнашко дърпане на колеги на кофти място. Бях се вързал с колан за теглича и дърво на предната гума. Тоя водач е вече на 2 години. Ще кара още но ако падне бих си стръгнал нов....ъъъъ утре. Нищо не се скапва, шума от водача не съм го чувал.

При монтаж с ролки, те се застъпват за да посрешнат тегленето на ляво и нагоре (по диагонал). За да добиеш представа какво се получава, вземи едно меко конопено въже и пробвай. На големия зор стоманеното въже става същото. Винаги ще влиза между лагерите като в ножица.
    Много повече са проблемите от хлабаво навиване и когато при изтегляне не се държи барабана. Остава хлабаво вътре по навивките и ....гледаме снимката на Чаво от предишната страница.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Тцъ, от доста време ел лебедката в тая част на света е само резервна, или са на пто (ком) или на хидравлика, особено на по.тежките джипове, ама там много самураи няма

Те ти картинка и от мен

То не е в темата, ама по снимката да питам:

- това жълтото е пешкира, дето се слага на въжето против удар при скъсване?
      - какво е това спираловидно синьо нещо, на което е закачена жълтата кука?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        То не е в темата, ама по снимката да питам:

- това жълтото е пешкира, дето се слага на въжето против удар при скъсване?
        - какво е това спираловидно синьо нещо, на което е закачена жълтата кука?
        Жълтото е въпросният пешкир да, и нищо че ползват синтетични въжета там е задължителен (ние тука сме по-мъже...)

Пружината е за бързо прибиране на въжето. Навигатора боцка куката на пружината, и докато вече е вътре и се е закопчал лебедката е навила въжето обратно, държи се здраво, а и после също така се откача много по-лесно с пружината.

Преди ползваха едни рога дето се въртят за бързо навиване на въжето, ама това е от времето на бавните ел. лебедки.

Те ти снимка на рогите

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Хитро, хитро...

Благодаря ти.

Коментар

Аз нали съм все не като хората, ще заложа първия път на закалена (50-60HRC) стомана, пък ще видим какво ще стане. Да се пързаля, и да не реже чугуня. Ка ми се види довечера ще се влача някъде из горите...
            Без блокажи си за никъде. :D
            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Я си врътни и една чугунена дюза и ще можеш да направиш тестове на едно и също блато с двете и да видиш разликата. Тъкмо ще докладваш после
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                Аз нали съм все не като хората, ще заложа първия път на закалена (50-60HRC) стомана, пък ще видим какво ще стане. Да се пързаля, и да не реже чугуня. Ка ми се види довечера ще се влача някъде из горите...
                Ти, като виден машиностроител би трябвало да знаеш, че чугуна притежава противотриещи (плъзгащи) качества.
                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Бе то разлика няма да усетя ако и да имам двата м-ала.

Чул съм за мажещите св-ва на чугуна, ама то тук си отива повече към рязане, отколкото плъзгане.

Както и да е, водача с твърдост 55HRC вече е монтиран, въжето е навито, сега ям, че днес немА време. Остава да качна една ламарина под двг и отиваме в гората.
                  Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                    Бе човек, ти вземи му сложи кожуси в кабината, колкото да не ви направи на кайма, както ти каза Моралес още през лятото. А то това отнася и купола на БТР-а като се скъса, мани ги ташаците. Ако още ти трябват, де.
                    Като ти е шумно - надуй радиото, какъв е проблема?
                    Бейй, че се хванахте за тоя шум, бе! Да се не пошегува човек...
                    Моралес не знам кой е, ама не ми е казвал на мен.
                    Не съм сигурен, дали е възможно въжето да направи беля вътре, ако се скъса... Едни две педи са, после влиза под седалката. Както и да се скъса няма откъде да му се вземе дължина та да ме шляпне. Още повече навигатора ще е извън кабината когато лебедката работи, щото седалката трябва да е килната напред, та да виждам лебедката добре. Не знам, дано да не става нищо, и да не си бил прав. Или може би аз не разбирам нещо.
                    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

• От: Водач за въже при вътрешен монтаж

Върнахме се. Живи и цели. Излебедкирахме се 2-3 пъти. Системите работят.
                      Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                        Върнахме се. Живи и цели. Излебедкирахме се 2-3 пъти. Системите работят.
                        Пусни снимки де!С лагерния водач или с дюзата?
                        Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                        Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                        Враца

Коментар

Лагерния водач вече не съществува. Изрязах го с флекса... Сега е стоманена дюза, закалена.
                          Снимки от тегленията няма, че беше късно и тъмно, а и напечено. На първата нужда, докато се нагласихме, джипа трака, трака 10 минути, и взе че изгасна за нафта нещо, че се беше изрепчил много. Ама то всеки е виждал снимки на джип, дърпащ се на лебедка. На нас ни е интересно, че досега нямаме опит в тази дейност. Имам още някои снимки от монтажно естество, може да са полезни на някой, че Вальо с неговите 5 снимки и нито една отдолу си е малко гадаене, и много обяснения по телефона, докато разбере човек къде какво минава.
                          Прикачени файлове
                          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Благодаря !
                            Снимките наистина дават добра представа, кое как е направено и къде е укрепено.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Защо не ти хвана през шасито?
                              Аз лично така правя и мисля че е става по-здраво

Коментар

Ще трябва да дойда да видя на живо монтажа,защото искам да вкарам и моята лебедка вътре.Гледах на Валъо на Приморско,но си трябва залягане. Иначе на Калин от Бяла Слатина на 70ката е монтирана много удачно вътре,но има и заварки по шасито,а аз не ги искам.
                                Мъка ми припада на сърцето,като гледам шарените ми пружинки на 7-8 месеца как от ден на ден лягат все по ниско под тежеста на лебедката и бронята,та затова ще се помъча да ги облекча,като преместя лебедката и акумулатора назад.
                                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                                Враца

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X