Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водач за въже при вътрешен монтаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водач за въже при вътрешен монтаж

Първоначално публикуван от Крум(bizkit_boy) Преглед на мнение
    А ще можеш ли да публикуваш чертежите на стойката за захващане на лебедката?

П.П. Честит имен ден
    Тази стойка има две грешки. Беше прототип. До края на седмицата ще режа нова и ще ги пусна.

Какъв формат е най удобно?
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Формата няма значение. Какъвто ти е удобен на теб. Само пиши с каква програма се отваря. Мерси предварително
      http://ftp.domainbg.com/bizkit_boy/

Коментар

Забравил съм да го пусна и тука. Едното е разкроя от лазера а другото-мястото на шасито.

http://forum.offroad-bulgaria.com/at...6&d=1267087750

http://forum.offroad-bulgaria.com/at...5&d=1267087300

Ако някой може да го направи да се вижда по-кадърно ще съм благодарен......може и бирка да дам.
        ПП Пазкроя е на някакъв CAD.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

От: Водач за въже при вътрешен монтаж

Това е първото ползване на лебедката като задна. Липсата на заден водач доведе до леки повреди на боята по вратите. но не е болка за умиране.
          Чаках по-читави снимки, ама за сега това. Мястото не позволяваше друго решение. Спускането е покрито с шума и няма място за спиране.

Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Ето я и моята версия за вътрешен монтаж на лебедка по модела на Вальо. Общо взето е 1:1 прекопирано от него, с леки изменения (надявам се - подобрения). Днес, привечер, събрах най-после лебедката, след като цял ден днес бях зает с преработването на основата на седалката. Въжето минава идеално, не трие никъде, реди се само. Все пак е добре когато започва нов слой да му се хвърля по едно око и малко с ръка да се насочи, за да започне да се навива хубаво; после то си знае. Излязох, намотах си стегнато въжето на ръчна спирачка, снимах, кефлия, и реших да правя теста за обща здравина на сделаното... Сещам се аз за една снимка, дето Вальо (главния виновник) се е вързал за едно дърво и предницата му е във въздуха... Ще правя и аз така, ама нямам дърво; прикарвам крана над джипа и се закачам за куката. Втренчвам се отпред във водача, който си измислих тези дни, щото съм го заварил за едната планка, на която се държи бронята по принцип, но не е кой знае колко здрава и се опасявах да не поддаде някъде. Почвам да набирам с лебедката. През водача, право нагоре се получиха 90 градуса; джипа взеха да му се обират ходовете, ма те нали големи , така и не отлепи гуми от земята, а белята стана...Въжето се хлъзна малко встрани и част от него се вклини между двата лагера... Стана така, както Качето Русия предположи преди 2 дни, а мен не ми се вярваше тогава... Като правих водача умишлено изместих и четирите оси навън с по 5 десети, та да не трият един в друг лагерите, бе да има луфтец. Само че луфта си стана около милиметър и прецака всичко и сега съм леко бесен на себе си щото съсипах чисто ново въже макар и на метър от края... Чудя се сега как да преработя водача без да го свалям, че съм го заварил... Та, така с моите изпълнения. Това го пиша, да не се прецака и някой друг като мен, че намерих една тема на колега с три лагера под 120 градуса... още по зле... Ето малко материали:
            Прикачени файлове
            Без блокажи си за никъде. :D
            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Цецо, що се опитваш да откриваш топлата вода? Хората в Австралия и Нова Зеландия които карат на състезания са само с вътрешен монтаж. И ползват прости дюзи - или чугуний или халуминт според зависи дали са с стоманено или пластмасово въже. При цена на дюзата от ~20 лв можеш с кеф да я сменяш всеки месец. А те изкарват бая повече
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Цецо, що се опитваш да откриваш топлата вода? Хората в Австралия и Нова Зеландия които карат на състезания са само с вътрешен монтаж. И ползват прости дюзи - или чугуний или халуминт според зависи дали са с стоманено или пластмасово въже. При цена на дюзата от ~20 лв можеш с кеф да я сменяш всеки месец. А те изкарват бая повече
                Не е въпроса за 20те лева, мен кажи речи без пари ми излизат, ама идеята ми е, че има загуби от триене и то не малки по мое виждане, както и прецакване на въжето, макар и минимално от триенето... Отделно, цялото въже ще черни яко от тоя чугун... И ще е по-шумно . Ама като съм такъв тарикат, на ми сега... прецакано въже...

Като се замисля, голямо извращение си е да се теглиш вертикално нагоре с проста дюза (на триене)... Та в тоя ред на мисли, може би водача ако го стесня както си беше по първоначален проект почти да се допират лагерите, и не се правят шашкънии, ще си е добре.

Ето едно клипче, докато бях още на кеф: http://vbox7.com/play:4697ee7bfc
                Последно редактирано от The Bear; 24-10-11, 22:45. Причина: клипче
                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Както и да го стесняваш пак ще е същото, според мен. Тествай де то не пречи.
                  Шум и износване да са ти проблема.
                  Мисълта ми е че ти трябва най-простото и безотказно решение, а износването и триенето са пренебрежимо малки. Затова е от чугун а не от стомана.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Дори плътно един до друг да монтираш лагерите пак ще заклинва при зор, а самите лагери ще имат кратък, но вълнуващ живот. Просто ще се строшат външните черупки. Искаш да работят по начин, за който не са учили - нема да стане.
                    Или дюза или ролкови водачи... Послушай Пепи
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                      ... и прецакване на въжето, макар и минимално от триенето... Отделно, цялото въже ще черни яко от тоя чугун... И ще е по-шумно . Ама като съм такъв тарикат, на ми сега... прецакано въже...
                      За да не се прецаква въжето, си го свали от лебедката и го прибери в някакво калъфче.

Като вземеш да хвърляш лебедки, въжето така или иначе се трие в каквото се сетиш - в кал, в камъни, в дървета. Въпреки това, досега май не съм видял стоманено да се е късало поради протриване.
                      Нищо му няма от чугуна на въжето. Не разбрах по колко лебедки смяташ да дърпаш на ден, та да те притеснява шум от триене на въжето във водача. То лебедката като е една тихичка ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Бе човек, ти вземи му сложи кожуси в кабината, колкото да не ви направи на кайма, както ти каза Моралес още през лятото. А то това отнася и купола на БТР-а като се скъса, мани ги ташаците. Ако още ти трябват, де.
                        Като ти е шумно - надуй радиото, какъв е проблема?

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          За да не се прецаква въжето, си го свали от лебедката и го прибери в някакво калъфче.

Като вземеш да хвърляш лебедки, въжето така или иначе се трие в каквото се сетиш - в кал, в камъни, в дървета. Въпреки това, досега май не съм видял стоманено да се е късало поради протриване.
                          Нищо му няма от чугуна на въжето. Не разбрах по колко лебедки смяташ да дърпаш на ден, та да те притеснява шум от триене на въжето във водача. То лебедката като е една тихичка ...
                          Малка подробност, за който не знае. Китайските чугунени водачи, май ще се окажат стоманени. Наскоро монтирах механична лебедка и правих броня. Отвора на водача, е за стандартна лебедка и идваше доста по-голяма. Пратих клиента да я наварят с чугун, за да дойде размера. При монтажа, пък се оказа, че и отворите не отговарят на моите виждания. Слагам на бормашината и...............стружки по 10 -15 см. Аз такъв чугун не съм вижда. Някой ако е виждал да си каже. Няма скандал за сега, защото още не сме пратили водача за анализ, но и това ще стане. Дано да излезе някакъв специален чугун.
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-10-11, 09:44. Причина: Корекция на цитат
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ще пипам флекса май... Много ме нагазихте.
                            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              ... Хората в Австралия и Нова Зеландия които карат на състезания са само с вътрешен монтаж. ...
                              Малко пресилено твърдение. Не че няма и с вътрешен монтаж, но доста често монтажът е външен с лебедка Warn 8274. Ето малко картинки от състезания
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                                Малко пресилено твърдение. Не че няма и с вътрешен монтаж, но доста често монтажът е външен с лебедка Warn 8274. Ето малко картинки от състезания
                                Тцъ, от доста време ел лебедката в тая част на света е само резервна, или са на пто (ком) или на хидравлика, особено на по.тежките джипове, ама там много самураи няма

Те ти картинка и от мен

Последно редактирано от turtey; 25-10-11, 10:40.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X