Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водач за въже при вътрешен монтаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водач за въже при вътрешен монтаж

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    ... синтетичното въже, се боеше , най вече от слънчева светлина, поряди която старее ...
    По-скоро от триене в камъни, дървета, пръст.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      По-скоро от триене в камъни, дървета, пръст.
      Това е по гадно.

Миг невнимание и го постигнах, макар и не така зверски.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Това е по гадно.

Миг невнимание и го постигнах, макар и не така зверски.
        Това става, когато започнеш да се теглиш, а по-долните слоеве на въжето не са стегнато и правилно навити.
        При твоя монтаж на лебедката би трябвало проблемът да е по-малък, защото въжето е винаги центрирано спрямо барабана.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Това става, когато започнеш да се теглиш, а по-долните слоеве на въжето не са стегнато и правилно навити.
          ...
          Така де.... ама да беше казал по-рано. Редя си я седнал на седалката, ама от де да знам, че началото на тегленето е важно?
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

ППП Яворе, кажи моля, тая синтетика дето я имаш колко е дебела и колко издържа.
            Синтетично въже 10000lb 30m/10mm - 400лв

Аз го ползвам на говедото с 12 000lb лебедка и до сега вече 1г не е имало проблем.

Коментар

Така де.... ама да беше казал по-рано. Редя си я седнал на седалката, ама от де да знам, че началото на тегленето е важно?
              Какво да ти кажа? Тези ситуации ми се струват почти неизбежни. Примерно, дърпаш се един път на лебедка като си развил почти цялото въже. За да се извадиш ти трябва да мръднеш, да речем, метър-два. Останалата част от въжето, искаш-не искаш, се навива по-хлабаво, дори и да си дадеш труда да го редиш. Просто държейки края на въжето с ръце не можеш да осигуриш достатъчно натоварване за да се навие то стегнато.

При следваща ситуация като за лебедка се случва така, че се дърпаш на по-късо въже, отколкото първия път. Да, ама отдолу основата е по-хлабаво навита и въжето под товар се врязва в нея. И на всичкото отгоре, най-често удобните за закачане на лебедката места са встрани от надлъжната ос на автомобила, та въжето започва да ляга косо на барабана и да се събира в единия му край и ... резултатът е на снимката, която си пуснал по-горе.
              Да не говорим, че в някои ситуации въжето може така да се заклини в по-долните слоеве, че единственият начин да го освободиш е да се закачиш някъде, да освободиш съединителя и да дадеш назад.

За да се избегнат максимално такива поражения по въжето си трябва след всяко теглене то да се пренавива, като е добре да става под достатъчен товар. Това обаче означава да намериш подходящо място, да се вържеш и да навиваш като разчиташ на теглото на джипа за създаването на товар.

Ама тази процедура изисква време и обикновено не я правим ...

При вътрешния монтаж на лебедката поне си спестяваш кръстосването на въжето при намотаване.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Здравей, на мен също ми харесва как става. Ако ти трябва някаква помощ съм на линия.
                Поздрави
                ОФА 2.0 Спорт "96
                Боян 0898642831

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                  Синтетично въже 10000lb 30m/10mm - 400лв

Аз го ползвам на говедото с 12 000lb лебедка и до сега вече 1г не е имало проблем.
                  Е тука нещо ми се губи. Тия въжета обикновенно не са в мм. 10мм е м/у 3/8" и 7/16".

ПП Намерих: 3/8" 9.5 мм. 15500 lib. т.е. 5500 lib. резерва.
                  Последно редактирано от drukman; 10-03-09, 12:16.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

За впиването на вьжето в долните слоеве ако не е редено под опьн сьм абсолютно сьгласен.

Риболов на марлин сьс спектра .Реденето става с поне 5 кила опьн като кордата е с дебелината на конец.Не го ли навиеш да стои на "камьк" на макарата се впива само в себе си и се налага да се реже ако имаш време.На 20 кила опьн "аванс"се работи,а на гола рька повече от кило няма как да го опьнеш.

Дан не бьркам темата,но за да пазите спектрата пробвали ли сте с отворени блокове да дьржите вьжето далеч от камьни и дьрвета?
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Е тука нещо ми се губи. Тия въжета обикновенно не са в мм. 10мм е м/у 3/8" и 7/16".

ПП Намерих: 3/8" 9.5 мм. 15500 lib. т.е. 5500 lib. резерва.
                      Не знам къде търсиш и колко е читаво , аз имам това

Коментар

Колеги, давам отчет за свършеното.

След три грешни плочи вече имам монтирана лебедка. Чертежите са на разположение на заинтересованите...
                        Добра работа! Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                          Не знам къде търсиш и колко е читаво , аз имам това
                          Това е за твойто спецификацията. Изрових я от нета. Затова го караш на 12000либри лебедка и не се е скъсало. Има 5500 резерва.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Онова парче чугун свърши ли ти работа то валовете били от темперован чугун

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                              Онова парче чугун свърши ли ти работа то валовете били от темперован чугун
                              Не. Намерих обикновен. Този от коляновия вал беше направо стомана.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

А ще можеш ли да публикуваш чертежите на стойката за захващане на лебедката?

П.П. Честит имен ден
                                http://ftp.domainbg.com/bizkit_boy/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X