Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Накъде ще тръгне джипа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Накъде ще тръгне джипа?

Яворе ... недей, защото ще прекарам въжето от горе ...
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
      Яворе ... недей, защото ще прекарам въжето от горе ...
      става, ма не беше офертата към теб пък за да го прекарат отгоре ще трябва да имат поне 2 здрави точки за опора към рамата за да не смачкат тавана.

Коментар

Колко либри ще е? Сериозен съм.Ще трябва обаче да пратиш и 3 макари с колани щото нямам. Ще си ги платя. И първата опора няма да е отпред, а отстрани.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
          Много весела тема
          Зарадвахте ме много, ако успеете а дръпнете джипа назад без да прекарвате въжето отдолу под купето, ще ви подаря една лебедка за да си я монтирате на задната броня и да не мислите такива сложни варианти.
          Офертата сериозна ли е. Аз приемам, но на избран от мен полигон
          А сега по темата. Скицата е абсолютно коректна от кинематична гледна точка и джипа ще тръгне назад. На теория. На практика трябва да са изпълнени някои условия:
          Макарите трябва да имат минимално триене. Автомобила не трябва да има никакво съпротивление. Точките трябва да са на "идеалните места".
          За да има по голям шанс за реален успех бих предложил: макара 2 да бъде заменена от две отделни макари на нивото на предната и задна част на автомобила, за да има по-малки ъгли. И второ, полиспаста отзад трябва да е по-сложен - примерно 5:1. Тогава има по голям шанс да се преодолее триенето на макарите и системата да заработи на практика.
          За съжаление не мисля че е много използвама, защото в реални условия ако джипа е затънал, допълнителното съпротивление няма да може да бъде преодоляно на практика. Затова и на Явор казах "на избран от мен терен" - пък после както той правилно отбеляза - втора лебетка отзад и нещата заспиват
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            ... За съжаление не мисля че е много използвама, защото в реални условия ...
            В реални условия все още ми предстои да видя джип, разполагащ с количеството инвентар, необходимо за реализиране на такава система.
            Наличието на дори 1 блок (макара) е рядкост, 2 са много голямо изключение, 3 - чудо невиждано ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

... полиспаста отзад трябва да е по-сложен - примерно 5:1. ...

Това е съвсев ново условие на задачата. Направо, съвсем нова задача.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                Теоритично ще помръдне назад..
                Точно така. Ако се пренебрегне силата на триенето. Или въжето, макарите, джипа, лебедката и опорните точки са достатъчно здрави.
                О899 2б2 1З2

Коментар

По първата картинка става. Ако М1 е подвижна, но силата необходима да се премести е по-голяма от тази необходима да се мръдне джипа назад, и по-малка от тази нужна да се скъса рамата. Използваме за М1 например по-голям камък или камион. Така всъщност лебедката тегли М1, но през джипа. Той пък ще мръдне назад. Не мисля, че има практическо приложение освен да се спечели една лебедка от Явор.
                  И да знаете МОЯ Е
                  - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                  - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Теоретично ако джипа се премести с една стъпка (единица) назад въжето ще се отпусне (ще остане да виси с една стъпка), поради системата макари М3, М4 (М4 в случая се явява лост от 2-ри род). Силата приложена от лебетката променя посоката си от макарите М1,М2,М3, а М4 я удвоява. Т.Е. Джипа ще помръдне назад. Това на теория. На практика бих се обзаложил, че ще стане, но не в екстремни условия, т.к. там съпротивлението от триене е много голямо.
                    О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                      Добре. Нека си припомним физиката за 9-ти клас.Ако векторите V и Z са равни по големина ( те са в края на едно и също въже) то вектора V се разлага на V1 + V2. При това положение вектора Z е по-голям от вектора V1. Е ,в такъв случай накъде ще мръдне джипа ,ако не назад ?

Виж тук не е точно така. Джипа ще измества муцуната си вдясно, и леко назад докато векторите V и Z не застанат в една права.
                      О899 2б2 1З2

Коментар

В мнение № 14, съм допуснал смешна механична грешка - става въпрос за "назад".
                        Изтекло ми е времето за редакции...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ей хора! Вечерях, пийнах, зачетох се пак във форума и от смях изтрезнях Днес "Спаркибг" и Президента на Русия Д. Медведев имат рожден ден, другата неделя е моя. Добре сте ми дошли да се вързвате пред гаража ( равно, твърдо място) и да опъвате джипки, лебедки, макари и к`во намерите. От моя страна аз съм готов да Ви осигуря Голям чук, флекс, телподаващо и ....цигани да върнат отпадъчните железа. То е ясно че в къщи заради малкото бебе няма да ни пуснат, но отвън ще падне голям смях
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Това е пълна безмислица погледнато от всякъде!Обърнете тази схема на обратно-представете си, че джипа е човек стъпил на земята а задния край е на някои етаж???

Коментар

Офертата сериозна ли е. Аз приемам, но на избран от мен полигон
                              А сега по темата. Скицата е абсолютно коректна от кинематична гледна точка и джипа ще тръгне назад. На теория. На практика трябва да са изпълнени някои условия:
                              Макарите трябва да имат минимално триене. Автомобила не трябва да има никакво съпротивление. Точките трябва да са на "идеалните места".
                              За да има по голям шанс за реален успех бих предложил: макара 2 да бъде заменена от две отделни макари на нивото на предната и задна част на автомобила, за да има по-малки ъгли. И второ, полиспаста отзад трябва да е по-сложен - примерно 5:1. Тогава има по голям шанс да се преодолее триенето на макарите и системата да заработи на практика.
                              За съжаление не мисля че е много използвама, защото в реални условия ако джипа е затънал, допълнителното съпротивление няма да може да бъде преодоляно на практика. Затова и на Явор казах "на избран от мен терен" - пък после както той правилно отбеляза - втора лебетка отзад и нещата заспиват
                              Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                              Колко либри ще е? Сериозен съм.Ще трябва обаче да пратиш и 3 макари с колани щото нямам. Ще си ги платя. И първата опора няма да е отпред, а отстрани.
                              Така така, блокове и колани при мен в цеха колкото искате заповядайте и да си разпъвате джипките, само измислете какво ще ме черпите мен.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение

Теоретично ако джипа се премести с една стъпка (единица) назад въжето ще се отпусне (ще остане да виси с една стъпка), поради системата макари М3, М4 (М4 в случая се явява лост от 2-ри род). Силата приложена от лебетката променя посоката си от макарите М1,М2,М3, а М4 я удвоява. Т.Е. Джипа ще помръдне назад. Това на теория. На практика бих се обзаложил, че ще стане, но не в екстремни условия, т.к. там съпротивлението от триене е много голямо.
                                Тук пропускаш къде е лебедката
                                - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                                - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X