Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Накъде ще тръгне джипа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Накъде ще тръгне джипа?

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    ...а аз ще дам схемата примерно утре вечер
    "Утре вечер" вече отминава, на хоризонта нищо не се задава...
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

До: Накъде ще тръгне джипа?

Ето едно предложение което може би ще работи.Ако отсечката "а" е два пъти по-голяма от "в" , то теоретично лоста ще се завърти -левия край т.е. М2 ще се приближи към М1 при което десния край - М3 ще придърпа джипа назад...може би ?

Всъщност макарите М2 и М3 може и да се махнат-края на въжето на лебедката се закача на единия край на гредата (по-дългата страна) , а от по-късата страна на лоста се връзва въже до задницата на джипа
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от nisanterano; 02-11-08, 21:45.

Коментар

От: Накъде ще тръгне джипа?

Колеги, миналата година преди коледа ми се наложи да се тегля по този начин. Ситуацията беше такава, че нямаше как да се обърне колата на обратно а баирът беше доста стръмен и хлъзгав.
        Неуспях да се покатеря на заден и затова прекарах въжето отстрани и успешно успях да се дръпна няколко метра назад.

Основният недостатък на този вид теглене е нуждата от още едно стоманено въже за удължение... Определено наличието на повече блокове улеснява издърпването, но аз дори и с 2 успях да се издърпам.

Това са две клипчета от които се учих:
        http://www.youtube.com/watch?v=_4tI3HtgdCY
        http://www.youtube.com/watch?v=P0j_9mRB5g8
        One Planet, One Internet!
        We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Браво, доста полезно видео, което ще помогне в дадени ситуации.... стига да ни стигне въжето!
          Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
          Mercedes w212 E350 4matic
          Ducati Monster 600
          O888795575

Коментар

Аз имах много голям проблем с дължината на въжето. Поради тази причина реших, че когато ходя сам, вече ще си нося и допълнително стоманено въже за удължение.
            We Are All Connected!

Коментар

И докато разглеждах за това как се прави теглене назад попаднах на това устройство за ATV:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Arctic-Cat-Stock-Kevin.jpg
Прегледи:1
Размер:101.0 КБ
ID:5349602

За жалост за големите джипки едва ли ще е възможно да се направи същото
              We Are All Connected!

Коментар

Първоначално публикуван от hackman Преглед на мнение
                И докато разглеждах за това как се прави теглене назад попаднах на това устройство за ATV:
                [ATTACH=CONFIG]420562[/ATTACH]

За жалост за големите джипки едва ли ще е възможно да се направи същото
                Може, разбира се.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да - на хасфалта може е, но в калта, легнал на мостове и водолазен екип няма да ти помогне
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Е то не се прави като си се омотал, а преди това, освен тва лебеда принципно се монтира на друго място и прочее.
                    Аз съм пускал снимки и чертежи как се прави.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• От: Накъде ще тръгне джипа?

А може и така:

Име:IMG_0719 (Medium).jpg
Прегледи:1
Размер:72.8 КБ
ID:5349615
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз разсъждавам в посока, условно тръба до задната броня с диаметър колото да мине клупът на въжето на уебеда. В нея постоянно си стои едно тънко въженце с което да изтеглиш дебелото въже. И кеф ти напреде, кеф ти изотдзаде. Ей ся вкарвам дзверо в гаража да огледам откъде да мине тЪрбатъ.

Коментар

Лебеда зад седалката гледа назад. Отзад ролка ти го вади отпред.
                          Е ся ще изровя снимки.

Коментар

Ако искаме да имаме една лебедка, и с нея да се дърпаме и в двете посоки-според мен най-добре е лебедката да е отзад, през тръба въжето излиза отпред, и там си се ползва конвенционално.
                            Когато се наложи дърпане назад-куката се закача отпред на ухото за теглене, и въжето се развива назад. Неудобството е, че тогава ще трябва да се ползва макара(дето всички започнаха да и викат полиспаст) за дърпането назад, ама няма как. А и по принцип назад се дърпаме по-рядко отколкото напред.
                            Не е за пренебрегване и това, че се разтоварва предницата от едни 30-40 кила, и те минават отзад.
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле, виж снимките дето съм пуснал

Как се прави на нисан (пича малко е прекалил с ролките обаче работи)

Име:mods testing 271.jpg
Прегледи:3
Размер:106.2 КБ
ID:5349692

Име:mods testing 146.jpg
Прегледи:3
Размер:100.8 КБ
ID:5349693

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Лебеда зад седалката гледа назад. Отзад ролка ти го вади отпред.
                                Е ся ще изровя снимки.
                                Да бе, ама категорично не ща никакви пернати вътре. Не за друго а защото ми е важно всяко пространство от малката ми количка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X