Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ролбарите (безопасност и щети)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Културата на пътя е ниска Това обаче е друга тема (нЕма лошо и нея да подъвчем в отделна тема), Това за което се говори тук е доста "едностранно", да лошо напрваени и монтирани "Железа" са опасни за пешаходците (да не говорим че и не помагат в Гората), Но това не значи че трябва да се Забранят "Усилванията" който (поне на мен) ни спестяват "една торба" пари при всяко излизане извън пътя.
    Дали ще удариш човек (Не даи Боже) с Големия "Джип" с пластмасова или с желязна броня може би има значение до 5км/ч след това (за съжаление) Волк е прав - "Камиона" минава отгоре (Е Обер... може да предложи всички да са на въздушна възглавница - много ще помогне).
    Та извода е един Трябва на всяка цена да се избягва ПТП-то и си мисля че няма (не само в този форум) хора който да не се стремят към това
    Нека всички сме по-внимателни, по-добре да отценяваме пътната обстановка, повече да ни е страх на пътя (за да не се ужасяваме след това), а Безопасни коли няма и НЕ може да има, безопасността си е наша - Човешка работа

    Коментар


    • #17
      Както каза Венци Петров "...че шанса му да се пребие, да го блъснат и т.н. чисто статистически е много голям". Понеже съм изчел доста теоретични материали за градско и извънградско каране на мотор, както и много статистики за катастрофи и травми имам следния въпрос: защо именно е много голям този шанс чисто статистически?

      Изводът, който съм си направил е именно този - по-големият не зачита по-малкия, този с баровете не зачита онзи без тях и т.н. Ако а приори се знае, че всеки моторист има пушка 10-ти калибър до крака си, отношението ще е съвсем друго.

      Горният въпрос е абстрактен. Никой никого няма да ограничава, щото другият е по-голям. Питането ми беше конкретно за тези тръби, които са концентратори при удар.

      Коментар


      • #18
        Напълно съгласен с мнението на Венци!
        Човек ако има малко разум ще пази другите!По този начин ще пази и себеси!Ако всеки мисли така спорет мен катастрофите ще спаднат поне с 25%!
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

        Коментар


        • #19
          Венци, мотористите имат безумна подвижност и динамика, което компенсира другите им минуси...
          Не забравяй, че велосипеда е първообраза на всичко, което се движи по-бързо от бегач или крава..
          Аз лично съм си решил въпроса - ходя в гората, с моето конче и ви гледам сеира..

          Коментар


          • #20
            Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
            Ако а приори се знае, че всеки моторист има пушка 10-ти калибър до крака си, отношението ще е съвсем друго.
            Мааалееее, само си представи някой нещастен служител с корейско Деу, да блъсне Харли от групата на "ангелите на ада" някъде в прериите..

            Коментар


            • #21
              За никого не е новост, че е най-добре да има минимум катастрофи и максимум толерантност и уважение на пътя. Това, обаче не е така и тенденцията от година на година кристализира.

              Ясно ми е, че никой нормален човек не иска неприятности и пази другите колкото може. Обаче грешки стават. И аз имах 12 г. неопетнена книжка и нито един инцидент и после за една бройка направих сериозна катастрофа по моя вина. Това ми е мисълта - всеки рано или късно греши, а когато сгреши вече играят множество фактори, един от които се оказват тръбите.

              Ясно ми е, че баровете не са там да мачкат пешеходци и такива като мен, обаче когато и това се случи...

              Все едно и аз да трагна със стрелка от кран върху колата, която да влиза в купетата и да чупи глави. Да, ще пазя другите колкото е възможно, обаче...

              Стремя се да не изпадам в крайности, защото имаме сходенпроблем в една друга област - разни истерици искат да ограничат притежаването и носенето на оръжие, щото някой бил убил друг. Ама, че бил с незаконен пистолет и т.н. не ги интересува. Единственият им аргумент е силния вой. Това го давам като пример, че знам какво е и от другата страна на барикадата.

              Коментар


              • #22
                Волк, това ли имаш предвид:
                http://www.compfused.com/directlink/25/

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X