Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печка от ЗАЗ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Печка от ЗАЗ?

Значи аз в началото правех следният номер:Първо я палвам на бензин и като запали минавах на дизел.После взех да си карам директно на дизел.Пали,но аз я ползвах за отопление на помещение и си я наблюдавах директно.Бях елиминирал всичката автоматика,а монтирана на автомобил е по-сложно.Има си термореле,индикатор за нагрев на свеща,многопозиционен ключ.Абе я като Миро си сложи едно парно от жигул,доста по-малко главобоки е.А пък какъв е този акумолатор който не можеш да събереш?Аз в момента съм със 100 А и място има.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
      Значи аз в началото правех следният номер:Първо я палвам на бензин и като запали минавах на дизел.После взех да си карам директно на дизел.Пали,но аз я ползвах за отопление на помещение и си я наблюдавах директно.Бях елиминирал всичката автоматика,а монтирана на автомобил е по-сложно.Има си термореле,индикатор за нагрев на свеща,многопозиционен ключ.Абе я като Миро си сложи едно парно от жигул,доста по-малко главобоки е.А пък какъв е този акумолатор който не можеш да събереш?Аз в момента съм със 100 А и място има.
      Жигулово парно мога да намеря и май това ще е варианта мерси за съвета.
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

Сухите печки крият рискове от запалване на АвтомобилаПреди достта време бях монтирал такава от ЗАЗ на един камйон ДАФи на два пъти щеше да го подпалиПо добре търси Вебасто или Ебершпрехер суха или водна Аз на мойта тойота и монтирах Вебасто водна дизелова
        Ето водна и суха
        Прикачени файлове

Коментар

Имах ЗАЗ 966А и печката работеше перфектно!До скоро се търкаляше по рафтовете в мазето.Според мен ще си отвориш много повече работа за да я монтираш отколкото да направиш място някъде за по-големият акумулатор.
          Единственият плюс в такава операция е че ако умре мотора и чакаш помощ ще стоиш на топло докато има ток в акумулатора.

Аз на петте автомобила които имах не можах да й намеря приложение.
          Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Tоку що се чух с един приятел които има парно от Жигула и ще ми го донесе след нова година ако не оправя самурайското утре ще си сложа Жигулското и това е,благодаря на всички за съветите.
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.

Коментар

Преди десетина години в Москва с такава печка се запалиха две пиянища та едвам изкочиха та оцелеха.А камионът им Краз ТИР изгоря кабината дрехи всичко.На Рябинова къде се събирахме българите.Та внимавай с тази печка по добре жигулово парно ама в самурая ше те изпече жив то е много силно.Поздрави
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                Та внимавай с тази печка по добре жигулово парно ама в самурая ше те изпече жив то е много силно.Поздрави
                Нека ми е зле поздрави!

Коментар

По принцип печката си е обезопасена.Ако има некадърни поправки и преправяния -друг въпрос.Не коментирам дали е руска изработка.Имам същата от VW-нямат разлика.Слагали са ги на някакво скандинавско изпълнение.Гори два пъти повече от руската.В повечето автобуси печките за отопление са такива.Е не горят всеки ден
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

намери си печка от Ифа -вечна е няма кво да се чупи по нея.е малко е дълга ~60см. но ако се извади от кужуха идва на 50.На нафта е, гори много малко.Вътре в ифата ставаше баня ,незнам за самурая -може да те опече :O...

Коментар

Имах един колега който си направи КОСТЕНУРКА с 4 врати ,мина технотест и е направи такси на Пампорово.Но костенурката с въздушно охлаждане голям зор,голям студ.Тогава той сложи печка от заз която работеше перфекто а вътре беше "БАНЯ".И поне аз не знам да е имал проблеми с нея.
                      0887632135-Краси

Коментар

махни ги тези печки ела да ти дам едно родопско одеяло та да се завивате и двамата вътре

утивам да тарся в мазето мисля че имам една нафтова от спринтер 208Д
                        . LRE Bulgaria.
                        RRC SE V8 91г.

Коментар

Първоначално публикуван от bochopz Преглед на мнение
                          махни ги тези печки ела да ти дам едно родопско одеяло та да се завивате и двамата вътре

утивам да тарся в мазето мисля че имам една нафтова от спринтер 208Д
                          Приятелю и от родопското одеало не се отказвам но ако пък намеиш печката и я спазарим златен си аиде чакам.

Коментар

дъртия е дал печката,след като обърнах избата наопаки ми каза,сега поне ще я подредя.но намерих няколко броя (парно) от икарус с размер около 30-30-15(радиатор+вентилатор но е 24v)ако ти вършат работа ще та ги дам
                            . LRE Bulgaria.
                            RRC SE V8 91г.

Коментар

Е все пак благодаря на 24 волта не ми върши работа за съжаление нищо другия път.Весели празници.

Коментар

Пробвай и с тези малките калориферчета на 12v-ако някой е пробвал да пише.
                                LZ1NBN

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X