Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печка от ЗАЗ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Печка от ЗАЗ?

За протокола да оформим технически темата!
    Моята печка беше много капризна, с характер (ЗАЗ 968 А)!
    Аз не бих препоръчал! Ще имаш ядове когато най-малко очакваш.
    Прикачени файлове
    Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
    VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Сложиш ли печка от ЗАЗ,задължително два пожарогасителя под ръка.Много се самозапалват,лично съм гасил един ЗАЗ ,е беше преди доста години , но същноста не се променя.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
        намери си печка от Ифа -вечна е няма кво да се чупи по нея.е малко е дълга ~60см. но ако се извади от кужуха идва на 50.На нафта е, гори много малко.Вътре в ифата ставаше баня ,незнам за самурая -може да те опече :O...
        Много е голяма аз бях с такава само че 24волта в Европата при минус7-8 градуса спиш на отворен прозорециначе става фурнаи харчеше 4литра нафта на 8часа.Най добре за Дяволчето ще е някое малко Вебасто ем ше го грее ем икономично.Има обяви за такива печки в списанията за камиони.Суха Вебасто от най малките ше ти изхарчи 2кила нафта за цял ден.И най важното може да я оставиш да работи без надзор докато се скиташ из гората.Сигурна е да не се запалиш.А зазоватаПоздрави
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Нейчо Наков Преглед на мнение
          Пробвай и с тези малките калориферчета на 12v-ако някой е пробвал да пише.
          Не стават и за боклука даже. Въобще не се лъжете да си купувате такова нещо. Брат ми си купи, разочарова се и го даде на мен, аз на баща ми, а баща ми накрая го изхвърли.
          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
            Не стават и за боклука даже. Въобще не се лъжете да си купувате такова нещо. Брат ми си купи, разочарова се и го даде на мен, аз на баща ми, а баща ми накрая го изхвърли.
            Тези калориферчета са подходящи за подсушаване на конденза по задното стъкло- ако няма вградени реотани в стъклото или са изгоряли.

Коментар

Виждал съм с такава печка да топлят гараж.Добре беше за мое изумление
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

От: До: Печка от ЗАЗ?

Вчера ходих до вторичните суровини и на купчината съгледах това нещо:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1255.jpg
Прегледи:1
Размер:276.4 КБ
ID:5354072Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1252.jpg
Размер:286.2 КБ
ID:5354070Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1256.jpg
Размер:299.4 КБ
ID:5354069Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1254.jpg
Размер:268.1 КБ
ID:5354071
                трябва да печка от ЗАЗ.Мога ли да я пробвам без подкачваща помпа-на самотек?На какво трябва да обърна внимание преди пробата?

Коментар

От: Печка от ЗАЗ?

Може. Важното е да върти вентилатора и свеща да е загряла.Не виждам резистора, дето е последователно на свеща, но мисля всеки реотан около 1 Ом ще свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                    Вчера ходих до вторичните суровини и на купчината съгледах това. Мога ли да я пробвам без подкачваща помпа-на самотек?На какво трябва да обърна внимание преди пробата?
                    Точно на самотек недей, тогава се получава и голямото БУМ!!!
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                      +1 Това като че ли аз съм го писал.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                        Точно на самотек недей, тогава се получава и голямото БУМ!!!
                        Регулатора на горивото работи като карборатор - има поплавък. БУМ ще се получи ако в камерата е попаднало гориво преди да е загряла свеща.

Коментар

А тези са газифицирани:
                          http://www.youtube.com/watch?v=cB2zyybb7G8
                          http://www.youtube.com/watch?v=rD_Fs...eature=related
                          какво ще кажете за тях.

Някой беше споменал, че може да работи и на нафта. Трябва ли да се преработва нещо?

Коментар

От: Печка от ЗАЗ?

Ако държиш на подобна печка си намери от пътнически Баркас. Несравнимо по-интелигентно е направена, по-икономична и на порядък по-безопасна е. При баркасовата няма разходен резервоар, какъвто в случая е поплавъковата камера на регулатора, който освен че нищо не регулира, не позволява горивото да се спре веднага при необходимост.
                            Работи успешно и на нафта и на керосин, но пали от няколко опита и много пуши.
                            Става и на газ, но заигравката е по-сериозна, най-малкото, защото трябва искрова свещ на мястото на подгрева и съответен дозатор, който няма прилика с нейния.
                            Освен всичко е необходим и термовентил и т.н.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                              Регулатора на горивото работи като карборатор - има поплавък. БУМ ще се получи ако в камерата е попаднало гориво преди да е загряла свеща.
                              Пак няма да има "бум" защото, ако е вързана по оригиналната схема, има първоначално продухване на горивната камера докато загрее свещта.
                              Но пак не препоръчвам на никой да ползва този "уред", освен като демонстратор как не трябва да се правят нещата И само с учебна цел.

Коментар

Колега извинявай че повдигам стара тема но били казал нещо повече за тази печка от ЗАЗ която работи на нафта някакви преработки имали.Защото и аз се мъча с една и не мога да я подкарам на нафта а не е пипана дюзата и е 0.50. Като я запаля работи нормално докато изключи свеща и след малко почва да пали нафтата преди разпръсквача и връща дима обратно.Ако може да обясниш нещо повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X