Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуби при червячен редуктор.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Загуби при червячен редуктор.

Добре де. Каква е целта на упражнението? Ще се проектира и конструира такъв редуктор, или ще се ползва някакъв готов? Триенето не му е най-големия проблем. Нямам време иначе може да се сметне един при определени изходни параметри.
    Има някаква програма за изчисление "MathCAD", ама аз си смятах редуктори с калкулатор и на листче. Иначе ето малко теория от ТУ: http://menk.mf.tu-sofia.bg/uploads/p...ko_posobie.PDF
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
      Добре де. Каква е целта на упражнението? Ще се проектира и конструира такъв редуктор, или ще се ползва някакъв готов? Триенето не му е най-големия проблем. Нямам време иначе може да се сметне един при определени изходни параметри.
      Има някаква програма за изчисление "MathCAD", ама аз си смятах редуктори с калкулатор и на листче. Иначе ето малко теория от ТУ: http://menk.mf.tu-sofia.bg/uploads/p...ko_posobie.PDF
      Ами тя теорията не се променила от ония времена - прехода между логаритмичната линийка, и калкулатора..
      Та всеки, без MathCad, и с един калкулатор, дето вади корен квадратен, може да си сметне редуктора с горните инструкции.
      Приятно четиво е.

Коментар

Ще бъде с хидромотор. А някой запознат с хидромоторите да има наоколо?
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          Ще бъде с хидромотор. А някой запознат с хидромоторите да има наоколо?
          Имам цял отбор, ама звънни в работно време, ще помагаме. И с хидромотори и редуктори от всякакъв тип.
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
            Имам цял отбор, ама звънни в работно време, ще помагаме. И с хидромотори и редуктори от всякакъв тип.
            Не става. Няма да дърпам кораби. Чи като ви знам размерите........

Коментар

Размера не е от значение, разликата е само в размера.

Коментар

Ъ?????

Коментар

Вива се обърка нещо бе...

Виво, ако има нещо с подходящи размери и тегло като за джип, с редукция нещо като 40:1 искам и за мен. Червяка е супер, тъкмо няма нужда от спирачка.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Вие сега търсите някой запознат с редуктори и хидромотори, или източник на такива?

Коментар

а примерно с какьв ел мотор може да се сложи че и аз имам неколко редуктора но не мога да се сета за задвижване

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                        Вие сега търсите някой запознат с редуктори и хидромотори, или източник на такива?
                        Източник, източник!!! Ако може и за 2,70 на редуктор...

Първоначално публикуван от iacata Преглед на мнение
                        а примерно с какьв ел мотор може да се сложи че и аз имам неколко редуктора но не мога да се сета за задвижване
                        Ако е с ел мотор-най-доброто решение е готова електрическа лебедка. За теглително усилие 3-4 тона се ползват електромотори по 3-4 киловата. Не виждам как по друг начин може да се задвижи електрически лебедка от автомобилна инсталация. Ама пият много ток, и искат дебели кабели. И след няколко дърпания акумулатора свършва.

Добро решение е задвижването на лебедката да е с хидромотор, като маслото за него да идва от две помпи. Едната(основната) да се върти от двигателя, а другата от електромотор. Така ще имаме неограничените брой дърпания осигурени от двигателя на джипа, а ако се наложи да се дърпаме при умрял двигател-имаме още няколко дърпания осигурени от акумулатора. Което би трябвало да стигне за изкарване на джипа до място от където да се евакуира или да се прави някакъв ремонт по двигателя за да заработи наново.
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ако може и с манивелада стане 3 в 1.
                          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                          Grand 3.1TD
                          0898 620 306 Стоян

Коментар

За загубите разбрах , но я ми кажете каква трябва да е изходящата мощност или въртящ момент / не знам кое е правилното / на редуктора за да може да изтегли тежест от 3000 кг при диаметър на барабана да кажем 20 см - например какъв редуктор със предавателно число 20/1 ще ми е нужен за Патрола... че от сутринта се мъча с едни формули и конвертори и нищо не ми излиза .
                            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Отказа ли се от верижните истории?
                              Чисто теоретично не е проблем да се изчисли каквото поискаш, но в случая чистата теория не е много подходяща.
                              Предполагам ще сложиш червячен редуктор "к'ъвто има", в този случай е по-разумно примерно да изчислиш един щифт на срязване - така ще си сигурен, че няма да счупиш редуктора, пък теглителната сила - каквато дойде...
                              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                                Отказа ли се от верижните истории?
                                Чисто теоретично не е проблем да се изчисли каквото поискаш, но в случая чистата теория не е много подходяща.
                                Предполагам ще сложиш червячен редуктор "к'ъвто има", в този случай е по-разумно примерно да изчислиш един щифт на срязване - така ще си сигурен, че няма да счупиш редуктора, пък теглителната сила - каквато дойде...
                                Не съм се отказал от верижната предавка - лебедката си работи безгрижно с нея , просто ми трябва да е по бърза , но вече няма накъде да повишавам редукцията на зъбаците . Със редуктор 20/1 ще имам доста висока скорост на теглене , а точно това е нужно за да участваш на състезания като Сърбия Трофи ...
                                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X