Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще гръмне ли газовата при пожар ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ще гръмне ли газовата при пожар ?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Бутилките се виждат някъде отстрани след катастрофа, май защото пожарникарите ги откачат. Не съм сигурен.
    Гарантирам ти че никои пожарникар няма да седне да сваля бутилка от кола-спираме газта от крановете и толкоз.
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      а според,мене ,като не разбираш е по-добре да не пишеш.
      Хич не е необходимо да си експерт, че да видиш очевидното.

Повечето такива присадки са направи си сам, много малко са сериозните сервизи където нещата се правят както трябва.
      След монтаж на газова уредба се започва едно ходене по сервизите за до-настройка, до-закрепване, до-монтиране и т.н.

А да не говорим, че в Бг. едва ли има дистрибутор/производител на газови уредби от тип-а слаган при производството на bi-fuel автомобили.

Така, че според моите разбирания средностатистическия голфажиия с голф за 1000лв и газова уредба за 500 си е баш ентусиаст седнал върху буре с барут... Не вярвам да си мислиш че всичко в въпросния голф е изпълнено по всички технически предписания за монтаж на такива уредби.

Коментар

Ммм да много си прав.Недей при никакви обстоятелства да си слагаш газова,също убеждаваи колкото се може повече хора,че газовата си е чиста бомба.Пък дано всички те послушат,да спрат да карат на газ,потреблението да спадне драстично и цената да и стане 20 стотинки.
        Оффтопик.
        То и олиото скапва двигателя и никога не си сипвай,ама ако от някъде намериш на тънкана,звънни да скапеме моя...
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

Може и да си прав,колега,не ми се спори .едно време и аз,робувах на теорийте за подпомагане на държавната икономика,но в един момент се оказа че няма кой да подпомогне моята лична икономика,и след това се взех в ръце,и монтирах газ,когато цената беше 0.54ст.Ако се върна назад и подължа да карам на бензин,два джипа и една кола,се получава разлика все едно сам купил и изгорил една кола и един джип.Айде успех.Който го е страх да не ходи в гората.

Коментар

На въпроса в отворената тема бих отговорил така:
            Да, твърде е вероятно да гръмне бутилката на газовата уредба.
            И в този случай няма никакво значение колко кадърно е монтирана. Ще гръмне ако се загрее достатъчно. Колкото по-пълна толкова по-бързо ще гръмне.
            Мисля че става въпрос за пропан-бутан. Бутилките за такива уредби се изработват от детайли от щанцована и огъната ламарина заварени едни с други. Пропан-бутанът се продава и транспортира в течно състояние. Налягането в затворен съд при 40С е около 16кг/см2. Представете си при 200С колко ще е, колко е площа на бутилката и какво ще и се случи.
            Течностите са почти несвиваеми флуиди.
            Като се замисля празна или почти празна може би ще устиска.

Коментар

Ето и от ADAC
              http://www.youtube.com/watch?v=KYwERH1PpOk

И едно на Шел
              http://www.youtube.com/watch?v=RPe1W0xWyAU
              Последно редактирано от BAlexandrov; 18-07-11, 09:13.
              Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Преглед на мнение
                На въпроса в отворената тема бих отговорил така:
                Да, твърде е вероятно да гръмне бутилката на газовата уредба.
                И в този случай няма никакво значение колко кадърно е монтирана. Ще гръмне ако се загрее достатъчно. Колкото по-пълна толкова по-бързо ще гръмне.
                Мисля че става въпрос за пропан-бутан. Бутилките за такива уредби се изработват от детайли от щанцована и огъната ламарина заварени едни с други. Пропан-бутанът се продава и транспортира в течно състояние. Налягането в затворен съд при 40С е около 16кг/см2. Представете си при 200С колко ще е, колко е площа на бутилката и какво ще и се случи.
                Течностите са почти несвиваеми флуиди.
                Като се замисля празна или почти празна може би ще устиска.
                Гениално "прозрение" колега! Благодаря за просвещението... На твое място бих отскочил до Стокхолм, за да си прибера Нобеловата награда
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Гениално "прозрение" колега! Благодаря за просвещението... На твое място бих отскочил до Стокхолм, за да си прибера Нобеловата награда
                  Хаха, важното е мнения да се трупат

Коментар

Аз съм си стегнал медните тръби на газовата със свински опашки... Някакви проблеми? Отиде 1 пакет...
                    За гърменето не знам как си го представят хората, ама най-много да "изтърбуши" сондата, друго не се сещам от бутилката как може да "цъфне"...
                    Колега е виждал (аз не) огасена кола, която е пламнала по друга причина, ама газовата бутилка - цала. Вече друг е въпроса, ако от някъде другъде "пробие". Няма да има холивудски ефект, подобен на "Първичния взрив". Гасил съм в казарма запалена цистерна с гориво, от която през "отдушника" "фука" пламък, поради изпаренията заради топлината. Общото с "бутилката" е, че за да не гръмне (както е прието в градските легенди) първо се престъпя към охлаждане на резервоара (бутилката), пък ако не стане паралелно - после се гази пламъка...
                    Карайте с бутилките, че гледайте какъв ефект на "засмукване" имат новите цени на горивата, който не може да се сравни с въртящия момент....
                    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение

Много благодаря за номинацията, но нямам такива претенции.
                      Не виждам какво лошо или невярно съм написал.

Коментар

... Не виждам какво лошо или невярно съм написал.

... И в този случай няма никакво значение колко кадърно е монтирана. ...
                        Определено има значение колко кадърно е монтирана и дали са използвани правилните компоненти.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами невярно е това, че ще гръмне независимо от монтажа

Коментар

Ами нека да се опитаме да дефинираме условията при които една газова бутилка ще гръмне.
                            Според мен това е възможно да се случи само от висока температура - т.е. когато колата гори от известно време. За това "известно" време екипажът ще е имал достатъчно време да напусне терена. Ако екипажът не е в състояние да напусне, то най-вероятно екипажът би загинал от пожара - независимо дали ще гръмне газовата бутилка или не.
                            Според мен това не зависи от монтажа на газовата бутилка.
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Разбира се. Няма две мнения, че правилния и качествен монтаж са изключително важни за безопастността и надежността при експоатация.
                              Но имах предвид, че колата вече гори. Спасението е само предпазно-изпускателен клапан, който ще предпази бутилката от пръсване, но пък сериозно ще разпали пожара.

Коментар

Спасението е само предпазно-изпускателен клапан, който ще предпази бутилката от пръсване, но пък сериозно ще разпали пожара.
                                Всъщност спасението е в превенцията - а именно - работещ ограничител за пълнене до 80%. Дебилите, особено онези с жълтите коли го махат, за да заредят повече. Ако Бутилката е заредена правилно, няма да гръмне.
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X