От: Хладилна чанта - съвет
Моето решение на проблема с охлаждащите кутии е: Стиропор 5см лепен с полиуретанова пяна и поставена в калъф от промазан плат с два ципа за отваряне на капака. При лепенето стиропора се фиксира с електроди за да се избегне разместване и се стяга с тиксо. След исъхване на пяната се отстранява излишното и се шие калъф. За охлаждане ползвам лед, но по мои наблюдения "сухия лед" е с по добри характеристики. Обикновено леда изкарва до 3-4 дни в зависимост от външната температурата, но понякога го изпиваме на коктейли преди да се е разтопил.
Моето решение на проблема с охлаждащите кутии е: Стиропор 5см лепен с полиуретанова пяна и поставена в калъф от промазан плат с два ципа за отваряне на капака. При лепенето стиропора се фиксира с електроди за да се избегне разместване и се стяга с тиксо. След исъхване на пяната се отстранява излишното и се шие калъф. За охлаждане ползвам лед, но по мои наблюдения "сухия лед" е с по добри характеристики. Обикновено леда изкарва до 3-4 дни в зависимост от външната температурата, но понякога го изпиваме на коктейли преди да се е разтопил.
) до -20* и го сложите в чантата и примерно след 24 часа температурата му достигне 0*, то след още 24 часа ще достигне почти околната температура. Ако обаче е лед, той след 24 часа ще достигне 0* и ще започне бавно да се топи. Следващите около 4 Х 24 часа ще се топи и ще продължава да поддържа 0*. Това е идеална температура за съхранение на храни и напитки, защото хем няма да се развалят бързо, хем няма да замръзнат. Ако обаче се налага да съхранявате замразено месо и искате да удължите периода който ще е твърдо замразено, напълнете бутилките със солена вода и тогава ги замразете. Тогава топенето на "охладителя" ще започне при около -5* и съответно това ще е равновесната температура в чантата до пълното му стопяване!
Коментар