Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хладилна чанта - съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хладилна чанта - съвет

Бързо прегледах Гуглето, ама Tristar в България няма. Не всичко Китайско е скапано.
    Това И-бей, как се пише на англииски

Коментар

В Ме.ро , на щандовете с фризерите за зеленчуци и риба, имаше по-рано едни 20-30 литрови кутии от стиропор - с размера на едновремешните каси за прясно мляко. Капака прилепва плътно. Отвън я облякох тази "щайга" с алум.фолио. В един Еспейс (като оранжерия е с тези стъкла и люкове на покрива) държи студ от София до Градина, че то трябва да се почерпят комшиите по каравани.
      Стените са дебели 3-4 санта. На тази каса вече можеш да донадиш още малко стиропор . Тя е цяла пресовка и няма процепи.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

В болниците получават реактиви в подобни стиропорови контейнери. Вътре добавят "торбички", пълни с различно желе (някои са означени с "+5", други с "-18". Предполагам температура на замръзване.) Една добра женица, дето ме уреди с няколко контейнера (които раздадох) ми каза, че в тях температурата се запазвала около 0 градуса в продължение на 2 дена. Стените на контейнерите са наистина доста дебели. Не стават определено за носене на голямо количество напитки, но за храна за 2-3 дена мисля стават, ако се ползват и "торбичките". Ако храната е замразена - за малко повечр. Естествено е нужен по-обемен багажник. На работа мисля е останал един брой в коридора и никой не се сеща да го вземе. Ако някой има интерес от Плевен мога да му го снимам и да го уредя, ако прецени, че върши работа. За окомплектовката с "торбички" не съм сигурен как стои въпроса, но мога да осигуря от моите 3-4 за да е истинска работата. По принцип въпросните торбички са хубави да си ги наблъскаш във камерата на хладилника (за някаква икономия на ток) или фризера. Освен за охлаждане на храни и напитки може да облекчат натъртени части на тялото (дано не се нслага!)
        Лека вечер!
        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          В Ме.ро , на щандовете с фризерите за зеленчуци и риба, имаше по-рано едни 20-30 литрови кутии от стиропор - с размера на едновремешните каси за прясно мляко. Капака прилепва плътно. Отвън я облякох тази "щайга" с алум.фолио. В един Еспейс (като оранжерия е с тези стъкла и люкове на покрива) държи студ от София до Градина, че то трябва да се почерпят комшиите по каравани.
          Стените са дебели 3-4 санта. На тази каса вече можеш да донадиш още малко стиропор . Тя е цяла пресовка и няма процепи.
          Стават, но са доста плитки. По теория, а и според моята практика, по-добрия вариант е кутията да е по-дълбока. Замразената в бутилки вода е отгоре. От физиката знаем, че студа пада надолу.

Коментар

Колеги,виждам че темата отива към ,,НАПРАВИ СИ САМ" за това ще кача снимки на моята самоделка!!

Коментар

Първоначално публикуван от bojkodim75 Преглед на мнение
              Колеги,виждам че темата отива към ,,НАПРАВИ СИ САМ" за това ще кача снимки на моята самоделка!!
              Айди де, не ни мъчи !

Коментар

Ето я моята хладилна кутия Капака е от мини хладилник !!
                Последно редактирано от bojkodim75; 29-03-11, 22:11. Причина: Добавяне на снимка

Коментар

Имаш ли съпоставка преди и след стиропора?
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                    В болниците получават реактиви в подобни стиропорови контейнери.
                    Е такъв контейнер държи бирата студена 5 дена.На 5-ят ден се прибрах вкъщи,та за повече не мога да кажа.Разбира се,със поставени предварително пликове(2) с лед,и три бутилки с вода(на кокал).

Търтьо,ако ти трябва за експедицията,ще ти я дам.Около 50литра е.
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Ако искате изстудяване, че и замразяване - чанта (то не чанта, ами си е малък хладилник) с компресор. Иначе, сполучливите екземпляри с Пелтие елемент в най-добрия случай ще изстудят топла бира ако работят поне половин ден. Имам такава на Igloo. Ама имам и "ледосъдържатели" - то е херметически плосък пластмасов съд, пълен с вода, който предната вечер слагаш в камерата, а на сутринта - с вече охладената биричка - в чантата. 2 дни пътуване по жегите, постоянно включена, поддържаше съдържанието с прилична температура, а биричката достатъчно студена, че като я извадиш да се изпоти здравословно.

А включена на сянка към 220V за седмица пази кашкавалите, саламите и прочие не държащи на жега продукти достатъчно охладени, че да не се скапят. През нощта се изключваше.

...аз общо взето това съм и очаквал. Не чудеса. Върши ми екстра работа за това, за което я и купих.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не се търсят чудеса. Искам да си го боцна в джипа и като го напълня със студена лимонада сутринта до вечерта да си е студена. Да взимам ли пелтие или обикновена кутия + допълнителен стиропор е по-смислено като решение? Или пък пелтие и допълнителен стиропор? Триковете със замразено шише с вода (или пакет лед) са ясни.
                        500-1000 лв за смислен фризер (бил той с компресор или с амоняк) няма да дам за момента.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                          Със същия успех(а може би и по-добре),ще си съхраниш бирата в стиропорна кутия! В такъв сандък,на събора,бирата и безалкохолното бяха лед и на третия ден!
                          Потвърждавам.Отваряше се постоянно и се изстуди много бира и не само.На втората вечер сложихме прясно месо , на другата сутрин беше замръзнало.
                          RAV 4
                          F650GS

Коментар

Аз ползвам кутия с пелтие само на път т.е. само да потдържа температурата на студените питиета.За изстудяване на топли храни не става.Ако не се изключва и ако е на сянка се справя добре.Същия резултат имах и преди с обикновена хладилна чанта, но ме дразнеше предварителната подготовка с шишето и фризера. А сега се оглеждам за хладилник който да работи и на газ,за да става и за къмпингуване.
                            п.п. Обикновената хладилна чанта не я ползвам отдавна и ако ти трябва звънни да ти я дам за експерименти.
                            0888 364 731

Коментар

Да споделя и нещо друго!! Обикновен хладилник(амонячен) на 220волта,може да работи и с пропан -бутан! На мястото на реотана се прави малка горелка и с малко настройки може да се ползва за фризер!!Приятел си направи малкото хладилниче по този начин и е много доволен!!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                                Те имат 2 вида - едни бели, които са тънки и паянтови и едни сини - точно каквито трябва. Сините обаче са 100 лв...
                                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X