Обява

Свий
Няма добавени обяви.

шосейни или рошави гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• шосейни или рошави гуми

Здравейте! Трабва да сменям гумите на моята витара и много се чудя дали да и взема специални гуми за 4x4 или да купя просто някакви(мисля че дори и от бус трябва да станат че са и по-евтини).Аз съм нов във "занаята"и нямам много опит но един мой приятел ме наплаши че ако сложа обикновенни гуми трябва да забрава за проходимостта смисал че драстично ще я намаля и сигорно е така ама тези за които той ми говори са доста скъпи(над 200 лв)
    Кажете какво да правя!!! Лошото е че карам много градско, а ми се иска като изляза "извън пътя" да не ставам смешен!!
    какво ще кажете за гуми от ниските класове като lassa примерно??

Забрави за гуми от бус - просто не става - проверено е вече
    Евтиният вариант е малатеста. Ама трябва да решиш за какво ти е въпросното возило и тогава да му избираш гуми. Освен това се разрови из форума с търсачката - писано е повече от достатъчно по въпроса.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Re: шосейни или рошави гуми

Хем сърби, хем боли а! Най-чистия вариант ти е поне 2 комплекта гуми - едни за асфалта, други за гората. Ама дори и да имаш къде да си ги съхраняваш - сигурно ще ти писне много бързо да сменяш гуми по 2 пъти на седмица.
      А ако ще си с едни гуми - прецени си за какво ще си използваш джипката повече и оттам си избери гумите. Разбира се, все ще трябва да направиш някакъв компромис - гумите, които ще са ти добри за калта, няма да са такива на асфалт, утъпкан сняг или заледено. И обратно - с гумите, които са по-добри на твърда настилка, е по-вероятно да имаш проблеми в калта.
      Просто ти трябва да си прецениш, кое ще ти трябва повече и кое ти е по-важно. Ако ще правиш много офроуд и ще искаш да се завираш в калта - слагай "рошавите". Ама на асфалта внимавай.
      Ако пък въртиш много по асфалт и от време на време правиш някоя разходка извън пътя - слагай АТ гуми. Вярно е, че няма да са толкова добри за калта, ама пък на асфалт ще си много по-добре, а няма да имаш проблеми и извън пътя, освен ако не се навираш в яка кал.

Дето се вика "Изборът е ваш"
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Рошавите гуми имат неприятната способност да се окопават.
        Ако няма план Б като лебетка или дружина за предпочитане е да не минеш заради гумите пред това да легнеш на под и да ходиш за трактор

Коментар

а за тиа дет спомена ласа наи подьодиащо или АТ гйми е kомпyтес те никак не са евтини за моито жимнй са 150лв тва лиато ги гледаx,,
          поздрави.....

Коментар

V93 извинявай за тъпия въпрос ама какви са тези АТ гуми.

Коментар

Аз затова съм си избрал КОБРИ (на Малатеста,виж подписа).Карам си ги на х'асвалт има нема 30-35 хил.км.МРЪДНАЛЕ са,ама малко,не шумят много(почти не се усеща),с по-голям размер съм-малко тежат(235х75х15,а оригиналния е 205х70х15).
              А за в гората...(виж в разходки )
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от kokosuz
                V93 извинявай за тъпия въпрос ама какви са тези АТ гуми.
                AT идва от All Terrain (всякакъв терен). Т.е. нещо като универсални. Естествено, всяко универсално нещо не може да бъде по-добро от направеното специално за едни или други условия.
                Но човек трябва да прави компромиси. Ако няма да се състезаваш или непременно да се завираш в най-дълбоката кал едни АТ гуми ще ти свършат добра работа.
                Поне моите впечатления са такива. На асфалт са добре, извън него - също. Най-вероятно ще имам проблеми в по-яка кал и коловози, но пълно щастие няма.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1
                  Аз затова съм си избрал КОБРИ (на Малатеста,виж подписа).Карам си ги на х'асвалт има нема 30-35 хил.км.МРЪДНАЛЕ са,ама малко,не шумят много(почти не се усеща),с по-голям размер съм-малко тежат(235х75х15,а оригиналния е 205х70х15).
                  А за в гората...(виж в разходки )
                  Наистина са добро решение, обаче странично са много слаби ... тази година очастваме в Оффроуд шампионата и за 4 (четири) състезания, срязахме 4 (четири) гуми странично и то 1 или 2 от малко по-дебел клон ?!
                  [img]http://prikachi.com/files/1482881I.jpg[/img]

Коментар

Федима Екстрийм Еволюшън са същите като Кобра само че борда им е като на Кайман.

Коментар

много благодаря за обяснението V93 и на всички останали за мненията!!!
                      някой би ли ми казал за марка, модел и ЦЕНА на някакви такива гуми които е купувал наскоро (давайте от по евтините )

Коментар

Много хубаво стоене имат "kobra trac" За съжаление трябва да дойдеш при мен за да ги видиш. Цената им е 115 лв.
                        Друга изпитана шарка е " kobra trac -NT " цената е пак 115 лв.
                        LZ1VMH

Коментар

Влади би ли ми казал колко ще струват 4 броя от тези Кобри (или подобни) размер като за Нива, и ако може да бъдат с джанти?

Коментар

Re: шосейни или рошави гуми

Първоначално публикуван от kokosuz
                            Кажете какво да правя!!! Лошото е че карам много градско, а ми се иска като изляза "извън пътя" да не ставам смешен!!
                            Не виждам какво е смешното тук. Аз например една година карах с малатеста кобра нт - голямо дърво на пътя - бучи, жипката е нестабилна в завоите (има лифт 2" - така я купих), не набираше (гумите бяха малко по-големи по размер) и реално съм се възползувал от предимствата им един-два пъти. Миналата година карах с Вранглер А/Т - пак по-големи (и поизносени) изкривиха се. Жипката пак не набираше и понеже бяха широки "хапеше" на завоите и ставаше нестабилна - люш наляво, люш надясно.

Сега сложих нормалния размер - Гудрич АТ - все едно смених автомобила - набира, стабилен във завоите, чувам вече двигателя вместо бученето на гумите... абе комфортна работа. На макадам, трева и горски път (без хард) няма проблеми.
                            Силно препоръчвам да се сложиш размера който е даден от производителя!!! Компановката - двигател, скоростна кутия и диференциали е изчислена за този размер.
                            За Ласата имам лично за мен задръжки - не че не съм скъсал няколко зимни комплекта за лека кола, но всичко опира до пари. Ласата е добър компромис в сравнение с регенерати - особено, както караш основно по асфалт.
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Съвсем скоро пристигна джипка с оплаквания подобни на тези които ти описваш, сеене, нестабилност в завои, трудно спиране с занасяне.
                              Тврърдението на собствениците беше , че причината е в гумите. Гумите според мен бяха перфектни и въпреки това те предпочетоха да си купят нови. Речено сторено. Само че причината се оказа съвсем друга. Огледа на ходовата част показа доста проблеми , като напречната щанга държаща предния мост и задни надлъжни щанги които просто се местеха свободно в леглата си.... Е за каква стабилност да говориме тогава....
                              Иначе аз също разбирам от скъпи гуми и с кеф бих си сложил такива. Само че нейсе ....
                              LZ1VMH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X