Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя е най-добрата гума,НЕ РЕГЕНЕРАТ,ЗА КАЛ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Коя е най-добрата гума,НЕ РЕГЕНЕРАТ,ЗА КАЛ???

Най-странното е че Нито МТ има много добро сцепление на сняг.
    Направо като да не повярваш.
    На всякакъв сняг включително на лед. Е не е като зимна гума но е горе доло като Гудрич АТ. Според Хаки даже Нито е по-добре. Това разбира се е субективно защото не сме правили лабораторни замервания. Просто два джипа около два тона с 33/12.5
    За снежен офроуд са направо безкомпромисни.
    Аз обаче продължавам да си мисля че шарка като на Каймана ще има по-добро сцепление на страничен наклон.

Само за справка 33/11.5-16 е 600лв.
    Други размери няма.
    Последно редактирано от kinex; 17-12-07, 17:09.

Коментар

Здравейте на всички
      А какво ще кажете за КОБРА МАЛАТЕСТА
      E то от тоя вид модел.Имаме на нивата такива и сме много доволни и за кал и за сняг .

Коментар

Има доста теми за малатеста Кобра.
        Дори на по-предните страници е спомената.
        Тази тема обаче е за НЕ РЕГЕНЕРАТИ.

Коментар

На Максис вносителите са в Търново.Внасят обаче предимно за коли. А пък и цените им еднии .......
          VITARA, SAMURAI
          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
          RENAULT ESPACE QUADRA
          ...и едно сивикче за града...

Коментар

Гледам, че доста се коментира за MT/R та да си кажа моите впечетления. Смених кобри с МТР еднакъв размер (31х10.5х15) на дълъг патрул 260. И така:
            дълбока кал - без съмнение кобрите бяха осезаемо по-добри.
            дебел сняг - same shit
            лед - same shit
            малко сняг - гудиъра май е по добре, ама не съм много сигурен че не си въобразявам
            мокър асфалт - гудиъра спира на порядък по-добре!
            шосе - кобрите са по-тихи! без майтап. Не, че има значение за мен, просто констатация
            общо взето за мен остава да си вярвам, че гудиъра ще е много по здрав (на скъсване). Не че съм виждал скъсана кобра. Само с това ги оправдавам. Кобрите имаха като цяло по-добро поведение извън пътя, без да имат по-лошо на асфалт (ако не броим на дъжд). С това разбира се не искам да кажа че Goodyear MT/R е лоша гума. Харесват ми и не бих ги сменил обратно за регенерат естествено. Просто съм малко учуден от това колко добо поведение извън пътя имаха кобрите. М/у другото, човека от който взех МТР-ите сподели, че е карал оригинала на кобра (йокохама геоландер) и каза, че са с по-плитък грайфер и много по-слаби в калта от копието си!
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
              Гледам, че доста се коментира за MT/R та да си кажа моите впечетления. Смених кобри с МТР еднакъв размер (31х10.5х15) на дълъг патрул 260. И така:
              дълбока кал - без съмнение кобрите бяха осезаемо по-добри.
              дебел сняг - same shit
              лед - same shit
              малко сняг - гудиъра май е по добре, ама не съм много сигурен че не си въобразявам
              мокър асфалт - гудиъра спира на порядък по-добре!
              шосе - кобрите са по-тихи! без майтап. Не, че има значение за мен, просто констатация
              общо взето за мен остава да си вярвам, че гудиъра ще е много по здрав (на скъсване). Не че съм виждал скъсана кобра. Само с това ги оправдавам. Кобрите имаха като цяло по-добро поведение извън пътя, без да имат по-лошо на асфалт (ако не броим на дъжд).
              За калта съм съгласен, че шарката на Geolandar-а има предимство, за леда също, за шума на асфалт нямам впечатления, но за останалото ...

На дълбок сняг нямам никакви оплаквания от МТ/Р-ите (втора зима карам с такива - първо на Галопера и сега на Патрула). Защо "same shit"?!?

Естествено, при такива условия не вреди да се свали налягането на гумите. Нещо, което много колеги не смеят да направят с регенерата за да не си повредят гумите, но което доста добре се отразява на работата на МТ/Р-ите ...

На малко сняг + суха трева отдолу по ей това баирче

МТ/Р-ите се разхождаха нагоре-надолу (без използване на блокажи), докато Кобрите безпомощно буксуваха и заледяваха снега под себе си, та се налагаше и лебедка, и "помощ от приятел" ...

Също така за мен по-доброто спиране на мокър асфалт е много съществено положително качество.

П.П. М/у другото, каква е възрастта на гумите ти? Че един колега се оплакваше от недобро спиране, а гумите му се оказаха произведени през 2001 ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Значи за снега и за това че е "same shit" си мисля, че просто на дългия патрул са му много малки 31" и затова и от двете гум хич не съм доволен в дълбок сняг. Ама то като легна по корем, кви гуми... Което май значи, че мнението ми за качествата и на двете уми е необективно! Просто още не мога да преживея факта, че старата ми корса с вериги минаваше ВЪРХУ произволно дебела снжна покривка, а сега 30 см са ми абсолютния предел... А за спирането - и аз това съм казал - гудиъра е много-много по-добър! Мисля, че ще си променя вижданята за снега като ми се повдигне коремчето (някой ден дай боже) и обуя правилния размер 33"
                П.с. За тънък сняг (като втората ти снимка) и аз казах че мтр-а е по-добър, просто не съм сигурен, че е обективно защото не съм забелязъл лошо поведение и от кобрите.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                  Ама то като легна по корем, кви гуми... Което май значи, че мнението ми за качествата и на двете уми е необективно! Просто още не мога да преживея факта, че старата ми корса с вериги минаваше ВЪРХУ произволно дебела снжна покривка, а сега 30 см са ми абсолютния предел...

Там е заровено кучето! Като заореш с мостовете и легнеш по корем - няма особено значение с какви гуми си.
                  При една от последните разходки се вадих на лебедка от дълбок сняг без да въртя гуми за да не се окопавам допълнително. Беше много "интересно". Усещаш как лебедката те издърпва от мястото, където си се закопал, джипът се повдига нагоре, излиза от изровеното и моментално следва движение в посока надолу. 2 тона и кусур са си 2 тона и кусур. В дълбокия сняг ще помогнат само ония големи "балони", дето исландци и руснаци слагат. Иначе просто потъваш, а покрай тебе минава Самурайче, щото е леко, а снегът - достатъчно плътен за да го издържи ...

Иначе от лични наблюдения мога да ти кажа, че има сериозна разлика в проходимостта между Патрул на 31" и Патрул на 33". Поне на 2 разходки съм констатирал, че при абсолютно еднакви коли - къс Патрул GR, на доста места, където 33-ките минават без никакви ядове, джипът с 31-ците ляга на мостове и минаването е или с дърпане, или с многократно лашкане, докато не изоре калта с дифовете.

Някакви си 2 сантиметра разлика в клиренса ама ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами то не са само 2.5-те см под дифа, ами и тези дето са с тези гуми, обикновено са вдигнали и корема на още 5-6 и в крайна сметка разликата е осезаема. А аз да те питам, като по знаещ - колко големи гуми трябват на 2-т джип за да може да де задържи оторе на стар сняг? Естествено с минимално допустимото налягане (примерно 0.. 35"-37" дали могат да свършат работа или нищо под онези балони не става?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                    X