Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя е най-добрата гума,НЕ РЕГЕНЕРАТ,ЗА КАЛ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Коя е най-добрата гума,НЕ РЕГЕНЕРАТ,ЗА КАЛ???

Саймекс Екстрийм тракер 1 и 2
    Прикачени файлове

Коментар

Нещо изкривихме темата!!!
      Моят скромен опит показва, че толкова агресивна шарка, през летният период не е нужна, тъй като тогава няма толкова много кал и може спокойно да се сложат малко по-скромнички!!!
      Коя по-точно, от скромните да бъде, е въпросът?

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
        Гласувах "Други", защото Саимекса е Гумата за Кал, от горе изброените мойте предпочитания са за Дънлоп-а, но заради цена и наличност в момента карам с БФГ МТ и съм доволен, да не е идеалната гума, Но е доста по-достъпна и налична, а цената има значение, зашото от Дънлопите разпрах в гората два и останах с 3 "нови" гуми, Кумхото съм го виждал при Боби и Кики, не съм карал, но ако имаше подходящ размер със сигурност щях да го пробвам
        Ако говориш за тия гуми, които Виктор е сложил снимка, при Сашо Ковачев има такива, доколкото знам.

Коментар

Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнение
          Нещо изкривихме темата!!!
          Моят скромен опит показва, че толкова агресивна шарка, през летният период не е нужна, тъй като тогава няма толкова много кал и може спокойно да се сложат малко по-скромнички!!!
          Коя по-точно, от скромните да бъде, е въпросът?
          За кал каквато е да е ти трябва агресивна шарка. Калта и лете и зиме затлачва грайферите на по-малко агресивните шарки. Не сме ти разбрали правилно въпроса, ама формулировката е такава... Иначе наистина MT/R или BFG AT ще ти вършат перфектна работа.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Който успее да скъса борда на НитоМТ има бутилка Джони от мене.
            Гумата е предназначена по скоро за скално катерене от колкото за кал.
            За съжаление мога да я сравнявам само с шарката на регенератите.
            В калка колко е мек каучука на една гума не е определящо за сцеплението. По важно е каква е формата на грайфера.
            В яката кал НитоМТопределено драпа повече и от Каймана и от Кобрата.
            Страничното му сцепление обаче е доста по лошо от на Каймана.
            Горе доло колкото на Кобрата. Защото на странични наклони Кобрата като се напълни с кал също е гола вода. Тогава няма как да даваш гас и да я почистваш. Нитото не се пълни с кал но заради формата на грайфера се изплъзва на страни.
            На мокра трева и плитка кал и Кобра и Нито са по-добри от Кайман.

Коментар

Калта е една и съща, разликата е, че зимата 100% от времето, което карам в гората, карам върху кал, сняг и вода, а лятото 90% от времето карам върху твърда почва и 10% върху плитка кал!
              Във формилировката си на темата, съм достатъчно изчерпателен, дори повече:

"Разбира се от сметката изключваме най-агресивните шарки, чиито копия ние караме, само че регенерати!"

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Който успее да скъса борда на НитоМТ има бутилка Джони от мене.
                Гумата е предназначена по скоро за скално катерене от колкото за кал.
                За съжаление мога да я сравнявам само с шарката на регенератите.
                В калка колко е мек каучука на една гума не е определящо за сцеплението. По важно е каква е формата на грайфера.
                В яката кал НитоМТопределено драпа повече и от Каймана и от Кобрата.
                Страничното му сцепление обаче е доста по лошо от на Каймана.
                Горе доло колкото на Кобрата. Защото на странични наклони Кобрата като се напълни с кал също е гола вода. Тогава няма как да даваш гас и да я почистваш. Нитото не се пълни с кал но заради формата на грайфера се изплъзва на страни.
                На мокра трева и плитка кал и Кобра и Нито са по-добри от Кайман.
                За всичко съм съгласен, но за едно не - тази гума, не може да драпа повече в ЯКАТА КАЛ от Каймана!
                Формата на грайфера наистина е добра, но не е достатъчно дълбока!!!
                Ако беше с 5см отгоре, щеше да е екстра!

Коментар

За всичко съм съгласен, но за едно не - тази гума, не може да драпа повече в ЯКАТА КАЛ от Каймана!
                  Формата на грайфера наистина е добра, но не е достатъчно дълбока!!!
                  Ако беше с 5см отгоре, щеше да е екстра!
                  Каймана драпа и в същото време потъва.
                  Така постоянно си почти закопан.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Каймана драпа и в същото време потъва.
                    Така постоянно си почти закопан.
                    Е, може да поспориме.
                    За мен, Нитото не може да го сравняваме с най-агресивните шарки, но и не съм го виждал на живо, как се справя!
                    Ако може да се уреди някакси едно показно, няма да е лошо!
                    А като гледам, Нитото няма голям асортимент на размери или по-точно там където аз ги намерих.
                    Размера към който съм се насочил е 33х12,5х15.

Коментар

Е, може да поспориме.
                      За мен, Нитото не може да го сравняваме с най-агресивните шарки, но и не съм го виждал на живо, как се справя!
                      Ако може да се уреди някакси едно показно, няма да е лошо!
                      А като гледам, Нитото няма голям асортимент на размери или по-точно там където аз ги намерих.
                      Размера към който съм се насочил е 33х12,5х15.
                      Чакай сега. Защо Нито. Не ти трябва тва.
                      Нали "по-сромнички" за кал търсиш.
                      МТ/R или Геоландер си е супер.
                      Аз пък утре отивам да си взема БФГ А/Т.
                      "Нека ме боли, сама съм си виновна".

Коментар

Имам чувството, че БФГ А/Т са по-добри от М/Т!
                        С БФГ М/Т карах 8 месеца и искам да ти кажа, че трябва само лекичко да помирише калчица и там си оставя!!!
                        Много се обичат с калта и не искат да се разделят!!!
                        С какъв кеф ги свалих от джипа и си казахме сбогом за винаги, просто не мога да ти опиша!!!
                        Тези гуми стават само за асфалт и твърдо изпечена кал - глина!!!

Коментар

БФГ АТ пък на кал са пълна нула,моите са на 200 км. в събота ходихме за риба в с.Житница,хем небеше валяло поне два дена,и бяха станали равни,не,че закъсах,но никакво самопочистване!
                          TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                          Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                          Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                          Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Имам чувството, че БФГ А/Т са по-добри от М/Т!
                            С БФГ М/Т карах 8 месеца и искам да ти кажа, че трябва само лекичко да помирише калчица и там си оставя!!!
                            Много се обичат с калта и не искат да се разделят!!!
                            С какъв кеф ги свалих от джипа и си казахме сбогом за винаги, просто не мога да ти опиша!!!
                            Тези гуми стават само за асфалт и твърдо изпечена кал - глина!!!

Мишо, направих почти реален тест с БФГ АТ и МТ (с еднакви тойоти 80, сивата и червената) пред Флексовете има "тестов полигон" с АТ-то (червената, беше малко по-ниска тогава - факт) се закопах и 15 минути се вадих - успях, но с яко развъртане на колелата и както вече казах 15мин. напред - назад, със сивата (с БФГ МТ) минах през същата яма 3 пъти (напред, назад и настрани) все едно е асфалт, а беше по-лоша калта
                            Както се казва от личен опит
                            МТ-тата ги карам вече известно време и (за парите им) съм доволен, пробвах ги и на сняг и на лед и на кал - нямам забележки (без да са "Фантастични" и да "правят чудеса")
                            мойте 50 стотинки

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
                              БФГ АТ пък на кал са пълна нула...
                              Не съм съвсем съгласен. Всеки ден карам в един доста кален участък с дълбочки коловози и нямам никакви проблеми. Вярно, терена не е стръмен баир, равен участък е но от същото място съм изтеглял няколко коли и един камион. Без да включвам блокаж.Лебедка нямам.
                              Но не мога да гласувам ,че са най-добрите за кал...Дори се учудих , че са в анкетата.

Коментар

АНКЕТАТА КАСАЕ ДА РАЗБЕРЕМ, КОИ ГУМИ ОТ ТОЗИ "КЛАС", ДЕМЕК НЕ НАЙ-АГРЕСИВНИТЕ И ИЗПИТАНИ ШАРКИ, А ПО-"СКРОМНИЧКИТЕ", СА НАЙ-ДОБРИ ЗА КАЛ!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X